κύρια φωτογραφία συνταγής Παπουτσάκια Νηστίσιμα
Χρυσηίδα
Χρυσηίδα @xb242566
,

Μια συνταγή της μανούλας μου για όσους νηστεύουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορεί να θέλει την ώρα του αλλά άξιζε τον κόπο.Μια άλλη εκδοχή αν δε νηστεύετε και το προτιμάτε πιο πικάντικοστις λιωμένες πατάτες προσθέτουμε 1 1/2 κ.σ. βιτάμ, λίγο γάλα και 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και πιπέρι καγιέν. Τυρί βάζουμε όποιο άλλο κίτρινο έχουμε, θέμα προτίμησης. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
4 άτομα
  1. 4 μελιτζάνες φλάσκες
  2. 5-6 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και βρασμένες
  3. 2 κρεμμύδια μεγάλα σε ροδέλες
  4. 1-2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 κονσέρβα μανιτάρια φέτες
  6. 2 κονσέρβες ντοματάκια ή 6-7 ντομάτες μεγαλούτσικες)
  7. 1 ποτ. κόκκινο κράσι
  8. μπόλικο μαιντανό
  9. σχινόπρασο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. 1 πρέζα ζάχαρη
  13. πάπρικα
  14. τριμένη φρυγάνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο και τις βάζουμε σε νερό κι αλάτι να ξεπικρίσουν 20'.

  2. 2

    Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες, τις αλοίφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε στο grill στους 220 μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και αδειάζουμε τη ψύχα.

  3. 3

    Λιώνουμε τις πατάτες με το πηρούνι και τις αφήνουμε να περιμένουν (στο νερό για νοστιμιά έβαλα εκτός απο αλάτι, και πιπέρι).

  4. 4

    Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια έως ότου ξανθίνουν, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τη ψύχα μελιτζάνας και το σκόρδο (εγώ το κόβω στα δύο και, αφού δώσει τη γέυση, το αφαιρώ) και σβήνουμε με το κράσι.

  5. 5

    Τέλος, προσθέτουμε τη ντομάτα και τα μυρωδικά, εκτός από τη πάπρικα και τη φρυγανιά. Αφήνουμε να βράσει ανακατεύοντας κάθε τόσο μέχρι να πιεί τα πολλά υγρά για 20'-25'.

  6. 6

    Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τη σάλτσα και απο πάνω βάζουμε τη λιωμένη πατάτα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, για να κάνει ελαφριά κρούστα, και με πάπρικα για γεύση και χρώμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (11)

flora
flora @cook_8450000
Ωραία η συνταγή σου Χρυσηίδα, επίσης νηστίσιμα παπουτσάκια μπορούν να γίνουν και με κιμά σόγιας. Πολύ νόστιμο για όσους προτιμάνε την κλασική συνταγή , με κιμά δηλ.

Από

Χρυσηίδα
στις
,