Πάστα φλώρα η εκπληκτική
Είναι τάρτα με μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είνα μία συνταγή άνω των 60 ετών που μου την έμαθε η θεία μου η Φιφή όταν ήμουν ακόμα μικρό παιδάκι. Καλή επιτυχία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι ν'αφρατέψουν.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο (όχι καυτό) και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη και τους κρόκους.
-
3
Προσθέτουμε το κονιάκ μαζί με τη σόδα ανακατεμένο, τις βανίλιες, το γιαούρτι και αφού τ' ανακατέψουμε ρίχνουμε λίγο - λίγο το αλεύρι.Ανακατεύουμε σιγά-σιγά.
-
4
Το μίγμα θα είναι λίγο πιο σφιχτό από ένα κέικ.
-
5
Αλοίφουμε ένα ταψί με βούτυρο και βάζουμε μέσα τη ζύμη, αφού κρατήσουμε λίγη για τα καγκελάκια (μία χούφτα ζύμη).
-
6
Την απλώνουμε στο ταψί με μία σπάτουλα και μετά στρώνουμε την μαρμελάδα. Στη ζύμη που κρατήσαμε πρόσθέτουμε λίγο αλέυρι ακόμα για να σφίξει και να μπορέσουμε να την πλάσουμε σε λεπτά κορδονάκια.
-
7
Τα τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα σταυρωτά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 - 45 λεπτά, πάνω - κάτω φούρνο.
Σχόλια (25)