Παστάκια με ινδοκάρυδο

Athinoula79, 03.12.10

Περιγραφή

Νόστιμα, ελαφριά και πανεύκολα παστάκια για τους λάτρεις της ινδικής καρύδας και όχι μόνο...

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 - 2,5 πακέτα σαβουαγιάρ (περίπου 60-80 τεμάχια)
  • 1/2 λίτρο γάλα
  • 1 - 1/5 πακέτο ινδοκάρυδο
  • 1 βιτάμ
  • 1 μόρφατ
  • 1 κρόκο αυγού
  • 2 βανίλιες
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Φτιάχνει: 30-40 κομμάτια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Πρώτα ετοιμάζουμε τη γέμισή μας:
  1. Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη για να ασπρίσουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Τέλος, προσθέτουμε το μόρφατ και χτυπάμε, ώσπου να φουσκώσει το μείγμα (σχεδόν θα διπλασιαστεί σε όγκο).
  4. Το αφήνουμε για λίγη ώρα (30' - 1 ώρα) για να σφίξει λίγο.
  5. Τώρα θα συνθέσουμε!
  6. Βάζουμε το γάλα σε ένα πλατύ μπολ.
  7. Βάζουμε και την καρύδα σε ένα πλατύ μπολ.
  8. Παίρνουμε ένα σαβουαγιάρ, το βουτάμε ελάχιστα στο γάλα (για 1-2 δευτερόλεπτα).
  9. Παίρνουμε με το κουτάλι μας κρέμα και την απλώνουμε στο νοτισμένο σαβουαγιάρ.
  10. Παίρνουμε ένα ακόμα σαβουαγιάρ, το βουτάμε γρήγορα στο γάλα και κλείνουμε σε στυλ σαντουιτς το γλυκάκι μας.
  11. Κυλάμε το παστάκι μας στην καρύδα ώστε να καλυφθεί γύρω γύρω.
  12. Τοποθετούμε το παστάκι σε μια πιατέλα πασπαλισμένη με καρύδα.
  13. Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα τα παστάκια, ενώ στο ενδιάμεσο μπορούμε να τρώμε και λίγη από την κρέμα μας (λίγη, ε, μην την τελειώσουμε όλη και δεν έχουμε για τα παστάκια!)

Λίγα μυστικά ακόμα

Την συνταγή αυτή την κάνει χρόνια τώρα η μαμά μου, αλλά ούτε εκείνη θυμάται από που την βρήκε. Η κρέμα είναι τέλεια και σαν γέμιση για τούρτες! Καλή σας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

    3 Όλα

    #
    Σχόλιο από maria papadopoulou, 9-12-10  
    ακουγεται τελια ι σινταγη σου !
    ιη μορφατ που αναφερισ ειναι σε τενεκεδακι ι σε σκονοι? και τι αλα μπισκοτα θα μπορουσα να χρισιμοπιησο εκτοσ τα σαβαγιαρ?
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 9-12-10  
    Ο κροκος αυγού ειναι απαραίτητος? Ειμαι σκεπτικη οσον αφορα την χρηση ωμού αυγού!
    #
    Σχόλιο από Athinoula79, 10-12-10  
    Μαρία, μόρφατ εννοώ αυτό στο τενεκεδάκι. Τώρα, εκτός από σαβαγιάρ δεν ξέρω τι άλλα μπισκότα θα ταίριαζαν-πρέπει πάντως να είναι σχετικά αφράτα, για να τραβήξουν λίγο γάλα και να μαλακώσουν και κάπως φαρδουλά, για να χωρέσει κρέμα μέσα. Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή τα ladyfingers που τα βρίσκουμε στο SM αλλά δεν έγιναν καλά. Αν βρεις κάποια που να ταιριάζαν, πες μας να τα έχουμε στα υπόψιν.

    Ζουζουνίτσα, νομίζω ότι ο κρόκος χρειάζεται για να δέσουν τα υλικά καλύτερα. Φαντάζομαι μπορείς να το παραλείψεις-στο άρθρο μετατροπές στο site γράφει κάποιες συμβουλές
    (http://www.sintagespareas.gr/metatropes?start=5). Τώρα, εγώ δεν το έχω φτιάξει ποτέ χωρίς αυγό, αλλά πάντα βάζω αυγό "ημέρας" είτε από της γιαγούλας μου είτε της πεθερούλας μου. Δεν χάνείς τίποτα-το δοκιμάζεις και μας λες!!!

    3 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από maria papadopoulou, 9-12-10  
    ακουγεται τελια ι σινταγη σου !
    ιη μορφατ που αναφερισ ειναι σε τενεκεδακι ι σε σκονοι? και τι αλα μπισκοτα θα μπορουσα να χρισιμοπιησο εκτοσ τα σαβαγιαρ?
    #
    Σχόλιο από ZOYZOYNITSA, 9-12-10  
    Ο κροκος αυγού ειναι απαραίτητος? Ειμαι σκεπτικη οσον αφορα την χρηση ωμού αυγού!
    #
    Σχόλιο από Athinoula79, 10-12-10  
    Μαρία, μόρφατ εννοώ αυτό στο τενεκεδάκι. Τώρα, εκτός από σαβαγιάρ δεν ξέρω τι άλλα μπισκότα θα ταίριαζαν-πρέπει πάντως να είναι σχετικά αφράτα, για να τραβήξουν λίγο γάλα και να μαλακώσουν και κάπως φαρδουλά, για να χωρέσει κρέμα μέσα. Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή τα ladyfingers που τα βρίσκουμε στο SM αλλά δεν έγιναν καλά. Αν βρεις κάποια που να ταιριάζαν, πες μας να τα έχουμε στα υπόψιν.

    Ζουζουνίτσα, νομίζω ότι ο κρόκος χρειάζεται για να δέσουν τα υλικά καλύτερα. Φαντάζομαι μπορείς να το παραλείψεις-στο άρθρο μετατροπές στο site γράφει κάποιες συμβουλές
    (http://www.sintagespareas.gr/metatropes?start=5). Τώρα, εγώ δεν το έχω φτιάξει ποτέ χωρίς αυγό, αλλά πάντα βάζω αυγό "ημέρας" είτε από της γιαγούλας μου είτε της πεθερούλας μου. Δεν χάνείς τίποτα-το δοκιμάζεις και μας λες!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Χωρίζω αβγά
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (6)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    panmarkis
    Ένα βιβλίο 189 αγαπημένων συνταγών, του/της panmarkis
    Γλυκά σε αναμονή
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 140 αγαπημένων συνταγών, του/της Ελπίς Κεφαλλονιά
    τούρτες
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της γλυκακια