aliki_ma
aliki_ma @aliki_ma
Poros,ΕΛΛΑΔΑ

Αυτή η Πάστα Φλώρα είναι συνταγή που έφερε η γιαγιά μου μαζί της από την Πόλη. Την αγαπάω ιδιαίτερα γιατί εκτός του ότι μου θυμίζει τη γιαγιά μου, κάνει και το σπίτι να μοσχομυρίζει. Σημειωτέον ότι ο άντρας μου που δεν πολυτρώει τα γλυκά τρελαίνεται για δαύτη ακριβώς γιατί δεν είναι πολύ γλυκιά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μαρμελάδα θέλετε. Πάντως εγώ (δηλαδή η γιαγιά μου) την φτιάχνω με μαρμελάδα πορτοκάλι και βερίκοκο (μισή - μισή)Η επιτυχία αυτής της συνταγής είναι ότι πρόκειται για ένα σχετικά άγλυκο γλυκό και είναι ότι πρέπει για πρωινό. #μικρασιάτικες

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 τρίγωνα κομμά
  1. 225 γρ. μαργαρίνη
  2. 2 φλ. καφέ ζάχαρη
  3. 1 φλ. καφέ κονιάκ
  4. 1 φλ. καφέ γάλα
  5. 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 500 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας
  7. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.

  2. 2

    Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, το κονιάκ, τους 2 κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και όσο αλεύρι πάρει για να γίνει μία ζύμη μαλακή.

  3. 3

    Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα απλώνουμε τη μισή ζύμη και από πάνω τη μαρμελάδα.

  4. 4

    Με την υπόλοιπη ζύμη, πλάθουμε λουρίδες και στολίζουμε χιαστί από πάνω την Πάστα Φλώρα.

  5. 5

    Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι και αλείφουμε τις λουρίδες.

  6. 6

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντίσταση πάνω κάτω) μέχρι να ροδίσει, περίπου για μία ώρα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (8)

Asimenia Miliou
Asimenia Miliou @Meotiexeitontoulapi
Εξαιρετική, κι ο δικός μου δεν τρώει γλυκά αλλά τρελαίνεται για το συγκεκριμένο.
Θα τη δοκιμάσω λίαν συντόμως. Μπράβο σας 🌸

Από

aliki_ma
aliki_ma @aliki_ma
στις
Poros,ΕΛΛΑΔΑ