κύρια φωτογραφία συνταγής Πάστα σοκολάτας 2
let44taki
let44taki @cook_8467314
Αθήνα,Ελλαδα

Είναι το τέλειο γλυκάκι για τους σοκολατόπληκτους!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το γλυκό αυτό πρέπει να μείνει στο ψυγείο τουλάχιστον 30 ώρες ώστε να σφίξει. Μπορεί να σας φανεί μπελαλίδικο αλλά δεν είναι καθόλου και είμαι σίγουρη πως όταν το δοκιμάσετε θα κολλήσετε

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  2. 2 κουτιά εβαπορέ μεγάλα
  3. 5 κουτ. σούπας ζάχαρη
  4. 5 κοφτές κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  5. 1 μαργαρινη πλάκα (250 γρ.)
  6. 4 κουβερτούρες των 125γρ.
  7. 1 μόρφατ κονσέρβα (παγωμένο)
  8. 1 γάλα ζαχαρούχο (παγωμένο)
  9. 1 κουτ. σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μεγάλο ορθογώνιο πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μπισκότα.

  2. 2

    Σε κατσαρολάκι βάζουμε το 1 εβαπορέ, γεμίζουμε το κουτί από το γάλα με νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρόλι. Ανακατεύουμε μαζί με το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  3. 3

    Προσθέτουμε αμέσως τη μαργαρίνη και 1 κουβερτούρα και ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να λιώσουν.

  4. 4

    Κόβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα στα 4 και τα ρίχνουμε μέσα στην κρέμα.

  5. 5

    Στρώνουμε την κρέμα στο πυρέξ και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη επόμενη στρώση.

  6. 6

    Χτυπάμε το μόρφατ με το ζαχαρούχο στο μίξερ να αφρατέψουν και να γίνουν σαντιγύ.

  7. 7

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί μια κουβερτούρα και την χτυπάμε με τη σαντιγύ.

  8. 8

    Αυτή είναι η δεύτερη στρώση του γλυκού.

  9. 9

    Τέλος λιώνουμε τις δυο κουβερτούρες με το μισό, ίσως και λίγο παραπάνω εβαπορέ και λίγο κονιάκ ώστε να γίνει ένα λείο γλάσο το οποίο απλώνουμε πάνω από τη δεύτερη στρώση. Το απλώνουμε με κουτάλι και με προσοχή για να μην ανακατευτεί με την σαντιγύ.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

k_tz
k_tz @cook_8461309
Πρέπει να μείνει όντως 30 ώρες στο ψυγείο?? Ή μήπως εννοούσες 3 ώρες κι έγινε τυπογραφικό λάθος?

Από

let44taki
let44taki @cook_8467314
στις
Αθήνα,Ελλαδα