Πάστα Φλώρα της γιαγιάς Αλίκης
Αυτή η Πάστα Φλώρα είναι συνταγή που έφερε η γιαγιά μου μαζί της από την Πόλη. Την αγαπάω ιδιαίτερα γιατί εκτός του ότι μου θυμίζει τη γιαγιά μου, κάνει και το σπίτι να μοσχομυρίζει. Σημειωτέον ότι ο άντρας μου που δεν πολυτρώει τα γλυκά τρελαίνεται για δαύτη ακριβώς γιατί δεν είναι πολύ γλυκιά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μαρμελάδα θέλετε. Πάντως εγώ (δηλαδή η γιαγιά μου) την φτιάχνω με μαρμελάδα πορτοκάλι και βερίκοκο (μισή - μισή)Η επιτυχία αυτής της συνταγής είναι ότι πρόκειται για ένα σχετικά άγλυκο γλυκό και είναι ότι πρέπει για πρωινό. #μικρασιάτικες
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν.
-
2
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, το κονιάκ, τους 2 κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και όσο αλεύρι πάρει για να γίνει μία ζύμη μαλακή.
-
3
Σε βουτυρωμένη ταρτιέρα απλώνουμε τη μισή ζύμη και από πάνω τη μαρμελάδα.
-
4
Με την υπόλοιπη ζύμη, πλάθουμε λουρίδες και στολίζουμε χιαστί από πάνω την Πάστα Φλώρα.
-
5
Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού με λίγο νεράκι και αλείφουμε τις λουρίδες.
-
6
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς (αντίσταση πάνω κάτω) μέχρι να ροδίσει, περίπου για μία ώρα.
Σχόλια (8)
Θα τη δοκιμάσω λίαν συντόμως. Μπράβο σας 🌸