Πάστα Φλώρα νηστίσιμη

Bαθμολογία: 4.8607
       
 
244 ψήφοι
Τράγα, 15.06.08

Περιγραφή

Νόστιμη και νηστίσιμη!

 

Πάστα Φλώρα νηστίσιμη

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/3 κούπας χυμό πορτοκάλι
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
  • 3 1/2 κούπες αλεύρι φαρινάπ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα φράουλα ή ροδάκινο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με μαρμελάδα
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Με βίντεο
Φτιάχνει: 1 τάρτα 28 - 30 εκ.
Κόστος:
(13 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(13 ψήφοι)
Προετοιμασία: 26' (12 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 31' (12 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε στο μίξερ το λάδι, το χυμό, το κονιάκ, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλα.
  2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Δεν το κτύπάμε πολύ για να μείνει η ζύμη τριφτή.
  3. Παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης και τα ανοίγουμε σε φύλλο το οποίο τοποθετούμε σε ταρτιέρα 30 εκ.
  4. Βάζουμε στο φύλλο τη μαρμελάδα κι απο πάνω το στολίζουμε με λωρίδες που κόψαμε απο την υπόλοιπη ζύμη που την ανοίξαμε σε λεπτο φύλλο.
  5. Ψήνουμε την πάστα φλώρα σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου.

Σχετικές συνταγές

    309 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-9-08  
    Κοίταξα να δω τι -ελαια έχω στο σπίτι, διαθέτω σπορέλαιο και σησαμέλαιο... Λέτε να κάνει διαφορά αν δε βάλω καλαμποκέλαιο????
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-9-08  
    Τελικά έβαλα αραβοσιτέλαιο. Τα σχόλια...διθυραμβικά! Αυτό που πιο πολύ μου άρεσε είναι ότι η μυρωδιά της είναι πολύ φίνα και δεν σε βαραίνει καθόλου η ζύμη της, όπως συνήθως συμβαίνει όταν έχει βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 5-1-09  
    Φανταστική συνταγή!!! Την έκανα σήμερα...η ζύμη τραγανή και νόστιμη...θα τη δοκιμάσω και για τάρτες. Να'σαι κάλά :)
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 6-1-09  
    Φοβερή συνταγή συγχαρητήρια. Την έκανα την περίοδο της νηστείας και δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε. Δεν έχω φάει καλύτερη Πάστα Φλώρα, κι ας είνα και νηστίσιμη. Και πάλι συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-2-09  
    λοιπόν... την έκανα χθες. Δεν ξέρω εάν έκανα κάτι λάθος αλλά την ζύμη δεν μπόρεσα να την ανοίξω, έσπαγε σε διάφορα σημεία κι όταν επιτέλους άνοιγε, δεν μπορούσα με τίποτα να την μεταφέρω στο ταψί, χωριζόταν κομμάτια κομμάτια. Δεν το έβαλα κάτω βέβαια, την έστρωσα στο ταψί πιέζοντάς την (όπως κάνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα μπισκότα στο τσηζ κεικ). Μου ξαναβγήκε η πίστη για να βάλω από πάνω τις λουρίδες. Από γεύση τουλάχιστον βγήκε καλή αλλά δεν θα το ξανάκανα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-2-09  
    Δεν ξερω τι μπορει να κανες λαθος αλλα εμενα μου ανοιγει πολυ ευκολα το φυλλο...το κανω και πανω σε λαδοκολα και ειναι πολυ ευκολη και η μετακινηση του στην ταρτιερα! :)
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-2-09  
    Ναι, ναι πιθανότατα κάτι έκανα λάθος, αλλά όταν την πρώτη φορά που πάω να φτιάξω κάτι παιδεύομαι τόσο.... μετά δεν... :)
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 11-3-09  
    Πάρα πολύ νόστιμη με φοβερό άρωμα.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 12-3-09  
    ΄Εφτιαξα την ζύμη σου και έκανα τσηζκέικ. Υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-3-09  
    Εχω μια ερωτηση μοναχα μπορω αντι για μαρμελαδα να παρω φραουλες να τις βρασω λιγο με ζαχαριτσα και νερακι και επειτα να στρωσω το μειγμα απο πανω και να το ψησω;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 13-3-09  
    Λιζακι νομιζω οτι δεν θα γινει καλο γιατι θα σου βραχει η ζυμη...δεν το χω δοκιμασει ποτε αλλα αυτο πιστευω! :)
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 14-3-09  
    Πολύ ωραία η ζύμη, γευστική και τραγανή υπέροχη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 16-3-09  
    Πολυ ωραιο γλυκο και μυρωδατο εβαλα ξθσμα 2 πορτοκαλιων και πηρε φοβερο αρωμα μονο εκανα μια γκαφα ειχα ξεχασει να γραψω να βαλω ζαχαρη και την εκανα αγλυκη τη ζυμη αλλα εξισοροπησε με την μαρμελαδα φραουλα που εφτιαξα η ιδια. Τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-3-09  
    Τι να πω πάλι, έπρεπε να είσαι εδώ να ακούσεις τους φίλους μου να μουγκρίζουν από ευχαρίστηση! Η καλύτερη πάστα φλώρα που έχω δοκιμάσει, μπράβο Τραγούλα!
    #
    Σχόλιο από tt2, 22-3-09  
    έχω ξεσηκωθεί να την κάνω, αλλά έχω 2 ερωτήσεις:

    δεν έχω κονιάκ. μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι ή να το παραλείψω ή είναι απαραίτητο συστατικό;

    αν κάνω τη μισή δόση θα βάλω όλα τα υλικά στη μισή ποσότητα; (κάπου διάβασα ότι στη ζαχαροπλαστική δεν είναι πάντα έτσι..)

    ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 22-3-09  
    Το κονιακ δινει ενα ιδιαιτερο αρωμα αλλα μπορεις να το αντικαταστησεις με καποιο λικερ αν θες!...οσο για τη μιση δοση εδω δεν εχει κανενα προβλημα...μπορεις να το κανεις!
    #
    Σχόλιο από tt2, 22-3-09  
    ευχαριστώ για την τόσο άμεση απάντηση! ούτε λικέρ έχω, χαχα! θα το δοκιμάσω χωρίς και θα σας πω!
    #
    Σχόλιο από ansou, 22-3-09  
    Την εφτιαξα σημερα και...την ξαναεφτιαξα το απογευμα διοτι απλα...εξαφανιστηκε!!!!Εγινε τελεια!!Με ελαιολαδο και ξυσμα περγαμοντο.Χαιρομαι που, ως νηστισιμη ,δεν χρειαζεται αυγα!!
    Πανευκολη και παρα πολυ γρηγορη!!!Ευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από hellenn, 22-3-09  
    Την εφτιαξα σημερα,ειναι πραγματι παρα πολυ ωραια μπραβο σου Τραγα.Να σαι καλα και να μας δινεις παντα ωραιες συνταγες.
    #
    Σχόλιο από CLIARI, 23-3-09  
    Πραγματικά πολύ εύκολη και απο γεύση super !! Στην αρχή φοβήθηκα μήπως δεν καταφέρω να μεταφέρω τη ζύμη αλλά χρησιμοποίησα διαφάνεια και όλα πήγαν μια χαρά!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>

    235 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-9-08  
    Τελικά έβαλα αραβοσιτέλαιο. Τα σχόλια...διθυραμβικά! Αυτό που πιο πολύ μου άρεσε είναι ότι η μυρωδιά της είναι πολύ φίνα και δεν σε βαραίνει καθόλου η ζύμη της, όπως συνήθως συμβαίνει όταν έχει βούτυρο.
    #
    Σχόλιο από lemon74, 5-1-09  
    Φανταστική συνταγή!!! Την έκανα σήμερα...η ζύμη τραγανή και νόστιμη...θα τη δοκιμάσω και για τάρτες. Να'σαι κάλά :)
    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 6-1-09  
    Φοβερή συνταγή συγχαρητήρια. Την έκανα την περίοδο της νηστείας και δεν μπορείς να φανταστείς τι έγινε. Δεν έχω φάει καλύτερη Πάστα Φλώρα, κι ας είνα και νηστίσιμη. Και πάλι συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από Sol81, 16-2-09  
    λοιπόν... την έκανα χθες. Δεν ξέρω εάν έκανα κάτι λάθος αλλά την ζύμη δεν μπόρεσα να την ανοίξω, έσπαγε σε διάφορα σημεία κι όταν επιτέλους άνοιγε, δεν μπορούσα με τίποτα να την μεταφέρω στο ταψί, χωριζόταν κομμάτια κομμάτια. Δεν το έβαλα κάτω βέβαια, την έστρωσα στο ταψί πιέζοντάς την (όπως κάνουμε με το λιωμένο βούτυρο και τα μπισκότα στο τσηζ κεικ). Μου ξαναβγήκε η πίστη για να βάλω από πάνω τις λουρίδες. Από γεύση τουλάχιστον βγήκε καλή αλλά δεν θα το ξανάκανα.
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 16-2-09  
    Δεν ξερω τι μπορει να κανες λαθος αλλα εμενα μου ανοιγει πολυ ευκολα το φυλλο...το κανω και πανω σε λαδοκολα και ειναι πολυ ευκολη και η μετακινηση του στην ταρτιερα! :)
    #
    Σχόλιο από Sol81, 27-2-09  
    Ναι, ναι πιθανότατα κάτι έκανα λάθος, αλλά όταν την πρώτη φορά που πάω να φτιάξω κάτι παιδεύομαι τόσο.... μετά δεν... :)
    #
    Σχόλιο από ANGOLINA, 11-3-09  
    Πάρα πολύ νόστιμη με φοβερό άρωμα.
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 12-3-09  
    ΄Εφτιαξα την ζύμη σου και έκανα τσηζκέικ. Υπέροχη!!!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 14-3-09  
    Πολύ ωραία η ζύμη, γευστική και τραγανή υπέροχη!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 16-3-09  
    Πολυ ωραιο γλυκο και μυρωδατο εβαλα ξθσμα 2 πορτοκαλιων και πηρε φοβερο αρωμα μονο εκανα μια γκαφα ειχα ξεχασει να γραψω να βαλω ζαχαρη και την εκανα αγλυκη τη ζυμη αλλα εξισοροπησε με την μαρμελαδα φραουλα που εφτιαξα η ιδια. Τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 22-3-09  
    Τι να πω πάλι, έπρεπε να είσαι εδώ να ακούσεις τους φίλους μου να μουγκρίζουν από ευχαρίστηση! Η καλύτερη πάστα φλώρα που έχω δοκιμάσει, μπράβο Τραγούλα!
    #
    Σχόλιο από ansou, 22-3-09  
    Την εφτιαξα σημερα και...την ξαναεφτιαξα το απογευμα διοτι απλα...εξαφανιστηκε!!!!Εγινε τελεια!!Με ελαιολαδο και ξυσμα περγαμοντο.Χαιρομαι που, ως νηστισιμη ,δεν χρειαζεται αυγα!!
    Πανευκολη και παρα πολυ γρηγορη!!!Ευχαριστουμε!!!!
    #
    Σχόλιο από hellenn, 22-3-09  
    Την εφτιαξα σημερα,ειναι πραγματι παρα πολυ ωραια μπραβο σου Τραγα.Να σαι καλα και να μας δινεις παντα ωραιες συνταγες.
    #
    Σχόλιο από CLIARI, 23-3-09  
    Πραγματικά πολύ εύκολη και απο γεύση super !! Στην αρχή φοβήθηκα μήπως δεν καταφέρω να μεταφέρω τη ζύμη αλλά χρησιμοποίησα διαφάνεια και όλα πήγαν μια χαρά!!!
    #
    Σχόλιο από ΜΑΡΕΛΙ, 24-3-09  
    Εκπληκτικη τελεια φοβερη...δεν εχω αλλα λογια να εκφρασω.Εβαλα μαρμελαδα ροδανικο(που την εφτιαξε η μαμα μου).
    #
    Σχόλιο από elenitak, 25-3-09  
    ηταν πολυ νοστιμη κ δεν διαφερει απο την κανονικη παρα πολυ ωραια !
    #
    Σχόλιο από mourlia, 6-4-09  
    Εγω βαζω 5 αλλα θελω και αλλα πιρουνακια
    Την εκανα και εσκισε
    Μπραβο
    #
    Σχόλιο από kouventa na ginete, 6-4-09  
    Απλά τέλεια, μπράβο Ναυσικά...νόστιμη, τραγανή και νηστίσιμη που οι μέρες το επιβάλουν... το βίντεο δε εξαιρετικό και πλήρως κατατοπιστικό για κάποιον αρχάριο που θα αποφασίσει να την φτιάξει..!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 6-4-09  
    Καταπληκτική συνταγή και πανεύκολη! Κανείς δεν το καταλαβαίνει ότι είναι νηστίσιμη!
    Να πω μόνο ότι έκανα διπλή δόση, για δυο ταψάκια και αλεύρι πήρε περισσότερο, από το διπλάσιο της συνταγής. Όπως και να έχει και πετυχημένη βγήκε και ανάρπαστη έγινε!
    Σ'ευχαριστούμε για την υπέροχη συνταγή!
    #
    Σχόλιο από mamakat, 7-4-09  
    Μπράβο Τράγα!!!Καταπληκτική συνταγή και
    τέλειο το βίντεο.Πολύ αναλυτικό!Και πάλι συγχαρητήρια!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Επόμενο > Τέλος >>

    58 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-9-08  
    Κοίταξα να δω τι -ελαια έχω στο σπίτι, διαθέτω σπορέλαιο και σησαμέλαιο... Λέτε να κάνει διαφορά αν δε βάλω καλαμποκέλαιο????
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-3-09  
    Εχω μια ερωτηση μοναχα μπορω αντι για μαρμελαδα να παρω φραουλες να τις βρασω λιγο με ζαχαριτσα και νερακι και επειτα να στρωσω το μειγμα απο πανω και να το ψησω;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 13-3-09  
    Λιζακι νομιζω οτι δεν θα γινει καλο γιατι θα σου βραχει η ζυμη...δεν το χω δοκιμασει ποτε αλλα αυτο πιστευω! :)
    #
    Σχόλιο από tt2, 22-3-09  
    έχω ξεσηκωθεί να την κάνω, αλλά έχω 2 ερωτήσεις:

    δεν έχω κονιάκ. μπορώ να το αντικαταστήσω με κάτι ή να το παραλείψω ή είναι απαραίτητο συστατικό;

    αν κάνω τη μισή δόση θα βάλω όλα τα υλικά στη μισή ποσότητα; (κάπου διάβασα ότι στη ζαχαροπλαστική δεν είναι πάντα έτσι..)

    ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 22-3-09  
    Το κονιακ δινει ενα ιδιαιτερο αρωμα αλλα μπορεις να το αντικαταστησεις με καποιο λικερ αν θες!...οσο για τη μιση δοση εδω δεν εχει κανενα προβλημα...μπορεις να το κανεις!
    #
    Σχόλιο από tt2, 22-3-09  
    ευχαριστώ για την τόσο άμεση απάντηση! ούτε λικέρ έχω, χαχα! θα το δοκιμάσω χωρίς και θα σας πω!
    #
    Σχόλιο από Nataly, 6-4-09  
    Προς το παρόν συγχαρητήρια για το καταπληκτικό video! θα την φτιάξω και θα επανέλθω με πηρουνάκια!της πάει η μαρμελάδα φράουλα? είναι σπιτική και θα προτιμούσα να την χρησιμοποιήσω. ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 7-4-09  
    Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το βιντεάκι, αυτή η πάστα φλώρα είναι κακούργα και έπρεπε να παρασύρω και άλλους στη ακολασία!
    Nataly, η μαρμελάδα φράουλα της πάει τρέλα, αν είναι και σπιτική, ακόμα καλύτερα!
    #
    Σχόλιο από gina77, 7-4-09  
    την ταρτιέρα την αλείφω με λίγο λάδι ή κατευθείαν βάζω τη ζύμη μέσα?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 7-4-09  
    gina, εγώ δεν την αλείφω, είναι αρκετά λαδερή η ζύμη και ποτέ δε μου έχει κολλήσει. Βέβαια, έχω και ταρτιέρα με τζάμι που αποσπάται, οπότε δεν ξέρω τι θα συνέβαινε αν την έκανα κάπου αλλού. Λάδωσέ την, για καλό και για κακό...
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 7-4-09  
    Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε κοριτσια η συνταγη!!..Ναυσικακι ευχαριστωωωω για το βιντεακι τελειο!!!(λεω να στην αφησω κληρονομια την συνταγη!!αχαχαχαχα)...οσο για το λαδωμα ουτε γω λαδωνω την ταρτιερα αλλα η δικια μου ειναι με βαση κι αντικολλητικη.
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 24-4-09  
    Μπορώ αντί για μαρμελάδα ροδάκινο η φράουλα να βάλω μαρμελάδα καστανού; Η δεν θα πετύχει;
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 24-4-09  
    Δεν το χω δοκιμασει, οποτε δεν μπορω να ξερω!
    #
    Σχόλιο από Angelina247, 26-5-09  
    Την έφτιαξα αλλά ενώ απο πάνω έγινε τραγανή απο κάτω δεν ψήθηκε τοσο πολύ και ήταν μαλακή η ζύμη. Έτσι πρέπει να γίνει ή έκανα κάτι λάθος?
    #
    Σχόλιο από Τράγα, 26-5-09  
    Κανονικα δεν ειναι μαλακη απο κατω, αρα κατι επαιξε με τον φουρνο σου ή το ταψι σου!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 29-10-09  
    Επειδή περισσεύει μπόλικο αλεύρι ολικής εδώ και καιρό σπίτι, μπορώ να το βάλω σ'αυτή τη ζύμη μην πάει χαμένο; Το έχει δοκιμάσει κανείς να μου πει; Ή αν κάποιος ξέρει... Θέλω να φτιάξω και μαρμελάδα καρότο να τα συνδυάσω! Ανυπομονώ!
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 29-10-09  
    Ρηνιώ, φαντάζομαι θα γίνεται μια χαρά, απλά έχω την εντύπωση ότι το ολικής τραβάει περισσότερα υγρά, οπότε ίσως χρειαστεί λίγο χυμό πορτοκαλιού παραπάνω. Δες και το βίντεο και φρόντισε η ζύμη σου στο τέλος να είναι μαλακή και να ανοίγει εύκολα!
    #
    Σχόλιο από marina11, 30-10-09  
    Καλησπερα σε ολους. Ψηφισα με 5 πηρουνακια χωρις να την εχω δοκιμασει αλλα με επεισαν τα θετικα σχολια.
    Εχω μια ερωτηση ομως και εχει να κανει με το αλευρι. Ζω στο εχωτερικο και δεν ειναι ευκολο να βρω φαρινα up. Αλλαζει η δοσολογια αν χρησιμοποιησω κανονικο αλευρι η θα χρειαστθει και μπεκιν?
    Το αστειο ειναι οτι χθες εκανα παστα φλωρα και οπως παντα βγηκε πολυ νοστιμη αλλα προτιμω τη δικη σου γιατι δεν εχει αυγα.
    Ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 30-10-09  
    Θα βάλεις την ίδια ποσότητα αλευριού, μόνο που θα προσθέσεις 1 - 1 1/2 κ.γ. μπέικιν και 1/2 κ.γ. αλάτι για κάθε φλυτζάνι αλεύρι.
    #
    Σχόλιο από Selene, 21-12-09  
    Θελω να την φτιαξω αυτη τη συνταγη αλλα με μαρμελαδα χωρις ζαχαρη δηλαδη αυτες τις διαβητικες που υπαρχουν με την σπλεντα. Λεω να φτιαξω την ταρτ χωρις την μαρμελαδα και μετα να βαλω την μαρμελαδα πανω και να την βαλω στο φουρνο πεντε δεκα λεπτα να ζεσταθει.. Εχει κανεις δοκιμασει αυτη τη μεθοδο?? Ευχαριστω για καθε βοηθεια
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    16 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από assimina, 11-4-09  
    30+ χρόνια μαγείρισσα πρώτη φορά φτιάχνω τόσο ελαφριά,πεντανόστιμη,νηστίσιμη παστα φλόρα.Μπράβο Τράγα ,σ ευχαριστώ κια εγώ όπως όλοι...περίσσεψε δε λίγη ζύμη απο τα κορδονάκια και έφτιαξα σε αντικολλητικιά χάρτινη φορμούλα ταρτάκια έτσι για δοκιμή.Άπαιχτα!!!! θα τα γεμίσω με λίγη κρεμούλα ,μία φετούλα ακτινίδιο και λίγη ζελατίνη έτοιμο το γλυκάκι... Μ ένα σμπάρο δυο τριγώνια!
    #
    Σχόλιο από elenikolas, 3-7-09  
    Υπέροχη!!!! Έβαλα ελαιόλαδο αντί καλαμποκέλαιο, και μαρμελάδα βερίκοκο αλεύρι μου πήρε λιγότερο, 3 κούπες και έγινε θεϊκή!!!!!
    #
    Σχόλιο από fountouki, 21-3-10  
    Δεν έχω λόγια!!!Την έφτιαξα με μήλα κι έγινε θεϊκή, με αυστηρό πάντα κριτή...τον άντρα μου!!!Μπράβο!Ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσαμε.Σ'ευχαριστούμε για την φοβερή συνταγή σου!
    #
    Σχόλιο από bebinna, 25-3-10  
    Την έχω στο φούρνο, δεν χρειάζεται να περιμένω να την δοκιμάσω για να βάλω τα 5 πηρουνάκια…. από την μοσχοβολιά της έχω ήδη καταλάβει την γεύση της. Έβαλα 3 κούπες φαρίνα και grand marnier για επιπλέον πορτοκαλένιο άρωμα . Θα την πάω το μεσημέρι κέρασμα στο τραπέζι που μας έχουν καλέσει. Χρησιμοποίησα δική μου μαρμελάδα κορόμηλο (ευκαιρία να καταναλωθεί και το τελευταίο βαζάκι). Ευχαριστούμε καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα.
    #
    Σχόλιο από Μπανανόφλουδα, 28-6-10  
    Δεν ξέρω αν πρέπει να το γράψω εδώ, αλλά δεν ξέρω και πού αλλού!!! χιχιχι! Λοιπόν απ την ζύμη που περίσεψε έφτιαξα μερικά μπισκοτάκια , τα έψησα και όταν κρύωσαν λίγο τα ένωσα με μαρμελάδα! Πεντανόστιμα!!!!
    #
    Σχόλιο από florida P, 30-11-10  
    τελειοτατη η παστα φλωρα.. την κανω τωρα για δευτερη φορα.. επισης με τη ζυμη εκανα και μπισκοτακια.. απλα προσθεσα ακομη σταφιδες και καρυδια.. και ειναι κι αυτα τελεια.. δοκιμαστε τα...
    #
    Σχόλιο από MARA!, 12-12-10  
    έτσι τη φτιάχνω κι εγώ και είναι τέλεια!!!
    βάζω επίσης ξύσμα απο λεμόνι και μανταρίνι!!
    Δεν πρόλαβα να βγάλω φώτο....γκρρρ!!!
    το εξαφάνισαν!!!
    #
    Σχόλιο από nekti, 21-1-11  
    Προσπαθόντας να σώσω ένα αποτυχημένο banoffee δημιούργησα εκπληκτικά γλυκάκια!!!
    Έφτιαξα την ζύμη της συνταγής σου και αφού πέρασα όλα τα υλικά του banoffee απο το μπλέντερ,και πρόσθεσα και αρκετό άγλυκο κακάο,έφτιαξα μικρά ταρτάκια στο σκεύος που φτιάχνουμε τα muffins και τα έψησα,ακολουθόντας τις οδηγίες της συνταγής σου.
    Τα άφησα για λίγο να κρυώσουν και μετά έβαλα απο μια γενναία κουταλιά σε κάθε ταρτάκικαι τα διακόσμησα με μια φετούλα μπανάνας. Το αποτέλεσμα θε'ι'κό!!!!!!!!!
    Η ζύμη αυτή με έχει σώσει πολλές φορές!!!!!! Τα αποτελέσματα στις φωτογραφίες!!!!!
    #
    Σχόλιο από m-k, 20-3-11  
    Τέλεια πάστα φλώρα! Πανεύκολη και μυρωδάτη!!!
    #
    Σχόλιο από nemo8_1, 27-3-11  
    Καταπληκτικη η παστα φλωρα !!!!την δοκιμασα και εγω και απλα ηταν υπεροχη!!!!ειχα και καλεσμενους στο σπιτι που δεν νηστευαν και δεν καταλαβαν καθολου οτι ηταν νηστισιμη!!!!γευστικοτατη...και απιστευτα τραγανη!!!!ευχαριστουμεεεε!!!
    #
    Σχόλιο από aggalexa, 7-4-11  
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!
    Η τέλεια ζύμη, με υλικά που πάντα υπάρχουν στο ντουλάπι, και σε χρόνο μηδέν (ε, που λέει ο λόγος!)
    Καθιερώνεται!!!!
    Επειδή μαρμελάδα, είχα μόνο την λατρεμένη σπιτική φράουλα, που κρατάω μόνο για το παιδί, έκανα τα παρακάτω...
    Σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι, έβαλα αχλαδια και μήλα, με μαύρη ζάχαρη. Αργότερα, έριξα λίγο κρασί, κανέλα, βανίλια. Μόλης μαλάκωσαν αρκετά, πρόσθεσα μερικές φράουλες. Στο τέλος, στο χυμό πορτοκαλιού, διέλυσα μερικές κ.σ. άνθος αραβωσίτου. Και έτοιμη η γέμιση!!!!
    Αλήθεια, αξίζει να τη δοκιμάσετε και με την παραλλαγή, που εμένα μου προέκυψε, και ενθουσίασε!!!
    Ευχαριστώ!!!!!!
    #
    Σχόλιο από Gianna78, 17-4-11  
    Aggalexa, η συνταγή αυτή με έχει ενθουσιάσει για τους ίδιους λόγους! Τα υλικά της είναι πάντα διαθέσιμα, είναι πολύ γρήγορη, είναι υγιεινή, και κυρίως πολύ νόστιμη! Τη ζύμη την έχω χρησιμοποιήσει και σε παστα φλώρα και σε μηλοπιτα, και ήταν τέλεια!
    Η παραλλαγή μου: επειδή δεν τα καταφέρνω στο άνοιγμα του φύλλου, απλώνω πιέζοντας με τα δάχτυλα το ένα μέρος της ζύμης στο ταψάκι, και αφού βάλω την γέμιση, θρυματίζω την υπόλοιπη ζύμη από πάνω (η λύση της ακαμάτρας).
    #
    Σχόλιο από CHRISTEN35, 28-4-12  
    Mόλις την εβγαλα απο το φούρνο και δοκίμασα ενα κομματάκι! υπεροχη, μπράβο! Δεν είχα αυγά για να κανω την κλασσική συνταγή, κι έτσι βρήκα αυτή που την καθιερώνω απο δω και στο εξής! Εβαλα ελαιόλαδο κι έγινε πεντανόστιμη, πέντε πηρουνάκια κι απο μένα:)))
    #
    Σχόλιο από devilangel, 16-4-13  
    Την έκανα ακριβώς έτσι και ήταν φανταστική! Χρειάστηκε να την κάνω καμια δεκαριά φορές εδώ και ενάμισι μήνα που την έμαθα! Καμιά φορά χρησιμοποιώ το ζυμάρι της τάρτας της για να κάνω ανοιχτή μηλόταρτα με μήλα απλωμένα πάνω στη μαρμελάδα τα οποία ειναι και απο πάνω αλειμμένα με μαρμελάδα! Όταν βέβαια έχει και το βάρος των μήλων θέλει λίγο περισσότερο ψήσιμο. Είναι όμως ευκολάκι γιατί ότι και να σου λείπει, με μια μικρή αντικατάσταση, πάντα θα βγει ωραίο αποτέλεσμα! Ενδεικτικό οτι ψήθηκε (προσωπική άποψη) είναι να μη φαίνεται ασταθής αν κουνήσουμε λίγο το ταψί. Μια συνταγή ακαμάτρα-proof ότι πρέπει για μένα! Ευχαριστούμε για τη συνταγή να είσαι πάντα καλά! :)
    #
    Σχόλιο από anma, 13-11-13  
    Πραγματικά καλή συνταγή!Όμως,επειδή στην οικογένειά μας έχουμε διαβητικούς, χρησιμοποίησα στέβια σε αναλογία 2 κ.γλυκού περίπου αντί της ζάχαρης που προτείνεται και μαρμελάδα χωρίς ζάχαρη!Το τελικό αποτέλεσμα,δεν μας απογοήτευσε.Την επόμενη μέρα μάλιστα νομίζω πως ήταν καλύτερη(μου φάνηκε πως η ζύμη άφηνε μια ανεπαίσθητη πικρίλα την πρώτη ημέρα,που εξαφανίστηκε όμως την επομένη).Αυτοί που τη δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν και είπαν πως ήταν το πρώτο πραγματικό γλυκό που έφαγαν μετά από στέρηση ετών!!!Συμφωνώ πως είναι ότι καλύτερο έχω φτιάξει,αν και έχω ψάξει και σε site του εξωτερικού... και όχι μόνο!Για την μικρή αυτή απόλαυση,σε ευχαριστούμε πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από Despoinis Maria Petrovasili, 17-11-13  
    Εξαιρετική συνταγή!
    Δεν είμαι λάτρης της μαρμελάδας, και την αντικατέστησα με το παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού Ροδοζάχαρη.
    Το αποτέλεσμα ήταν έξοχο!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Νηστισιμα
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    τα γλυκα μας
    Ένα βιβλίο 105 αγαπημένων συνταγών, του/της πινεζα
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 218 αγαπημένων συνταγών, του/της happy mama
    Γλυκες πιτες
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της ΝΙΚΟΛ
    ΓΛΥΚΑ (διάφορα)
    Ένα βιβλίο 162 αγαπημένων συνταγών, του/της κατερινα32