zoe
zoe @cook_8449839
ΜΥΚΟΝΟΣ

Μια καρυδόπιτα από βιβλίο μαγειρικής αγορασμένο πριν 20 χρόνια. Δυστυχώς, έχει λιώσει το εξώφυλλο και δεν ξέρω ποιος το εξέδωσε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ταψί που χρησιμοποιώ παντά είναι ένα πυρέξ μεγάλο μέγεθος.Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
  1. 1 κούπα ζαχάρη
  2. 1 κούπα γάλα
  3. 1/2 κούπα βούτυρο
  4. 2 κούπες καρύδια χοντροκοπανισμένα
  5. 1 κ.γ κανέλα
  6. 1/2 κ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  7. 1 1/2 κούπα γαλέτα
  8. 1 1/2 κούπα αλεύρι
  9. 1 κ.γ σόδα
  10. 3 κ.γ μπέικιν
  11. 2 κ.σ κονιάκ
  12. για το σιρόπι
  13. 3 κούπες ζάχαρη
  14. 2 κούπες νερό
  15. 1 κ.σ χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε το βούτυρο.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά.

  3. 3

    Ρίχνουμε το γάλα,

  4. 4

    Τα καρύδια ανακατεμένα με την κανέλα και τα γαρύφαλα.

  5. 5

    Ρίχνουμε τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ.

  6. 6

    Έχουμε ανακατέψει το αλεύρι με τη γαλέτα και το μπέικιν. Τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας ελαφρά.

  7. 7

    Βουτυρώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε ελαφρά με αλεύρι.

  8. 8

    Ψήνουμε για 1 ώρα σε δυνατό φούρνο στην αρχή, χαμηλώνουμε στη συνέχεια.

  9. 9

    Βράστε το σιρόπι για 5.

  10. 10

    Σιροπιάστε τη ζεστή.

Αντιδράσεις

Σχόλια (213)

Iwanna T
Iwanna T @jo_anna_666
Είναι ΤΕΛΕΙΑ. Επισημο γλυκο στα γενεθλια του αντρα μου , ευχαριστουμε πολυ ❤️

Από

zoe
zoe @cook_8449839
στις
ΜΥΚΟΝΟΣ