Πάστα ελιάς

Bαθμολογία: 4.5
       
 
4 ψήφοι
Aegle, 29.10.06

Περιγραφή

Ένα πολύ εύκολο και υγιεινό ορεκτικό που μπορεί να συνοδεύσει κάθε γεύμα
Πάστα ελιάς

Τι χρειαζόμαστε:

  • Ελιές Καλαμών
  • Σκόρδο αποξηραμένο (προαιρετικό)
  • Ρίγανη (προαιρετικό)
  • Θρούμπη (προαιρετικό)
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Σκόρδο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφού καθαρίσετε τις ελιές από τα κουκούτσια τους, τις χτυπάτε στο μούλτι είτε σκέτες, είτε με τα μυρωδικά που σας αρέσουν. Σερβίρονται αμέσως, σε ένα μπωλάκι ως ντιπ (στην περίπτωση αυτή μπορείτε να προσθέσετε και πιπεριά στο μείγμα σας, είτε γλυκιά είτε καυτερή).

Λίγα μυστικά ακόμα

Η πάστα ελιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Αν την χρησιμοποιείσετε άμεσα μετά την παρασκευή της, μπορεί να αντικαταστήσει τις σαλάτες/ντιπ σε σάντουιτς ή να αποτελέσει μια πικάντικη προσθήκη στον ντάκο σας. Είναι καταπληκτικό συμπλήρωμα οποιασδήποτε κόκκινης σάλτσας για ζυμαρικά ή για πίτσα.
Είναι επίσης πολύ εύκολο να την αποθηκεύσετε σε βάζα στο ψυγείο έτσι ώστε να έχετε πάντα στη διάθεσή σας μια από τις πιο υγιεινές τροφές. Στην περίπτωση που την αποθηκεύσετε σε βάζα, πρέπει να προσέξετε ώστε ό,τι προσθέσετε στο μείγμα να είναι αποξηραμένο για να αποφύγετε τον κίνδυνο να μουχλιάσει το υλικό σας.
Αφού παρασκευάσετε την ποσότητα που θέλετε, διατηρείστε την στο ψυγείο σε βάζο, προσθέτοντας λίγο λάδι στην επιφάνεια της πάστας ώστε να μην έρχετε σε επαφή με τον αέρα. Κατά το γέμισμα των βάζων προσέξτε επίσης να μην σχηματίζονται θύλακες αέρος στο μείγμα έτσι ώστε να επιτύχετε την μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.
Η ουσία είναι να προσθέσετε στην πάστα τα υλικά της αρεσκείας σας, φρέσκα αν είναι να την καταναλώσετε άμεσα, σε ξηρά μορφή αν θέλετε να την διατηρήσετε για περισσότερο καιρό.
Ένα καλό κόλπο είναι να αποθηκεύσετε την πάστα ελιάς σκέτη, χωρίς προσθήκες και να την χρησιμοποιείτε κάθε φορά ως βάση προσθέτοντας τα υλικά που επιθυμείτε όταν πρόκειται να την σερβίρετε.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-11-06  
    Εγώ έβαλα περίπου 200 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι), 4 λιαστες ντομάτες, λίγο λάδι, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό και ρίγανη (αποξηραμένα).
    Έγινε πάρα πολύ νόστιμη. Την έβαλα σε βάζο στο ψυγείο και θα δούμε για πόσο θα κρατήσει.
    #
    Σχόλιο από cooky, 12-2-11  
    Οταν αλεθω μαυρες ελιες για παστα ελιας παντα βαζω λιγο ξυδι και λαδι, τιποτα αλλο. Ετσι θυμιζουν τις αγαπημενες μου καλαμων ξυδατες! :-)
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 19-2-11  
    #
    Σχόλιο από dimitrisfire, 20-2-11  
    #
    Σχόλιο από EvaLazaros, 4-2-13  
    καλε, ελαιολαδακι ξεχασατε! =)
    κ οντως η λιαστη ντοματα ταιριαζει πολυ.

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Sitronella, 1-11-06  
    Εγώ έβαλα περίπου 200 γρ. ελιές (χωρίς κουκούτσι), 4 λιαστες ντομάτες, λίγο λάδι, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό και ρίγανη (αποξηραμένα).
    Έγινε πάρα πολύ νόστιμη. Την έβαλα σε βάζο στο ψυγείο και θα δούμε για πόσο θα κρατήσει.
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 19-2-11  
    #
    Σχόλιο από dimitrisfire, 20-2-11  
    #
    Σχόλιο από EvaLazaros, 4-2-13  
    καλε, ελαιολαδακι ξεχασατε! =)
    κ οντως η λιαστη ντοματα ταιριαζει πολυ.

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από cooky, 12-2-11  
    Οταν αλεθω μαυρες ελιες για παστα ελιας παντα βαζω λιγο ξυδι και λαδι, τιποτα αλλο. Ετσι θυμιζουν τις αγαπημενες μου καλαμων ξυδατες! :-)

    Σχετικά άρθρα

    Γλυκαιμικός Δείκτης και Διαβήτης
    Τι είναι ο γλυκαιμικός δείκτης ? Ο γλυκαιμικός δεί...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Σπιτικές  παραλλαγές
    Ένα βιβλίο 46 αγαπημένων συνταγών, του/της kikibebe2
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 71 αγαπημένων συνταγών, του/της portokalitsa
    μεζες
    Ένα βιβλίο 12 αγαπημένων συνταγών, του/της Aggeliki Otinanai
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 137 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    ντιπ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της etsikoyr