Πάστα Φλώρα με σύκα
Οχι με μαρμελάδα σύκο αλλά με σύκα!! Πεντανόστιμη και υγιεινή, αφού έχει πολλή λιγότερη ζάχαρη από άλλες...
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ολα τα υλικά της ζύμης μέχρι να είναι ομοιογενής και να μην κολλά στα τοιχώματα.
-
2
Την τυλίγουμε σε ζελατίνα και την βάζουμε για 30' στο ψυγείο.
-
3
Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι και πόσο γλυκιά θέλουμε την "μαρμελάδα" μας προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.
-
4
Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε δίσκο. Την μεταφέρουμε σε ταρτιέρα περίπου 30cm (η ζύμη πρέπει να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας). Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τυχών περίσσευμα γύρω από το σκεύος.
-
5
Αδειάζουμε μέσα την "μαρμελάδα".
-
6
Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ορθογόνιο και κόβουμε σε "κορδέλες", τις οποίες τοποθετούμε σταυρωτά πάνω στο γλυκό.
-
7
Με τυχών περίσσευμα ζύμης μπορούμε να φτιάξουμε λουλουδάκια, καρδούλες, αστεράκια, πεταλούδες κλπ. και να τα τοποθετίσουμε πάνω στην τάρτα.
-
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35-40'.
Σχόλια