κύρια φωτογραφία συνταγής Παραδοσιακά Γιαννιώτικα πασχαλινά κουλουράκια
Ifigeneia24
Ifigeneia24 @cook_8479320
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Τα πασχαλινά κουλουράκια που έφτιαχνε ανέκαθεν η Γιαννιώτισα γιαγιά μου!ξεφεύγουν πολύ απο τα κλασσικά κουλουράκια αλλά είναι πολύ πολύ νόστιμα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μη τη φοβηθείτε τη ζύμη, μπορεί να σας φαίνεται περίεργη η συνταγή αλλά έχει εγγυημένη επιτυχία.Τρως ένα κουλουράκι και χορταίνεις!! Μπορείτε να βάλετε βούτυρο ή μαργαρίνη, ανάλογα με το γούστο σας. Τα αυγά μη σας φαίνονται πολλά, βγαίνουν πολλά κουλούρια. Καλή επιτυχία!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

69 Minutes
40-50 κουλούρια μεγάλα
  1. 1.200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 300 γρ βούτυρο αγελάδος ή μαργαρίνη
  3. 400 γρ ζάχαρη
  4. 1 φακελάκι αμμωνία (30 γρ περίπου)
  5. 150 γρ χυμό πορτοκάλι
  6. 3 βανίλιες
  7. ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
  8. λίγο λάδι για το ζύμωμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.

  2. 2

    Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

  3. 3

    Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.

  4. 4

    Προσθέτουμε και τις βανίλιες και το ξύσμα.

  5. 5

    Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.Το μείγμα μας θα κολλάει στα χέρια μας και θα είναι πολύ πολύ μαλακό αλλά έτσι πρέπει να είναι.

  6. 6

    Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο λάδι και βουτάμε τα χέρια μας στο λάδι κάθε φορά πριν πλάσουμε ενα κουλουράκι.

  7. 7

    Τα πλάθουμε στρογγυλά με μεγάλη τρύπα.

  8. 8

    Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μακρυά το ένα απο το άλλο γτ απλώνουν και φουσκώνουν πολύ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Αυτό είναι το σχήμα στα κλασσικά Γιαννιώτικα κουλουράκια.

  9. 9

    Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (15)

Από

Ifigeneia24
Ifigeneia24 @cook_8479320
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ