κύρια φωτογραφία συνταγής Πάστα φλώρα σοκολατένια
marytsilo
marytsilo @marytsilo
,ΕΛΛΑΔΑ

Η τέλεια πάστα φλώρα του Σ.Παρλιάρου! Όλο σοκολάτα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 150 γρ. βούτυρο
  2. 100 γρ. αμύγδαλο σκόνη
  3. 20 γρ. κακάο
  4. 1 πρέζα κανέλα
  5. 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  6. 300 γρ. αλεύρι
  7. 50 γρ. γάλα
  8. 1 ασπράδι αυγού
  9. ΓΕΜΙΣΗ
  10. 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το βούτυρο μέχρι να πάρουν μια κρεμώδη υφή.

  2. 2

    Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, το κακάο, την κανέλα, το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

  3. 3

    Προσθέτουμε το γάλα, το ασπράδι χτυπημένο σε μαρέγκα κι ανακατεύουμε πολύ καλά.

  4. 4

    Σκεπάζουμε το μίγμα και το αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον να ξεκουραστεί.

  5. 5

    Σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. απλώνουμε τη ζύμη σε πάχος 1,5 εκ.

  6. 6

    Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα.

  7. 7

    Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε και τους κρόκους.

  8. 8

    Τη ρίχνουμε στην ταρτιέρα κι αφήνουμε μισή ωρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.

  9. 9

    Τρίβουμε πάνω στην επιφάνεια τη ζύμη που έχει περισσέψει ή κάνουμε σχέδια.

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (3)

nancy86
nancy86 @cook_8500815
φοβερή συνταγή, τέλεια, καταπληκτική από τις καλυτερες που έχω δοκιμάσει

Από

marytsilo
marytsilo @marytsilo
στις
,ΕΛΛΑΔΑ