FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Πάστα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με γεύσεις και αρώματα σοκολάτα-πορτοκάλι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τις πάστες τις βάζετε ψυγείο μόλις τελειώσετε τη διαδικασία παρασκευής τους, εγώ επειδή έκανα μεγάλη ποσότητα εβαλα και στην κατάψυξη. Από το ψυγείο τις βγάζετε κανα 10λεπτό πριν σερβίρετε.Αν θέλετε τη σοκολάτα λίγο πιο μαλακή, βάλτε τη για 5 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμμάτων ή σε ζεστό φούρνο (ελέγχοντας μη τη λιώσετε).Στη κεντρική φωτογραφία της συνταγής έχω στολίσει και με χρωματιστή ζάχαρη (γι'αυτο την αναφέρω στα υλικά) που είχα κάνει από τις γιορτές και έχω στο ντουλάπι.Φυσικά μπορείτε να κάνετε με ότι γεύσεις εσείς επιθυμείτε απλά για μένα ο συνδυασμός πορτοκάλι-σοκολάτα είναι κορυφαίος....Γίνεται και σε μεγάλη τούρτα για πιο ευκολία αλλά... άλλη η γλύκα του ατομικού σερβιρίσματος

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
Αναλογα το κέικ/παντεσπάνι
  1. κέικ ή παντεσπάνι της επιλογής μας (εγώ έκανα αυτή εδώ)
  2. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  3. σοκολάτα κουβερτούρα
  4. ζαχαρόπαστα κόκκινη-άσπρη
  5. ganache
  6. χρωματιστή ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Φτιάχνουμε το κέικ ή το παντεσπάνι και το αφήνουμε να κρυώσει, καλύτερα να το ετοιμάσουμε την προηγούμενη μέρα, εγώ χρησιμοποίησα κέικ πορτοκαλιού σε μεγάλο ορθογώνιο ταψι.

  2. 2

    Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής της επιλογής μας, εγώ χρησιμοποίσα αυτή αλλά με ξύσμα πορτοκαλιού

  3. 3

    Και επειδή την ήθελα σοκολάτα έλιωσα σε μπεν μαρί λίγη κουβερτουρα (περίπου 100 γρ)

  4. 4

    Την οποία ανακάτεψα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής όταν και τα δύο δεν είναι πολυ ζεστά (αλλα να μην έχουν πήξει), αφήσα στην άκρη να κρυώσουν σκεπάζοντας με μία μεμβράνη

  5. 5

    Εκοψα το κέικ μου στη μέση με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και νήμα ή μαχαίρι αλλά με αυτό το εργαλείο θα βγάλετε σίγουρα ίσιο αποτέλεσμα. Εαν το κέικ σας βγει ψηλο κόψτε περισσότερους φορές για να έχετε το επιθυμητό πάχος στην πάστα (όπως φαίνεται στο βήμα 8)

  6. 6

    Και με το κουπάτ σε σχήμα καρδιάς έκοψα όσα κομμάτια έβγαιναν από τους δύο πλέον πάτους του κέικ

  7. 7

    Αν θέλετε να αφρατέψετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής θα πρέπει να την ανακατέψετε με λίγη χτυπημένη σαντιγή. Εγω χρησιμοποίησα περίπου 100 ml σαντιγύ και αφράτεψα την σοκολατένια κρέμα ζαχαροπλαστικής χτυπώντας τα στο μίξερ σε μεσαία ένταση

  8. 8

    Φτιάχνω πλέον της πάστες μου γεμίζοντας ένα κορνέ με χοντρή μυτη και βάζοντας σε κάθε κομμάτι καρδιάς κρέμα ζαχαροπλαστικής (όχι μέχρι άκρη άκρη γιατί με την πίεση που θα ασκήσουμε για το στρώσιμο της ganache στο επόμενο βήμα μπορεί να ξεχυλίσει) και τοποθετώ καπάκι άλλη μια καρδουλα από το κέικ. Δεν έχω σιροπιάσει καθόλου το κέικ και επέλεξα όλες οι πορώδεις επιφάνειες να ακουμπάνε στην κρέμα έτσι αφήνω το πιο "σκληρό" κομμάτι του κέικ στην επάνω μεριά της πάστας. Βαζω στο ψυγείο (εγώ δεν τις έβαλα μέχρι να τις τελειώσω και ήταν μια χαρά).

  9. 9

    Ετοιμάζω τη ganache.

  10. 10

    Οταν η ganache είναι έτοιμη και όχι πολύ ζεστή με ένα μαχαιρί (όχι από τη μεριά που είναι τα δοντάκια) στρώνω την ganache περιμετρικά και τοποθετώ πάνω σε σχάρα, αφήνω λίγο κρυώσει (σκληραίνει γρήγορα) και αν νομίζω ότι χρειάζεται κάποιες διορθώσεις γύρω γύρω τις κάνω με πολύ μικρότερη ποσότητα ganache

  11. 11

    Συνεχίζω καλύπτοντας και από πάνω με ganache και στρώνω όσο πιο ίσια μπορώ, εάν θεωρείτε οτι η κρέμα ganache δεν απλώνεται γιατί έχει παγώσει, τοτε ζεστάνετε λίγο σε μπεν μαρί.

  12. 12

    Αφήνω να κρυώσουν οι πάστες και φτιάχνω τις καρδούλες για τη διακόσμηση με άσπρη και κόκκινη ζαχαρόπαστα.

  13. 13

    Σερβίρω στολιζοντας με τις καρδούλες και σερβίρω με πολύ αγάπη την κατάλληλη στιγμή

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (5)

Lena
Lena @Fast2334__
Να ρωτήσω κάτι αντί για σοκολατένιο μπορώ να τα κάνω κόκκινα με χρωμα ζαχαροπλαστικής ή μπορώ να βάλω ροζ κουβερτούρα;
(διορθώθηκε)

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις