Πάστα Φλώρα

Bαθμολογία: 4.8222
       
 
135 ψήφοι
Fran, 31.08.07
Πάστα Φλώρα
photo: Ρηνιώ

Συνταγή από:

Fran

9 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές κονιάκ
  • 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 χαρτάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κιλό μαρμελάδα της επιλογής σας
    Στα γρήγορα
    Κατηγορία: Με μαρμελάδα
    Μέθοδος: Φούρνου
    Διατροφή: Χορτοφαγική
    Περιέχει: Αβγά
    Κόστος:
    (2 ψήφοι)
    Βαθμός δυσκολίας:
    (2 ψήφοι)
    Προετοιμασία: 28' (2 ψήφοι)
    Mαγείρεμα: 38' (2 ψήφοι)

    Πώς το κάνουμε:

    1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη, ν' ασπρίσει και να αφρατέψει.
    2. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα-ένα τα αυγά και ύστερα το κονιάκ.
    3. Ρίξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το ξύσμα και ζυμώστε ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακιά.
    4. Στρώστε τα 2/3 της ζύμης στο σκεύος καλύπτοντας τα τοιχώματα.
    5. Απλώστε επάνω στη ζύμη τη μαρμελάδα και με την υπόλοιπη ζύμη, πλάστε κορδόνια και στολίστε την επιφάνεια.
    6. Ψήστε την τάρτα στους 175 C για 30'-35'.

    Σχετικές συνταγές

      165 Όλα

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από DULCINEA, 14-9-07  
      Super Pasta Flora... Ston antra mou oxi aplws tou arese....xetrala8ike... ki emena mou arese poly episis... ebala 4 diaforetikes marmelades...(oxi anakatwmenes metaxi tous)... fantasou to tapsi sta 4 kai eixe mia myrwdia ... olo to spiti mosxobolise... Euge!!!
      #
      Σχόλιο από roulaan, 31-5-08  
      Χτες βραδυ μυρισε η πολυκατοικια γλυκο..με μαρμελαδα βερικοκου δικης μου κατασκευυης, μουρλια.
      #
      Σχόλιο από Eirinaki, 31-7-08  
      Σήμερα το πρωι την εφτιαξα πρώτη φορά, κ νομίζω πως την πέτυχα!πολυ καλή συνταγή,μπράβο!! =]
      #
      Σχόλιο από Iro, 31-7-08  
      Την έχω κάνει κι εγώ πολλές φορές και ξέχασα να βαθμολογήσω, συγγνώμη! Είναι πάρα πολύ ωραία, τέλεια! Δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα!! Η ζύμη είναι τραγανιστή και βουτυριένα, μμμμ... ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ (ε, ας πούμε της Κυριακής, μην το παρακάνουμε, κι εγώ δεν την φτιάχνω συχνά) Θυμίζει και παιδικά χρόνια =)
      #
      Σχόλιο από zoe, 11-10-08  
      Πολύ εύκολη και νόστιμη.Την πρώτη μέρα ήταν πολύ σκληρή η βάση (μάλλον την παράψησα) αλλά την επόμενη μαλάκωσε και έγινε τριφτή και αφράτη.Σκέφτομαι να την κάνω και τάρτα με κρέμα και φρούτα την επόμενη φορά.
      #
      Σχόλιο από μικρή πίπη, 4-11-08  
      χωρίς μπέικιν και με 2 βανίλιες και ήταν υπέροχη.ξύσμα πορτοκάλι δεν έβαζα παλιά αλλά θα το καθιερώσω.πολύ μαλακή ζύμη πράγματι.
      #
      Σχόλιο από melimare, 19-11-08  
      Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή. Μοσχομύρισε όλο το σπίτι. Ευχαριστώ.
      #
      Σχόλιο από xristina33, 22-11-08  
      Την έφτιαξα σήμερα το απόγευμα. Τέλεια συνταγή αν και δεν είχα βούτηρο και έβαλα καλαμποκέλαιο. Πάντως ενα είναι σίγουρο: οτι θα με βγάλεις ασπροπρόσωπη σε πολλές συγκεντρώσεις με τις φίλες μου για καφεδάκι..... Ευχαριστώ!!!!
      #
      Σχόλιο από Thomi, 4-12-08  
      Καλή πολύ καλή !!!!Αλλά έβαλα παραπάνω μαρμελάδα από όσο θα πρεπε και βγήκε λίγο αναγουλιάρα :D
      #
      Σχόλιο από vassiliki2, 23-1-09  
      Μια ερώτηση έχω γιατί έχω ξελιγωθεί και θέλω να τη φτιάξω αύριο. Το βούτυρο πόσο περίπου ειναι? Μισό βιταμ πχ (αυτό στο χρυσό περυτίλιγμα) ή παραπάνω?
      #
      Σχόλιο από vassiliki2, 24-1-09  
      Την έφτιαξα τελικά χθες το βράδυ δεν άντεξα. Παρα πολύ ωραία και εύκολη.
      #
      Σχόλιο από vasiliki68, 5-2-09  
      Πάρα πολυ καλή, την έφτιαξα χτες με τη μαρμελάδα καρότο και ήταν τέλεια.
      #
      Σχόλιο από peach, 14-3-09  
      ολα τα πηρουνακια για μια τοσο γευστικη συνταγη, δεν εμεινε τιποτα και φυσικα ξαναεφτιαξα παλι 2 φορες σε μια εβδομαδα! :)
      #
      Σχόλιο από fraboise, 27-4-09  
      Όταν λές ένα χαρτάκι μπέκιν εννοείς ένα ολόκληρο φακελάκι?
      #
      Σχόλιο από Fran, 15-5-09  
      Ένα ολόκληρο φακελάκι αλλά νομίζω ότι είναι πολύ. Βάλε 1 κουταλάκι μισογεμάτο.Τώρα τελευταία βάζω τη βάση στην ταρτιέρα, φτιάχνω τα κορδόνια και τα βάζω πάνω στη βάση, και στα κενά βάζω 2 μαρμελάδες. Στο ένα κενό φράουλα, και στο επόμενο βερύκοκο κ.ο.κ.Είναι πολύ εμφανίσημη και πολύ γευστική
      #
      Σχόλιο από evaggeliach, 30-6-09  
      Euxaristoume polu gia thn suntagh! Prwth fora ekana pasta flora kai vghke polu polu kalh!
      #
      Σχόλιο από culprit, 16-10-09  
      να ρωτησω κατι?
      εκανα πασταφλορα απο μια συνταγη απο περιοδικο. η ζυμη εγινε πολυ λασπωδης και κολλαγε στα χερια δε μπορουσε με τιποτα να πλαστει σε κορδονακια. και ακομη και αυτα τα κορδονακια της ντροπης που εφτιαξα με τα χιλια ζορια, οταν το γλυκο μπηκε στο φουρνο για ψησιμο, με τη θερμοκρασια διαλυθηκαν και απλωθηκαν καλυπτοντας ολοκληρη την επιφανεια. το γλυκο ηταν πολυ νοστιμο, αλλα δεν ηταν πασταφλορα, τουλαχιστον οχι εμφανισιακα. Τι μπορει να εφταιγε???
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 16-10-09  
      culprit σου έχω στείλει πμ. Για ερωτήσεις άσχετες με τη συνταγή, γράψε στο φόρουμ.
      #
      Σχόλιο από natasa mathioudaki, 19-10-09  
      super pasta flora.mpravo!!!
      #
      Σχόλιο από culprit, 20-10-09  
      λοιπον, επειδη δε μου αρεσουν οι τυπολατρειες, το ξεπερνω ως εξης:
      η συνταγη που εκανα απο περιοδικο ηταν παρομοια με αυτην εδω μονο που ειχε 1 αβγο και αντι για κονιακ ειχε κανελλα. Αν μπορει τωρα που ειμαι εντος θεματος ας απαντησει καποιος στην ερωτηση μου
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

      127 Σχόλια

      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>
      #
      Σχόλιο από DULCINEA, 14-9-07  
      Super Pasta Flora... Ston antra mou oxi aplws tou arese....xetrala8ike... ki emena mou arese poly episis... ebala 4 diaforetikes marmelades...(oxi anakatwmenes metaxi tous)... fantasou to tapsi sta 4 kai eixe mia myrwdia ... olo to spiti mosxobolise... Euge!!!
      #
      Σχόλιο από roulaan, 31-5-08  
      Χτες βραδυ μυρισε η πολυκατοικια γλυκο..με μαρμελαδα βερικοκου δικης μου κατασκευυης, μουρλια.
      #
      Σχόλιο από Eirinaki, 31-7-08  
      Σήμερα το πρωι την εφτιαξα πρώτη φορά, κ νομίζω πως την πέτυχα!πολυ καλή συνταγή,μπράβο!! =]
      #
      Σχόλιο από Iro, 31-7-08  
      Την έχω κάνει κι εγώ πολλές φορές και ξέχασα να βαθμολογήσω, συγγνώμη! Είναι πάρα πολύ ωραία, τέλεια! Δεν θα άλλαζα απολύτως τίποτα!! Η ζύμη είναι τραγανιστή και βουτυριένα, μμμμ... ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ (ε, ας πούμε της Κυριακής, μην το παρακάνουμε, κι εγώ δεν την φτιάχνω συχνά) Θυμίζει και παιδικά χρόνια =)
      #
      Σχόλιο από zoe, 11-10-08  
      Πολύ εύκολη και νόστιμη.Την πρώτη μέρα ήταν πολύ σκληρή η βάση (μάλλον την παράψησα) αλλά την επόμενη μαλάκωσε και έγινε τριφτή και αφράτη.Σκέφτομαι να την κάνω και τάρτα με κρέμα και φρούτα την επόμενη φορά.
      #
      Σχόλιο από melimare, 19-11-08  
      Πολύ γρήγορη και εύκολη συνταγή. Μοσχομύρισε όλο το σπίτι. Ευχαριστώ.
      #
      Σχόλιο από xristina33, 22-11-08  
      Την έφτιαξα σήμερα το απόγευμα. Τέλεια συνταγή αν και δεν είχα βούτηρο και έβαλα καλαμποκέλαιο. Πάντως ενα είναι σίγουρο: οτι θα με βγάλεις ασπροπρόσωπη σε πολλές συγκεντρώσεις με τις φίλες μου για καφεδάκι..... Ευχαριστώ!!!!
      #
      Σχόλιο από Thomi, 4-12-08  
      Καλή πολύ καλή !!!!Αλλά έβαλα παραπάνω μαρμελάδα από όσο θα πρεπε και βγήκε λίγο αναγουλιάρα :D
      #
      Σχόλιο από vassiliki2, 24-1-09  
      Την έφτιαξα τελικά χθες το βράδυ δεν άντεξα. Παρα πολύ ωραία και εύκολη.
      #
      Σχόλιο από vasiliki68, 5-2-09  
      Πάρα πολυ καλή, την έφτιαξα χτες με τη μαρμελάδα καρότο και ήταν τέλεια.
      #
      Σχόλιο από peach, 14-3-09  
      ολα τα πηρουνακια για μια τοσο γευστικη συνταγη, δεν εμεινε τιποτα και φυσικα ξαναεφτιαξα παλι 2 φορες σε μια εβδομαδα! :)
      #
      Σχόλιο από evaggeliach, 30-6-09  
      Euxaristoume polu gia thn suntagh! Prwth fora ekana pasta flora kai vghke polu polu kalh!
      #
      Σχόλιο από natasa mathioudaki, 19-10-09  
      super pasta flora.mpravo!!!
      #
      Σχόλιο από virginia, 30-10-09  
      Πολύ νόστιμη ζύμη!! Μπισκοτένια, βουτυράτη και τριφτή, ταιριάζει πάρα πολύ με την μαρμελάδα!! Έβαλα την μαρμελάδα καρότο από το site και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό!!
      Merci!!
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 2-11-09  
      δεν θελει καθολου σχολια....
      ΤΕΛΕΙΑ!!!!!!!!!!
      #
      Σχόλιο από σοφια χρηστιδ, 7-11-09  
      υπέροχη τρελαθήκαμε οικογενειακώς με την συνταγή σου 5 πιρουνάκια 1 από κάθε μέλος της οικογενείας μου άπλα καταπληκτική
      #
      Σχόλιο από sissoyla, 24-11-09  
      Ειναι ενα απο τα αγαπιμενα μου γλυκα αλλα ποτε δεν την εχο φιαξει.Λειπον ντολμισα και την εφιαξα και οχι μονο που ειτανε πανευκολο αλλα ειτανε νοστημοτατη,.Ακριβος οπος τη θυμαμε απο τα παιδικα μου χρονια.Ευχαριστο για την συνταγη.
      #
      Σχόλιο από Ermioni, 5-12-09  
      Υπεροχη!!!
      την εκανα πολλες φορες ως τωρα και ετοιμαζομαι να την κανω ξανα...θα ανεβασω και φωτο...αν προλαβω!!!
      #
      Σχόλιο από bebinna, 4-1-10  
      Σήμερα πήγα πρώτη μέρα στην δουλειά όπως όλοι μας άλλωστε μετά τις διακοπές της πρωτοχρονιάς, δεν ήθελα να πάω με άδεια χέρια αλλά όχι με τα παραδοσιακά και άκρως «μπουχτισμένα» μελομακάρονα – κουραμπιέ, είπα λοιπόν να κάνω μια πάστα φλώρα αυτή την θεϊκή πάστα φλώρα της συνταγής. Πρέπει να πω ευχαριστώ και συγχαρητήρια στη fran για την τέλεια συνταγή αλλά και στην delicious για την υπέροχη φωτογραφία της δικής της πάστας φλώρας που έστειλε με τα αστεράκια την οποία «κόπιαρα» και δέχτηκα τα συγχαρητήρια όλων. Ευχαριστώ πολύ κορίτσια η πάστα φλώρα έκλεψε τις εντυπώσεις και σε γεύση και σε εμφάνιση. Έβαλα σπιτική μαρμελάδα κορόμηλο δικής μου καλοκαιρινής κατασκευής. Ευχαριστώ….(πρέπει κάποιος να μου πει πως ανεβάζουμε φωτό)….
      #
      Σχόλιο από bokis, 16-2-10  
      << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

      19 Ερωτήσεις

      #
      Σχόλιο από vassiliki2, 23-1-09  
      Μια ερώτηση έχω γιατί έχω ξελιγωθεί και θέλω να τη φτιάξω αύριο. Το βούτυρο πόσο περίπου ειναι? Μισό βιταμ πχ (αυτό στο χρυσό περυτίλιγμα) ή παραπάνω?
      #
      Σχόλιο από fraboise, 27-4-09  
      Όταν λές ένα χαρτάκι μπέκιν εννοείς ένα ολόκληρο φακελάκι?
      #
      Σχόλιο από Fran, 15-5-09  
      Ένα ολόκληρο φακελάκι αλλά νομίζω ότι είναι πολύ. Βάλε 1 κουταλάκι μισογεμάτο.Τώρα τελευταία βάζω τη βάση στην ταρτιέρα, φτιάχνω τα κορδόνια και τα βάζω πάνω στη βάση, και στα κενά βάζω 2 μαρμελάδες. Στο ένα κενό φράουλα, και στο επόμενο βερύκοκο κ.ο.κ.Είναι πολύ εμφανίσημη και πολύ γευστική
      #
      Σχόλιο από culprit, 16-10-09  
      να ρωτησω κατι?
      εκανα πασταφλορα απο μια συνταγη απο περιοδικο. η ζυμη εγινε πολυ λασπωδης και κολλαγε στα χερια δε μπορουσε με τιποτα να πλαστει σε κορδονακια. και ακομη και αυτα τα κορδονακια της ντροπης που εφτιαξα με τα χιλια ζορια, οταν το γλυκο μπηκε στο φουρνο για ψησιμο, με τη θερμοκρασια διαλυθηκαν και απλωθηκαν καλυπτοντας ολοκληρη την επιφανεια. το γλυκο ηταν πολυ νοστιμο, αλλα δεν ηταν πασταφλορα, τουλαχιστον οχι εμφανισιακα. Τι μπορει να εφταιγε???
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 16-10-09  
      culprit σου έχω στείλει πμ. Για ερωτήσεις άσχετες με τη συνταγή, γράψε στο φόρουμ.
      #
      Σχόλιο από culprit, 20-10-09  
      λοιπον, επειδη δε μου αρεσουν οι τυπολατρειες, το ξεπερνω ως εξης:
      η συνταγη που εκανα απο περιοδικο ηταν παρομοια με αυτην εδω μονο που ειχε 1 αβγο και αντι για κονιακ ειχε κανελλα. Αν μπορει τωρα που ειμαι εντος θεματος ας απαντησει καποιος στην ερωτηση μου
      #
      Σχόλιο από Fran, 21-10-09  
      Αυτό μου συνέβει και εμένα με την συνταγή αυτή που έστειλα. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα υγρά (αυγό,βούτηρο κτλ.) είναι περισσότερα από τα στερεά (αλεύρι). Δοκίμασε να βάλεις παραπάνω αλεύρι αλλά μην ξεχάσεις να προσθέσεις λίγη ζάχαρη στη ζύμη για να μην είναι άνοστη. Ένας άλλος λόγος που μπορεί να απλώσει τη ζύμη είναι η πολύ ζάχαρη. Προσπάθησε να πειραματιστείς λίγο μέχρι να βρείς τη χρυσή τομή.
      #
      Σχόλιο από culprit, 26-10-09  
      E μα ποσες πασταφλορες να φτιαξει κανεις μεχρι να πετυχει?? lol
      Ευχαριστω πολυ παντως, την επομενη φορα θα την κανω ακριβως συμφωνα με τη δικη σου συνταγη
      #
      Σχόλιο από EFH1, 16-2-10  
      Αλείφουμε με κάτι τα κορδόνια?
      Ευχαριστώ
      #
      Σχόλιο από loukou_loukou, 22-2-10  
      σε τι ταψακι τη φτιαξατε?γιατι η ταρτιερα που εχω ειναι Ν 24.
      #
      Σχόλιο από mache1973, 22-2-10  
      δεν έχω λόγια απλά καταπληκτική
      εγώ loukou-loukou την έφτιαξα σε ταψάκι διαμέτρου 22εκ. αλλά και σε ταψάκι 24εκ θα ήταν εξίσου ωραία
      #
      Σχόλιο από narsilion, 11-11-10  
      η συνταγη ηταν τελεια!!μπορω να χρησιμοποιησω τη ζυμη και για μηλοπιτα???
      #
      Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 27-3-11  
      Καλησπερα,οπως ειπα και παραπανω ηταν παρα πολυ ωραια,απλα θελω να ρωτησω πως πλεκεις απο πανω τις λωριδες?
      #
      Σχόλιο από GENOVEFA75, 27-9-11  
      έχει κανεις βαλει ξύσμα από λεμόνι?πως είναι?
      #
      Σχόλιο από mariagal, 29-10-12  
      Καλημέρα! Να σας ρωτήσω, επειδή έχω πολλά μήλα στο σπίτι, μπορώ αντί για μαρμελάδα να βάλω τριμμένο μήλο, ανακατεμένο με ζάχαρη; Όπως κάνουμε για τη μηλόπιτα δηλαδή... ευχαριστώ!
      #
      Σχόλιο από Sitronella, 6-11-12  
      mariagal αν δεις τις Παραλλαγές στα σχόλια, κάποια κοπέλα την έφτιαξε με τη γέμιση της μηλόπιτας

      AlexiaΑλεξια η συνταγη έχει διορθωθεί και ελπίζουμε πως δε θα δυσκολέψει κανέναν πλέον :)
      #
      Σχόλιο από reba, 29-1-13  
      Το βουτυρο μπορει βα ναικατασταθει απο μαργαρινη?
      #
      Σχόλιο από Eve31, 7-10-13  
      Μια ερώτηση κι από'μένα! έκανε πρώτη φορά τη συνταγή η μητέρα μου και ρωτάει: η ζύμη πρέπει να βγαίνει υγρή και "λαδωμένη" όπως για τα κουλουράκια;
      #
      Σχόλιο από vassiou, 12-12-13  
      νοστιμη μου βγηκε αλλα οχι τραγανη και μπισκοτενια οπως περιμενα..αφρατη μου βγηκε, πιο πολυ κεικ θυμιζε. σνιφ σνιφ... τι να εκανα λαθος? :/ μηπως να εφταιγε που προσεθεσα λιγο παραπανω αλευρι?

      19 Παραλλαγές

      #
      Σχόλιο από μικρή πίπη, 4-11-08  
      χωρίς μπέικιν και με 2 βανίλιες και ήταν υπέροχη.ξύσμα πορτοκάλι δεν έβαζα παλιά αλλά θα το καθιερώσω.πολύ μαλακή ζύμη πράγματι.
      #
      Σχόλιο από ansou, 28-10-09  
      Υπεροχη και πανευκολη.Συνηθως βαζω και ξυσμα απο περγαμοντο.Πριν καλα την βγαλω απο το φουρνο,πεφτουν ολοι πανω της!!!!Μοσχοβολαει ο τοπος.
      #
      Σχόλιο από lenale, 21-12-09  
      Τέλεια!!!Έβαλα 2 κροκάδια αντί για 2 αυγά και 2 βανίλιες αντί για ξύσμα.
      #
      Σχόλιο από Rosie, 4-2-10  
      Καταπληκτική ζύμη! Μπράβο!
      Αντικατέστησα το βούτυρο με ελαιόλαδο (θέλει λιγότερο από μία κούπα) και παρόλο που ξέχασα το baking powder έγινε ΤΕΛΕΙΑ!!
      Όσο την έφτιαχνα βέβαια ανακάλυψα ότι η μαρμελάδα που έιχα αγοράσει για "ώρα ανάγκης" είχε λήξει και την αντικατέστησα με σπιτικό γλυκό κεράσι. Το πιστεύετε ότι έγινε καταπληκτική???
      #
      Σχόλιο από AMALIASY, 18-2-10  
      Την έκανα χθες το βράδυ και μοσχομύρισε το σπίτι. Τέλεια...Αντί για κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού έβαλα λικέρ ρόδι που έχω φτιάξει. Όσο για το αλεύρι μου πήρε παραπάνω από 3 κούπες. Έβαλα 4 τελικά γιατί η ζύμη δεν ήταν αρκετά εύπλαστη...
      #
      Σχόλιο από romel, 21-3-10  
      Πραγματικά πολή καλή! Η ζύμη είναι απίστευτα μαλακή... Χρησιμοποίησα φρέσκο βούτυρο και το γλυκο μύριζε θεσπέσια! Μου έμεινε λίγη ζύμη στο τέλος και τη χρησιμοποίησα φτιάχνοντας καλαθάκια τάρτας (δε βγήκαν πολλά βέβαια) με καλούπι αναποδογυρισμένη μαφινιέρα. Όταν ψήθηκαν τα γέμισα με μερέντα και τριμμένο μπισκότο ή μερέντα και τριμμένα φυστίκια Αιγίνης ανάλατατα. Έτσι ακόμα και με το περίσσευμα της ζύμης φάγαμε λαχταριστά ταρτάκια του λεπτού!!!
      #
      Σχόλιο από papajim_gr, 27-5-10  
      Έβαλα στην ζύμη λίγο κανελογαρύφαλο. Επίσης αντί για μαρμελάδα έβαλα τα καραμελωμένα μήλα από μια συνταγή μηλόπιτας που έχω. Το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο, μια πάστα φλώρα - μηλόπιτα....
      #
      Σχόλιο από stelia, 1-9-10  
      Φοβερή η συνταγή σου! Αντικατέστησα το βούτυρο με καλαμποκέλαιο και η ζύμη έγινε φοβερή!!!! Τρίβεται σαν μπισκότο και δεν ξερένεται!!! Για μαρμελάδα έβαλα σύκο από τις συκιές μας και καρύδια! Απίστευτη!!!
      #
      Σχόλιο από giam-giam, 18-10-10  
      Ξεχασα να πω επισης οτι το χωρισα στη μεση (βαζοντας ενα απο τα κορδονια ακριβως πανω στη βαση) και στο μισο εβαλα μαρμελαδα βερυκοκο και στο αλλο μισο nutela!! Και οι δυο μεριες βγηκαν ΤΕΛΕΙΕΣ!!
      #
      Σχόλιο από Ελενίτσα., 7-5-11  
      ego tin ekana gia tin giorti tis miteras mou
      itan...teleia pragmatika
      kserete ego den eixa marmelada kai eftiaksa mia sos me merenta liomeno boutiro kai ligo gala
      kala bgike teleia prepei oloi sas na tin dokimasate
      #
      Σχόλιο από nikianton, 24-8-11  
      Δυστυχως εβαλα μισο βουτυρο μισο λαδι και δεν μου πετυχε.Ισως χρησιμοποιησα και πιο μεγαλη ταρτιερα απο οτι επρεπε?Πολυ λεπτη η ζυμη και διαλυθηκε στο κοψιμο.Αν και δεν θα την ξαναφτιαξω οφειλω να ομολογησω οτι μου αρεσε σαν αρωματικο το ξυσμα πορτοκαλιου!
      #
      Σχόλιο από miss_blackforest, 24-8-11  
      την έχω φτιάξει αρκετές φορές. ωραία ζύμη. σήμερα έτυχε να μην έχω ούτε ξύσμα ούτε κονιάκ. έβαλα λίγο μέλι στη ζύμη κ λίγο βότκα. ελπίζω να βγεί καλή.θα σας ενημερώσω. Έχω να προτείνω χυμό πορτοκάλι αντί για αυγά αν θέλετε να την κάνετε νηστίσιμη. Έτσι την κάνει η γιαγιά μου.
      #
      Σχόλιο από CHRISTEN35, 10-10-11  
      5 πηρουνάκια κι απο μένα! Έβαλα λίγο περισσότερο αλεύρι από ότι έλεγε η συνταγή, αλλά μάλλον επειδή χρησιμοποίησα ελαιόλαδο αντί για βούτυρο. Τα κορδονάκια δεν μπορούσα να τα πλάσω, αλλά χρησιμοποίησα την κουλουρομηχανή μου για να βγάλω κορδόνια απευθείας πάνω στο γλυκό κι έγιναν γρήγορα κι ομοιόμορφα. Πεντανόστιμη, την εφτιαξα προχθές κι έχει μείνει ένα κομμάτι. Μπράβο κι ευχαριστώ :))
      #
      Σχόλιο από afrato tsourekaki, 7-3-12  
      Super απλα!!!! Ειναι η πρωτη φορα στη ζωη μου που εφτιαξα παστα φλωρα και ομολογω οτι βγηκε τελεια!!! Μολις την εβγαλα απο το φουρνο και δεν κρατηθηκα... Εφαγα 2 κομματια!!! Απλα επειδη δεν ειχα πορτοκαλι, το αντικατεστησα με 1 βανιλια. Και χρειαστηκα λιγο παραπανω αλευρακι, αντι 3 κουπες που γραφει η συνταγη, εβαλα 3,5. Αλλα κατ'αλλα υπεροχη! Το βραδυ που θα ρθει και ο καλος μου, θα του δωσω να δοκιμασει, μιας και την εκανα με μαρμελαδα βερυκοκο που ειναι η αγαπημενη του! ;-)
      #
      Σχόλιο από celest, 2-6-12  
      Εύκολη και πολύ νόστιμη! Την έφτιαξα με μαρμελάδα πορτοκάλι, δικιά μου. Επειδή δεν είχα ξύσμα πορτοκάλι έβαλα 2 βανίλιες, όπως επίσης αντί για κονιάκ έβαλα λικέρ μαστίχα. Επίσης, μου πήρε περισσότερο αλεύρι. Έγινε πεντανόστιμη!! Ανεβάζω και φωτογραφία. Ευχαριστούμε πολύ!!
      #
      Σχόλιο από zefel, 12-2-13  
      Την έφτιαξα με την μερέντα της mama, αντί για μαρμελάδα. Νόστιμη, αλλά με μαρμελάδα είναι πολύ καλύτερη
      #
      Σχόλιο από Popz, 11-9-13  
      Εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη!! Αντί για κονιάκ και πορτοκάλι, έβαλα βανίλια.
      #
      Σχόλιο από GENOVEFA75, 3-1-14  
      Με ξύσμα λεμόνι!
      #
      Σχόλιο από georgia.G.K, 8-6-14  
      πολύ τέλεια η συνταγή...με την μόνη διαφορά ότι έβαλα λικέρ μπανάνας αντί για κονιάκ και με την μαρμελάδα φράουλα ήτανε σούπερ!!!! επίσης 2 βανίλιες αντί για ξύσμα!!!!! :)

      Άλλες φωτογραφίες

      Σχετικά άρθρα

      Ασφαλή νωπά αυγά
      Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
      Το αυγό και η διατροφική του αξία
      Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
      Τα αυγά στην κουζίνα μας
      Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
      Μετατροπές ταψιών
      Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
      Χορτοφαγία
      Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...

      Τη συνταγή προτείνουν:

      Γλυκές πίτες-τάρτες-ζύμες, φούρνου
      Ένα βιβλίο 228 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
      Πίτες Γλυκές
      Ένα βιβλίο 31 αγαπημένων συνταγών, του/της Nikal
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 81 αγαπημένων συνταγών, του/της λουκουμένια
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της CBourme
      Αγαπημένες συνταγές
      Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της 2238