Παραδοσιακά κουλουράκια με αμμωνία
Κουλουράκια της μαμάς μου για ατελείωτες βούτες στο γάλα και στον καφέ! Τα θυμάμαι από μικρό παιδί, κάθε φορά που τα έκανε μοσχομύριζε όλο το σπίτι...
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ώρα που πλάθεται τα κουλουράκια, μπορείτε να αλοίφεται τα χεράκια σας με λίγο λαδάκι, για μεγαλύτερη ευκολία στο σχηματισμό της ζύμης. Αν θέλετε, μπορείτε να ρίξετε κακάο σε ένα μέρος του μείγματος και να έχετε δυο διαφορετικές ζύμες για πολυχρωμία στα σχεδιάκια.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσοχή, την αμμωνία την διαλύουμε μέσα στο ποτήρι με τον χυμό πορτοκαλιού, κρατώντας το ποτήρι πάνω από την λεκάνη διότι γίνεται μια μικρή έκρηξη, φουσκώνει και χύνεται ανεξέλεκτα, σχόλιο για τις νέες μαγείρισσες.
-
2
Στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι τόσο ώσπου να γίνει το μείγμα μας μια ωραία μαλακή ζύμη που να ξεχωρίζει κάπως από τα τοιχώματα της λεκάνης.
-
3
Πλάθεται τα κουλουράκια ανάλογα με την έμπνευσή σας, τα αλοίφεται με αυγό και τα ψήνεται στους 200 περίπου βαθμούς, για 15 περίπου λεπτά.
Σχόλια (13)