Παραδοσιακό ρεβανί
Θα φτιάξουμε το παραδοσιακό ρεβανί. Είναι απλό, εύκολο και γρήγορο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Βάλτε τη μισή ποσότητα υλικών για μισό ταψάκι, είναι πιο πρακτικό. Θα γίνει το Κυριακάτικο γλυκό σας.Το ζωντανό γιαούρτι αλλάζει με στραγγιστό, όπως και με γάλα, και φυσικά το βούτυρο με μαργαρίνη, αν δε θέλετε έντονες γεύσεις.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το σιρόπι, βράζουμε για 5 λεπτά ακριβώς 1,5 κιλό νερό με 3 μεσαίου μεγέθους νεροπότηρα ζάχαρη, 1 στικ κανέλας, 2-3 γαρίφαλα και ξύσμα φέτες από μισό λεμόνι. Στο τελείωμα ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-
2
Για το μείγμα, λώνουμε χωρίς να κάψουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το σιμιγδάλι και το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε κι αυτό στη λεκάνη και ανακατεύουμε.
-
3
Έχουμε βουτυρώσει καλά ένα ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμοί για 50 λεπτά.
-
4
Όταν τελειώσει το ψήσιμο περιχύνουμε το κρύο σιρόπι σιγά-σιγά με μια κουτάλα. Μόλις το πιει, το κόβουμε και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σχόλια