κύρια φωτογραφία συνταγής Πάστα φλώρα της γιαγιάς 'Ελλης
LELLA
LELLA @cook_8458298
LARNACA,CYPRUS

Το ωραιότερο γλυκό για τον καφέ μας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για ακόμη πιο μεγάλη απόλαυση πασπαλίστε τα λουριά με ζάχαρη. Καλή επιτυχία.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
  1. 1 1/2 φλ. ζάχαρη
  2. 1 φλ. φυστικέλαιο
  3. 1 φλ. βουτυρο ψωμιού
  4. 1 κ.γλυκού μπ.πάουτερ
  5. 1 φακελάκι βανίλια
  6. λίγο κονιάκ
  7. αλεύρι όσο σηκώσει

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.

  2. 2

    Στην συναίχεια προσθέτω σε αυτά το λάδι, το βότυρο, το μπ.πάουτερ, τη  βανίλια, το κονιάκ. Και τέλος λίγο το αλεύρι μεχρι η ζύμη να μην κολλά στα χέρια.Θα χρειαστούμε περίπου 1 κιλό αλεύρι.

  3. 3

    Παίρνω ένα αρκετά μεγάλο δοχείο το λαδώνω και βάζω σε αυτό σχεδόν το ένα τρίτο της ζύμης μας.

  4. 4

    Το απλώνω και πάνω από αυτό βάζω μια στρώση από μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

  5. 5

    Αμέσως μετά πλάθω μακριά λουριά από την ζύμη που μας έμεινε και τα στολίζω πάνω από την μαρμελάδα.

  6. 6

    Την ψήνω στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (6)

Μυρτω
Μυρτω @myrto
πρέπει να βάλουμε φυστικέλαιο ή μπορουμε να βάλουμε κάποιο άλλο;

Από

LELLA
LELLA @cook_8458298
στις
LARNACA,CYPRUS