Πάστα Φλώρα με σύκα

Μαγειρεύτηκε 6 φορές
Evid217
Evid217 @cook_8479977
βάγια,ελλάδα

Οχι με μαρμελάδα σύκο αλλά με σύκα!! Πεντανόστιμη και υγιεινή, αφού έχει πολλή λιγότερη ζάχαρη από άλλες...

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
8-9 άτομα
  1. Για τη ζύμη
  2. 450 γρ. αλεύρι
  3. 200 γρ. βούτυρο
  4. 150 γρ. ζάχαρη
  5. 1/2 κ.γλ. baking powder
  6. 2 κ.σ. κονιάκ
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. Για τη "μαρμελάδα"
  9. 2 +1/2 κούπες ξεφλουδισμένα σύκα
  10. λίγη ζάχαρη (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ ολα τα υλικά της ζύμης μέχρι να είναι ομοιογενής και να μην κολλά στα τοιχώματα.

  2. 2

    Την τυλίγουμε σε ζελατίνα και την βάζουμε για 30' στο ψυγείο.

  3. 3

    Ξεφλουδίζουμε τα σύκα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι και πόσο γλυκιά θέλουμε την "μαρμελάδα" μας προσθέτουμε λίγη ζάχαρη.

  4. 4

    Απλώνουμε τα 2/3 της ζύμης σε δίσκο. Την μεταφέρουμε σε ταρτιέρα περίπου 30cm (η ζύμη πρέπει να καλύπτει τα τοιχώματα της ταρτιέρας). Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι τυχών περίσσευμα γύρω από το σκεύος.

  5. 5

    Αδειάζουμε μέσα την "μαρμελάδα".

  6. 6

    Απλώνουμε την υπόλοιπη ζύμη σε ορθογόνιο και κόβουμε σε "κορδέλες", τις οποίες τοποθετούμε σταυρωτά πάνω στο γλυκό.

  7. 7

    Με τυχών περίσσευμα ζύμης μπορούμε να φτιάξουμε λουλουδάκια, καρδούλες, αστεράκια, πεταλούδες κλπ. και να τα τοποθετίσουμε πάνω στην τάρτα.

  8. 8

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 35-40'.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (6)

Σχόλια

Cleopatra
Cleopatra @Cleopatra
Αναζητούσα μια συνταγή για να αξιοποιήσω την άφθονη παραγωγή της συκιάς μας. Η πάστα φλώρα με φρέσκα σύκα είναι απίθανη και σαν ιδέα και σαν γεύση! Επειδή είμαστε διακοπές, ελλείψει υλικών και ευκολιών (π.χ. ζυγαριά και μίξερ), έκανα τη νηστίσιμη ζύμη της Τράγας, αλλά η γέμιση ήταν φανταστική και χρειάστηκε μόνο 1 κ.σ. ζάχαρη. Μόλις την απολαύσαμε, χλιαρή ακόμα. Θα ταίριαζε πολύ με παγωτό βανίλια, αλλά και σκέτη είναι πεντανόστιμη...

Από

Evid217
Evid217 @cook_8479977
στις
βάγια,ελλάδα