κύρια φωτογραφία συνταγής Παπαρδέλες με κοτόπουλο και χαλούμι
nanat
nanat @cook_8488018
,ellada

Μόνο που τη σκέφτομαι μου τρέχουν τα σάλια..!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από την εκπομπή Σεφ στον αέρα. Εγώ την έκανα κατά γράμμα, αλλά δεν χρησιμοποίησα ντοματίνια, και βγηκε εκπληκτική!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
2 άτομα
  1. 150 γρ. παπαρδέλες (ή όποιο ζυμαρικό επιθυμείτε)
  2. 1 φιλετο κοτόπουλο στήθος
  3. 50 γρ. χαλούμι
  4. 1 – 2 σκελ. σκόρδο
  5. δυόσμο φρέσκο
  6. 50 ml ελαιόλαδο
  7. 1 ποτ. λευκό κρασί
  8. 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  9. αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.

  2. 2

    Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μαργαρίνη, αλάτι – πιπέρι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.

  4. 4

    Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Κόβουμε το χαλούμι σε λωρίδες και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι.

  6. 6

    Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε λωρίδες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ψήνουμε στο φούρνο με χοντρό αλάτι για 6 – 7 λεπτά στους 200 βαθμούς.

  7. 7

    Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το κοτόπουλο γαρνίροντας με τα ψητά ντοματίνια και το χαλούμι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

antafort
antafort @cook_8482299
Η συνταγή φαίνεται ενδιαφέρουσα!
Μια ερώτηση μόνο, τη ζάχαρη που την βάζουμε?
Μήπως στα ντοματίνια?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Από

nanat
nanat @cook_8488018
στις
,ellada