Παπαρδέλες με κοτόπουλο και χαλούμι
Μόνο που τη σκέφτομαι μου τρέχουν τα σάλια..!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από την εκπομπή Σεφ στον αέρα. Εγώ την έκανα κατά γράμμα, αλλά δεν χρησιμοποίησα ντοματίνια, και βγηκε εκπληκτική!
Υλικά
-
150 γρ. παπαρδέλες (ή όποιο ζυμαρικό επιθυμείτε)
-
1 φιλετο κοτόπουλο στήθος
-
50 γρ. χαλούμι
-
1 – 2 σκελ. σκόρδο
-
δυόσμο φρέσκο
-
50 ml ελαιόλαδο
-
1 ποτ. λευκό κρασί
-
80 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
5 – 6 ντοματίνια
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
-
2
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και μαργαρίνη, αλάτι – πιπέρι και σοτάρουμε το κοτόπουλο.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και τα προσθέτουμε κι αυτά στο τηγάνι. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το κρασί.
-
4
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να δέσει λίγο. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και ανακατεύουμε.
-
5
Κόβουμε το χαλούμι σε λωρίδες και το ψήνουμε σε σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι.
-
6
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το κόβουμε λωρίδες. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ψήνουμε στο φούρνο με χοντρό αλάτι για 6 – 7 λεπτά στους 200 βαθμούς.
-
7
Σερβίρουμε τις παπαρδέλες με το κοτόπουλο γαρνίροντας με τα ψητά ντοματίνια και το χαλούμι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)
Μια ερώτηση μόνο, τη ζάχαρη που την βάζουμε?
Μήπως στα ντοματίνια?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!