Πάστα Φλώρα της κυρίας Σοφίας
Υπάρχουν πολλές συνταγές για την τέλεια πάστα φλώρα...Μοιράζομαι μαζί σας τη δική μου συνταγή, παρμένη από μία πολύ αγαπημένη φίλη της μητέρας μου, την κυρία Σοφία, νοικοκυρά με τα όλα της. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη χρόνια κι έχει πάντα επιτυχία!
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ εύκολη να γίνει. Το λάθος που έκανα εγώ στην πρώτη προσπάθεια, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, είναι ότι έκανα χοντρά τα μπαστουνάκια και φούσκωσαν πολύ...Δεν έχασε καθόλου από γεύση, αλλά είναι αισθητικό το θέμα...! Επίσης, μην την κόψετε ζεστή ζεστή, γιατί θα θρυμματιστεί. Καλή επιτυχία!
Υλικά
-
Για τη ζύμη της παστα-φλόρας
-
320 γρ. βούτυρο λιωμένο
-
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
-
3 αυγά
-
0.5 ποτήρι κρασιού κονιάκ/αμαρέτο
-
χυμό ενός λεμονιού
-
4 βανίλιες
-
αλεύρι φαρίνα λίγο λιγότερο από 1 κιλό
-
Για τη μαρμελάδα
-
1/2 κιλό όποιο είδος μαρμελάδας μας αρέσει, περίπου
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ενωθούν.
-
2
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας διαρκώς.
-
3
Προσθέτουμε το κονιάκ/αμαρέτο, το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και τελευταίο σιγά σιγά το αλεύρι.
-
4
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη (ίσα να ξεκολλάει από τα χέρια μας) απλώνουμε τα 3/4 αυτής σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
5
Κατόπιν, απλώνουμε πάνω της τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας.
-
6
Με την υπόλοιπη ζύμη κάνουμε λεπτά μπαστουνάκια και τα απλώνουμε πάνω στη μαρμελάδα.
-
7
Σε φούρνο προθερμασμένο ψήνουμε στους 150ο μέχρι να δούμε ότι ρόδισαν τα μπαστουνάκια.
Σχόλια