Labradoraki
Labradoraki @cook_8498007

Καλησπέρα πρόκειται για μια γνήσια Ιταλική συνταγή της Πάστα Πριμαβέρα που είναι εύκολη γρήγορη μπορείτε να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας και πάνω απ’ ολα οικονομική! Ελπίζω να σας αρέσει μιας και είναι η πρώτη μου καταχώρηση ως μέλος του συνταγές παρέας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μυστικό 1οΤο νερό με το άμυλο, μη το ξεχάσετε/παραλείψετεΜυστικό 2οΠροσθέστε ελαιόλαδο 30'' προτου το σερβιρετε στο πιάτο.Μυστικό 3οΗ παρμεζάνα ή άλλο τυρί πάντα εκτός φωτιάς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
3-4 άτομα
  1. πάστα τύπου ριγκατόνι
  2. 1 κολοκυθάκι
  3. 1 κονσέρβα ντομάτες τύπου "Roma"
  4. ρίγανη
  5. αλάτι
  6. πιπέρι
  7. 1 κύβος κοτόπουλο
  8. 2 σκελίδες σκόρδο
  9. λίγο φρέσκο αρακά (εάν δεν έχετε μπορείτε να το παραλείψετε)
  10. 1/2 πιπεριά πράσινη ή κόκκινη
  11. 1/2 πιπεριά κίτρινη
  12. ελαιόλαδο
  13. προαιρετικά παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε ροδέλες και μετά στη μέση (μισοφέγγαρο) πχ και τα βάζουμε σε ενα ταψάκι.

  2. 2

    Τα απλώνουμε στο ταψί ομοιόμορφα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ωστε να πάει παντού και προσθέτουμε λίγο αλατάκι (προσοχή, θα έχει και η σάλτσα αλάτι!) και πιπερακι.

  3. 3

    Τα βάζουμε στο φούρνο για περιπου 30-35 λεπτα στους 200 βαθμους.

  4. 4

    Μόλις περάσουν 15-20 λεπτά αφού έχουμε βάλει τα λαχανικά στο φούρνο, βάζουμε τη παστα να βράζει με λίγο αλάτι και το κύβο.

  5. 5

    Ταυτόχρονα παίρνουμε τις ντομάτες τύπου Ρόμα και τις σπάμε με τα χέρια μας σ' ενα μπολάκι ωστε να διαλυθούν και να βγάλουν τα ζουμιά.

  6. 6

    Σπάμε τις σκελίδες σκόρδο με το μαχαίρι (όχι κόψιμο) και τις βάζουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο ισα ισα να βγάλουν τα αρώματα.

  7. 7

    Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα με ολα τα υγρά της, καθώς και αλάτι πιπέρι και ρίγανη!

  8. 8

    Πάμε στο μυστικό της συνταγής, στα 8-9 λεπτά από τα 11 που θα χρειαστεί η παστα, παίρνουμε ενα φλιτζάνι του τσαγιού νερό που βράζει διότι θα μας βοηθήσει στο "δέσιμο" της σάλτσας μας λόγω του αμύλου από τη παστα.

  9. 9

    Προσθέτουμε περίπου το 1/3 του φλιτζανιού με το νερό στη σάλτσα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση εως οτου δείτε ότι έδεσε.

  10. 10

    Αφού τα λαχανικά είναι πλέον έτοιμα και δούμε οτι αρχίζουν να καραμελώνουν, τα προσθέτουμε στην ήδη υπάρχουσα σάλτσα στο τηγάνι και προσθέτουμε αλλο 1/3 του νερού με το άμυλο.

  11. 11

    Μην ανησυχείτε αν φανεί λίγο ζουμερό, η σωστή παστα πρέπει να έχει υγρά. Αφού πάρουν μια βράση προσθέτουμε τη πάστα στο τηγάνι και τ' ανακατεύουμε και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

Labradoraki
Labradoraki @cook_8498007
Ελπιζω να σας αρεσει και να την απολαυσετε με ενα μπουκαλι καλο κρασι! Ευχαριστω προκαταβολικα Γιαννης

Από

Labradoraki
Labradoraki @cook_8498007
στις