Παραδοσιακά Γεμιστά σαν της Γιαγιάς

DoraDiriDaraDra
DoraDiriDaraDra @cook_8511514

Tα πιο νόστιμα γεμιστά με ρύζι σαν της γιαγιάς

Λίγα μυστικά ακόμα

Το πολύ ελαιόλαδο μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο φαγητό πολύ βαρύ. Μια κουταλιά της σούπας στο σωτάρισμα και 2 κουταλιές πριν το ψήσιμο αρκούν.Συνίσταται και λίγο σκορδάκι. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από μισή σκελίδα και καλά τριμμένο για να μην σας βαρύνει στο στομάχι, παρά μόνο να δώσει νοστιμιά.Τα γεμιστά δεν πρέπει να τα παραγεμίζουμε γιατί σκάνε και χαλάνε στο σερβίρισμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4
  1. Υλικά για 15 γεμιστά
  2. 10 πιπεριές
  3. 5 ντομάτες
  4. 1 κόκκινη πιπεριά
  5. 2 καρότα
  6. 1 κολοκυθάκι
  7. 2 πατάτες
  8. 1 μεγάλο κρεμμύδι
  9. 8 κουταλιές της σούπας ρύζι μπονέτ
  10. 7 κουταλιές της σούπας ρύζι καρολίνα
  11. 2 χούφτες μαϊντανό
  12. 1 χούφτα δυόσμο
  13. πιπέρι
  14. αλάτι
  15. 1 κουτ. γλ. ζάχαρη
  16. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε το εσωτερικό από τις πιπεριές και τις πλένουμε καλά. Το ίδιο κάνουμε και για τις ντομάτες, απλώς κρατάμε στην άκρη την καρδιά τους για να τη χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τις ποικιλίες ρυζιού μας.

  3. 3

    Ψιλοκόβουμε την κόκκινη πιπεριά και την προσθέτουμε. Αφού έχουμε περάσει τις καρδιές της ντομάτας στο μούλτι, ρίχνουμε τη σάλτσα μαζί με τη ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ενώ καθώς βράζει τρίβουμε από πάνω με τον τρίφτη τα καρότα και το κολοκυθάκι. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο.  Αλατοπιπερώνουμε.

  4. 4

    Η γέμισή μας είναι έτοιμη. Κάθε πιπεριά ή ντομάτα, παίρνει μια κουταλιά της σούπας γέμιση, ανάλογα με το μέγεθος βέβαια. Γεμίζουμε τα γεμιστά μας όλα, και όπου μας έχουν χαλάσει τα καπάκια της πιπεριάς στο κόψιμο, βάζουμε φέτες πατάτας. Την υπόλοιπη πατάτα την βάζουμε με φέτες κυδωνάτες στο ταψί.

  5. 5

    Περιχύνουμε τα γεμιστά με λίγο ελαιόλαδο και με κάποιο μείγμα νοστιμιάς που υπάρχει στα σουπερμάρκετ, αν το επιθυμούμε. Ρίχνουμε 2 ποτήρια ζεστό νερό στο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 (ανάλογα το φούρνο) και ψήνουμε για 2 περίπου ώρες.

  6. 6

    Ελέγχουμε ανά μισή ώρα το φαγητό μας και αν δούμε ότι αρπάζει γρήγορα, προσθέτουμε αλουμινόχαρτο από πάνω για να μην καίγονται. Μετά την μία ώρα, γυρίζουμε πλευρά στα γεμιστά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

  7. 7

    Στο τέλος θα έχετε ένα υπέροχο φαγητό με πολλά μυρωδικά και σπυρωτό ρύζι σαν της γιαγιάς.

Αντιδράσεις

Από

DoraDiriDaraDra
DoraDiriDaraDra @cook_8511514
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα