Πάστα φλώρα της γιαγιάς 'Ελλης
Το ωραιότερο γλυκό για τον καφέ μας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για ακόμη πιο μεγάλη απόλαυση πασπαλίστε τα λουριά με ζάχαρη. Καλή επιτυχία.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
-
2
Στην συναίχεια προσθέτω σε αυτά το λάδι, το βότυρο, το μπ.πάουτερ, τη βανίλια, το κονιάκ. Και τέλος λίγο το αλεύρι μεχρι η ζύμη να μην κολλά στα χέρια.Θα χρειαστούμε περίπου 1 κιλό αλεύρι.
-
3
Παίρνω ένα αρκετά μεγάλο δοχείο το λαδώνω και βάζω σε αυτό σχεδόν το ένα τρίτο της ζύμης μας.
-
4
Το απλώνω και πάνω από αυτό βάζω μια στρώση από μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
-
5
Αμέσως μετά πλάθω μακριά λουριά από την ζύμη που μας έμεινε και τα στολίζω πάνω από την μαρμελάδα.
-
6
Την ψήνω στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)