Πάστα Φλώρα πορτοκαλένια

edessaia
edessaia @cook_8499006
,greece

Την διαφορά την κάνει το πορτοκάλι!

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποιώ αραβοσιτέλαιο και όχι βούτυρο και επίσης τη ζυμώνω ελάχιστα! Γίνεται υπέροχη ζύμη με την μαρμελάδα να τρέχει μόλις τη κόβεις! Καλό θα ήταν να μείνει λίγες ώρες και μετά να βγει από την φόρμα. Επίσης εμένα μου άρεσει πιο πολύ την άλλη μέρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

38 Minutes
  1. 1/2 κούπα ζάχαρη
  2. 1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
  3. 1 μπέικιν
  4. 1 κ.σ. κονιάκ ή ό,τι άλλο ποτό θέλετε
  5. 3 κούπες αλεύρι
  6. 1/2 κιλό μαρμελάδα (κατά προτίμηση δική μου κόκκινη)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μπολ ανακατεύουμε τα πρώτα 6 υλικά και προσθέτουμε το αλεύρι. Από την ώρα που θα βάλουμε το αλεύρι θέλει ζύμωμα 1' περίπου. Όχι παραπάνω χαλάει η ζύμη που πρέπει να την αισθάνεστε αφράτη και απαλή.

  2. 2

    Χωρίζουμε στα δύο και κρατάμε την περισσότερη για την ταρτιέρα ή το ταψάκι.

  3. 3

    Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο-αλευρωμένο σκεύος και προσθέτουμε την μαρμελάδα από πάνω.

  4. 4

    Βάζουμε λίγο αλεύρι στο άλλο κομμάτι ζύμης και στον πάγκο και πλάθουμε κορδόνια και τα βάζουμε χιαστί επάνω στην μαρμελάδα.

  5. 5

    Εναλλακτικά ανοίγουμε φύλλο και βγάζουμε σχέδια με κούπ-πατ και τα τοποθετούμε πάνω στο γλυκό μας.

  6. 6

    Θέλει προθερμασμένο φούρνο εκεί που ψήνουμε τα κέικ για 30' περίπου.Ο δικός μου φούρνος είναι πολύ δυνατός και την έψησα 20' περίπου στους 160ο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

panta45
panta45 @panta45
Φίλη μου. Έκανα τη συνταγή σου πριν μια ώρα. πολύ εύκολη. Έβαλα μαρμελάδα πορτοκάλι, που τη λατρεύω(δική μου). Φούσκωσε τέλεια... μοσχομύρισε το σπίτι. σου αξίζουν 5 πιρουνάκια....

Από

edessaia
edessaia @cook_8499006
στις
,greece