κύρια φωτογραφία συνταγής Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα
Titsi
Titsi @titsaki
,

Πάστα Φλώρα με μαρμελάδα φράουλα ή ... όποια άλλη μαρμελάδα φρούτων τραβάει η όρεξή σας!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

45 Minutes
  1. 1 φλυντζάνι ελαιόλαδο
  2. το χυμό από ένα πορτοκάλι
  3. 1/2 φλυντζάνι ζάχαρη καστανή
  4. 500 γρ. αλευρι φαριν απ (ίσως και λιγότερο). Όσο χρειαστεί δηλαδή, μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μας
  5. 80 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  6. 2 φλυντζάνια μαρμελάδα (ή οποιαδήποτε άλλη της επιλογής σας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πρώτα όλα τα υγρά υλικά με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι δουλεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας αρκετά μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια μας.

  2. 2

    Στρώνουμε σε ενα ταψάκι τάρτας την ζύμη κρατώντας το 1/4 στην άκρη για το τελείωμα. Προσθέτουμε στο ταψί την μαρμελάδα.

  3. 3

    Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζύμη με το φιλέ αμύγδαλο, το οποίο αν θέλετε το περνάτε από το multi. Τρίβουμε πάνω από την μαρμελάδα το μείγμα ζύμης-αμύγδαλου.

  4. 4

    Ψήνουμε στους 170 για 45' περίπου.

  5. 5

    Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Από

Titsi
Titsi @titsaki
στις
,
Ένα από τα χόμπυ μου είναι η μαγειρική. Μέσα από το sintagespareas.gr έχω βρει τις πιο εκπληκτικές συνταγές! Γι' αυτό τον λόγο θα προσπαθήσω κι εγώ να το ανταποδώσω και να μοιραστώ μαζί σας τις καλύτερες συνταγές μου!
Δες περισσότερα