Πάστα του Μάστορα
Ανάμεικτη παστούλα που κανείς δεν θα πει "όχι"...
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν χρειάζεται να κόψετε όλες τις πάστες από την αρχή. Κόψτε μόνο όταν θέλετε να φάτε για να είναι πιο φρέσκιες.
Υλικά
-
1 δόση γέμιση με λιωμένη κουβερτούρα
-
Σιρόπι
-
1 κούπα νερό
-
1 κούπα ζάχαρη
-
250 γρ κουβερτούρα
-
250 γρ κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάξτε το παντεσπάνι από την προηγούμενη μέρα σε μια μακρόστενη φόρμα.
-
2
Στη συνέχεια κόψτε το σε τρία ίσα επίπεδα.
-
3
Βράζουμε για 5 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
-
4
Φτιάχνουμε τη βουτυρόκρεμα προσθέτοντας τη λιωμένη κουβερτούρα για να γίνει η γέμιση σοκολατένια.
-
5
Σιροπιάζουμε το πρώτο επίπεδο απ' το παντεσπάνι και στρώνουμε την πρώτη δόση βουτυρόκρεμας.
-
6
Πάνω απ' τη βουτυρόκρεμα βάζουμε το μεσσαίο επίπεδο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε και στρώνουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα.
-
7
Έπειτα βάλτε και το τελευταίο επίπεδο παντεσπάνι και σιροπιάστε το.
-
8
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και την ζεσταίνουμε. Μόλις πάρει βράση την ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την κουβερτούρα και ανακατέβουμε έως ότου γίνει ένα ομοιογενές και λείο γλάσο.
-
9
Τέλος ρίχνουμε το γλάσο ομοιόμορφα πάνω από το γλυκό και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
-
10
Μετά από 1 ώρα περίπου στο ψυγείο είναι έτοιμο να κόψετε την φρεσκότατη πάστα (στο μέγεθος που θέλετε φυσικά).
Σχόλια (3)