Παπα-Μανόλης από την Κρήτη
Δεν είναι γνωστό που οφείλεται η ονομασία αυτού του φαγητού. Πρόκειται για έναν καλό κρασομεζέ που μαγειρεύεται στα χωριά των Σφακίων
Υλικά
-
1 κιλό κρέας χοιρινό
-
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
-
1 κιλό πατάτες
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1 κουταλιά κολίανδρο
-
1/2 ποτήρι λάδι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μικρά κομματάκια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κολίανδρο και το βάζουμε στη τηγάνι με 1 ποτήρι νερό.
-
2
Το αφήνουμε να σιγοψήνεται και όταν πιει το νερο του προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
-
3
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στρογγυλές και λίγο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστει.
-
4
Στο τέλος ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το φαγητό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια