Παραδοσιακά Γιαννιώτικα πασχαλινά κουλουράκια
Τα πασχαλινά κουλουράκια που έφτιαχνε ανέκαθεν η Γιαννιώτισα γιαγιά μου!ξεφεύγουν πολύ απο τα κλασσικά κουλουράκια αλλά είναι πολύ πολύ νόστιμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη τη φοβηθείτε τη ζύμη, μπορεί να σας φαίνεται περίεργη η συνταγή αλλά έχει εγγυημένη επιτυχία.Τρως ένα κουλουράκι και χορταίνεις!! Μπορείτε να βάλετε βούτυρο ή μαργαρίνη, ανάλογα με το γούστο σας. Τα αυγά μη σας φαίνονται πολλά, βγαίνουν πολλά κουλούρια. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
-
2
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
3
Διαλύουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
-
4
Προσθέτουμε και τις βανίλιες και το ξύσμα.
-
5
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε.Το μείγμα μας θα κολλάει στα χέρια μας και θα είναι πολύ πολύ μαλακό αλλά έτσι πρέπει να είναι.
-
6
Σε ένα πιάτο βάζουμε λίγο λάδι και βουτάμε τα χέρια μας στο λάδι κάθε φορά πριν πλάσουμε ενα κουλουράκι.
-
7
Τα πλάθουμε στρογγυλά με μεγάλη τρύπα.
-
8
Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα μακρυά το ένα απο το άλλο γτ απλώνουν και φουσκώνουν πολύ όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Αυτό είναι το σχήμα στα κλασσικά Γιαννιώτικα κουλουράκια.
-
9
Ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15-18 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας.
Σχόλια (15)