Παραδοσιακά μπουρέκια Σάμου
Μια παραδοσιακη συνταγη με κιτρινο κολοκυθι
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να βρουμε ποση ζυμη χρειαζομαστε, υπολογιστε 1 χουφτα γεμιση - 1 χουφτα αλευρι για να κανουμε ζυμη
Υλικά
-
1 μεγαλο κιτρινο κολοκυθι.
-
1-2 κρεμμυδια
-
λιγη ζαχαρη
-
1 φλ ελαιολαδο
-
λιγη κανελα
-
φετα τριμενη
-
λιγο αλατι
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
-
Αλευρι
-
νερακι
-
ελαιολαδο
-
αλατι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαριζουμε και κοβουμε το κολοκυθι σε κυβους και το βραζουμε σε νερο.
-
2
Οταν βρασει το κολοκυθι καλα, ριχνουμε αλατι και το αδειαζουμε σε τρυπητο για να στραγγισει σιγα σιγα μονο του (προτιματε ολη νυχτα).
-
3
Ζυμωνουμε τη ζυμη και την κανουμε φυλλα με τον πλαστη.
-
4
Κοβουμε σε λωριδες 2-3 εκατοστα πλατος και 20 εκατοστα μηκος.
-
5
Ετοιμαζουμε το μιγμα. Βαζουμε το κολοκυθι λιωμενο με ενα πιρουνι. Ψιλοκαβουρδιζουμε το κρεμμυδι και το προσθετουμε στο κολοκυθι μαζί με τη ζαχαρι, το λαδι, το τυρακι.
-
6
Γεμιζουμε τα φυλλα και τα τυλιγουμε τα τηγανιζουμε σε ελαιολαδο και τα βαζουμε σε τρυπιτο να στραγγισουν τα λαδια.
Σχόλια (6)