Πάστα φλώρα σοκολατένια
Η τέλεια πάστα φλώρα του Σ.Παρλιάρου! Όλο σοκολάτα!
Υλικά
-
150 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. ζάχαρη άχνη
-
100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
-
20 γρ. κακάο
-
1 πρέζα κανέλα
-
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
-
300 γρ. αλεύρι
-
50 γρ. γάλα
-
1 ασπράδι αυγού
-
ΓΕΜΙΣΗ
-
130 γρ. σοκολάτα γάλακτος 40% κακάο
-
130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη υφή.
-
2
Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, το κακάο, την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
-
3
Προσθέτουμε το γάλα, το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα κι ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
4
Σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.
-
5
Σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκ.
-
6
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.
-
7
Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και τους κρόκους.
-
8
Τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα κι αφήνουμε μισή ωρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
-
9
Τρίβουμε πάνω στην επιφάνεια τη ζύμη που έχει περισσέψει ή κάνουμε σχέδια.
-
10
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)