κύρια φωτογραφία συνταγής Πάστα σοκολατίνα

Πάστα σοκολατίνα

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Mr cook
Mr cook @cook_8515674
Moscow, Russia

Αυτή η συνταγή είναι σκέτη σοκόλαση!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή αυτή την πήρα από το σάιτ www.sintagi.gr.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2-4 άτομα
  1. βούτυρο φρέσκο (1 φλιτζάνι του τσαγιού για κάθε 1 κιλό κρέμα ζαχαροπλαστικής)
  2. άρωμα βανίλιας, λίγη μαρμελάδα βερίκοκο ή μήλο ή κυδώνι, γλάσο σοκολάτας
  3. Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  4. 125 γραμμάρια ζάχαρη
  5. 125 γραμμάρια αλεύρι
  6. 30 γραμμάρια κακάο
  7. Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  8. 6 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  9. 2 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουρ
  10. 1/2 κούπα ζάχαρη
  11. 1 πρέζα αλάτι
  12. 2 κούπες γάλα
  13. 2 κρόκους αβγών ελαφρώς χτυπημένους
  14. 2 κουταλιές της σούπας κοφτές, ανάλατο βούτυρο
  15. 1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
  16. Για το σιρόπι
  17. 1 φλ. νερό
  18. 1 φλ. ζάχαρη
  19. λίγο κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για το παντεσπάνιΧτυπάμε με το μίξερ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το ρίχνουμε σιγά - σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.

  2. 2

    Μόλις τα υλικά μας δέσουν, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί ή τσέρκι με διάμετρο 20-25 εκατοστά, βουτυρωμένο και αλευρωμένο.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά.

  3. 3

    Για την κρέμα ζαχαροπλαστικήςΣε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το αλάτι. Βράζετε το γάλα και το ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς, να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.  Επιστρέφετε το μείγμα στην κατσαρόλα που βράσατε το γάλα, την τοποθετείτε σε μπεν μαρί (σε μεγαλύτερη κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και ζεσταίνετε την κρέμα για 15 λεπτά περίπου.

  4. 4

    Έχετε χτυπήσει πρόχειρα σε ένα μπολάκι τα κροκάδια αυγού. Ρίχνετε λίγη από τη ζεστή κρέμα στα κροκάδια των αβγών κι ανακατεύετε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνετε αυτό το μείγμα των αβγών πίσω στην κατσαρόλα κι αφήνετε να ζεσταθεί το μείγμα, πάντα ανακατεύοντας, για άλλα 2 με 3 λεπτά.

  5. 5

    Κατεβάζετε την κρέμα ζαχαροπλαστικής από τη φωτιά και προσθέτετε το βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατεύετε να ενωθούν και τη χρησιμοποιείτε αφού κρυώσει καλά στο ψυγείο.

  6. 6

    Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής και αφού κρυώσει προσθέτουμε το βούτυρο, φροντίζοντας να είναι μαλακό, και το άρωμα βανίλιας και τα δουλεύου­με καλά με σύρμα να γίνουν ένα λείο μίγμα.

  7. 7

    Κόβουμε το παντεσπάνι κατά μήκος σε μπαστούνια, με φάρδος 3-4 δάχτυλα. Σκίζουμε κάθε μπαστούνι σε τρεις φέτες και τις ξαναβάζουμε στη θέση τους, τη μια πάνω στην άλλη.

  8. 8

    Παίρνουμε ένα - ένα μπαστούνι, κατεβάζουμε τις δυο πάνω φέτες και αλείφουμε την κάτω, σ' όλο της το μάκρος με την κρέμα ζαχαροπλαστικής, σε μια στρώση με πάχος 1 δάχτυλο περίπου. Τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη φέτα.

  9. 9

    Αλείφουμε τη δεύτερη φέτα με σιρόπι και κατόπιν στρώνουμε μια στρώση κρέμας ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε πάνω την τρίτη φέτα και τη ραντίζουμε με λίγο σιρόπι μαρμελάδας.

  10. 10

    Ετοιμάζουμε έτσι όλα τα μπαστούνια, τα βάζουμε στη γραμμή και γλασάρουμε την επάνω επιφάνειά τους με γλάσο σοκολάτας.

  11. 11

    Όταν στεγνώσει το γλάσο, κόβουμε τα μπαστού­νια σε πάστες με κοφτερό μαχαίρι, που το σκουπί­ζουμε μετά από κάθε κοψιά με βρεγμένο πανί.

  12. 12

    Γαρνίρουμε κάθε πάστα με μισό κερασάκι στο κέντρο και σαντιγί!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Mr cook
Mr cook @cook_8515674
στις
Moscow, Russia