Πάστα φλώρα μούρλια
Πειραματίστηκα με μια συνταγή πάστα φλώρας χρησιμοποιώντας πιο υγιεινά υλικά, καθώς και τη μαρμελάδα καρότου της Sitronella. Το αποτέλεσμα; Με ενθουσίασε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι έμπνευση της στιγμής που μου πέτυχε και θέλω να τη μοιραστώ μαζί σας. Ελπίζω να σας αρέσει εξίσου. Εγώ μαρμελάδα, όπως είπα, έβαλα το καρότο που έχουμε στο site και μ'άρεσε πολύ! Δοκιμάστε το, δεν έχετε τίποτα να χάσετε)
Υλικά
-
110 γρ. φυτικό βούτυρο
-
1 φλ. αλεύρι ολικής
-
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
-
2-3 κ.σ. κρύο νερό
-
σχεδόν ένα φακελάκι baking powder
-
1 μικρό αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε τα αλεύρια, το baking, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο κρύο σε κομματάκια και τρίβουμε με το χέρι να γίνει ψιχουλιαστό το μίγμα. Ρίχνουμε και το αυγό και ζυμώνουμε να ενσωματωθεί. Προσθέτουμε το νερό, δυο με τρείς κουταλιές ώστε να πλάθεται άνετα η ζύμη. Φτιάχνω μπαλίτσα και τοποθετώ στο ψυγείο για 20' περίπου.
-
2
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Με τα 3/4 της ζύμης ανοίγω φύλλο να καλύπτει τον πάτο και λίγο τα πλαϊνά ενός μέτριου πυρέξ. Βάζω πάνω τη μαρμελάδα (ό,τι γεύση θέλω) και με την υπόλοιπη ζύμη κάνω σχεδιάκια πάνω απ'τη μαρμελάδα.
-
3
Ψήνω για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να ξεκολλάει απ'τα πλάγια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια