Παραδοσιακή Καρυδόπιτα
Μια καρυδόπιτα από βιβλίο μαγειρικής αγορασμένο πριν 20 χρόνια. Δυστυχώς, έχει λιώσει το εξώφυλλο και δεν ξέρω ποιος το εξέδωσε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ταψί που χρησιμοποιώ παντά είναι ένα πυρέξ μεγάλο μέγεθος.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο.
-
2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.
-
3
Ρίχνουμε το γάλα,
-
4
Τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλα.
-
5
Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.
-
6
Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά.
-
7
Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι.
-
8
Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια.
-
9
Βράστε το σιρόπι για 5.
-
10
Σιροπιάστε τη ζεστή.
Σχόλια (213)