Παπαρδέλες χειροποίητες με σπιτική σάλτσα πέστο
Όταν τα φτιάξετε με τα χεράκια σας θα δείτε την διάφορα! Και στην γεύση και στην ποιότητα και στην ευχαρίστηση!
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν είχα κανένα πρόβλημα κ αποξηραμένο βασιλικό που έβαλα.μόσχομύρισε το σπίτι!μη διστάζετε να κάνετε δικά σας μακαρόνια!
Υλικά
-
Για τις παπαρδέλες
-
300 γρ. αλεύρι τύπου 00
-
3 αβγά
-
Για την σάλτσα
-
0.5 ματσάκι φρέσκο βασιλικό (εγώ δεν βρήκα έβαλα 3 κ.σ.ξερό κ 1/4 ματσάκι μαιντανο φρέσκο)
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
20 γρ. περίπου κουκουνάρι
-
250 γρ. τυρί κρέμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τα μακαρόνια βάζουμε το αλεύρι στο πάγκο κάνουμε λακουβα. Ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε σιγά σιγά με ένα πιρούνι. Ζυμώνουμε να γίνει λείο, αν είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε χλιαρό νερό στα χέρια μας! Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί μέσα σε μεμβράνη.
-
2
Ανοίγουμε φύλλο με τον πλαστή και κόβουμε σε λωρίδες όσο λεπτές και στενές μπορούμε.
-
3
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό περίπου 15 λεπτά ανάλογα πόσο χοντρά είναι. Σουρώνουμε όπως είναι ζεστά τα τοποθετούμε στο κατσαρολάκι που θα βάλουμε την σάλτσα ανακατεύουμε ελαφρώς. Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι ή ο,τι άλλο τυρί μας αρέσει.
-
4
Για την σάλτσα πολτοποιουμε τον βασιλικό το σκόρδο και το κουκουνάρι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε την κρέμα τυριού.
Σχόλια