κύρια φωτογραφία συνταγής Παραδοσιακός γλυκός τραχανάς
xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ

Η συνταγή γινεται μονο τους καλοκαιρινούς μήνες για να στεγνωνει με φυσικό τρόπο η ζύμη θέλει υπομονή και χώρο για το απλωμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό μπουλουγούρι
  2. 5 κιλα γάλα
  3. 1 σακουλάκι σιμιγδάλι χοντρό
  4. κόσκινο για τραχανά
  5. βαμβακερά σεντόνια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω το γάλα και όταν αυτό πάρει βράση ρίχνω το μουλουγούρι και ανακατευω συνέχεια.

  2. 2

    Στην αρχή η φωτιά πρέπει να είναι δυνατή στη συνέχεια όμως χαμηλωνουμε ρίχνουμε και το σιμιγδάλι.

  3. 3

    Ανακατευουμε συνέχεια ως να πήξει τελείως.

  4. 4

    Κατεβάζω από τη φωτιά την κατσαρόλα, την σκεπάζω με μια πετσέτα καθαρή και αφηνω να αποτελειωσει το πηξιμο της παστας που έχει δημιουργηθεί από τους υδρατμούς.

  5. 5

    Αφου κρυώσει καλά και έχει πήξει επίσης καλά κόβουμε τη πάστα σε κομμάτια δυο δαχτυλων και τα τοποθετούμε σε καθαρά βμβακερά σεντόνια τα οποία έχουμε απλώσει σε τραπέζι μεγάλο.

  6. 6

    Την επόμενη μέρα κοβω σε πιο μικρά κομμάτια, τη μεθεπόμενη σε πιο μικρά ως να φτάσω στο μέγεθος στραγαλιού.

  7. 7

    Τέλος το περνάμε από το κόσκινο του τραχανά να γίνει πιο μικρό ακόμη το μέγεθος της πάστας αυτής.

  8. 8

    Αφήνουμε τρεις μέρες και μετά φυλάμε σε πάνινη καθαρή σακούλα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Ρηνα
Ρηνα @cook_8454228
μπραβω για την συνταγη ..να μαθουμε επιτελους και εμεις πως να φτιαχνουμε τραχανα

Από

xeniamanos
xeniamanos @cook_8452726
στις
facebook xenia oikonomoy,ΕΛΛΑΔΑ