Παστάκια με ινδοκάρυδο
Νόστιμα, ελαφριά και πανεύκολα παστάκια για τους λάτρεις της ινδικής καρύδας και όχι μόνο...
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την κάνει χρόνια τώρα η μαμά μου, αλλά ούτε εκείνη θυμάται από που την βρήκε. Η κρέμα είναι τέλεια και σαν γέμιση για τούρτες! Καλή σας όρεξη!
Υλικά
-
2-2,5 πακέτα σαβουαγιάρ (περίπου 60-80 τεμάχια)
-
1/2 λίτρο γάλα
-
1-1/5 πακέτο ινδοκάρυδο
-
1 βιτάμ
-
1 μόρφατ
-
2 βανίλιες
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη για να ασπρίσουν.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο του αυγού και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
3
Τέλος, προσθέτουμε το μόρφατ και χτυπάμε, ώσπου να φουσκώσει το μείγμα (σχεδόν θα διπλασιαστεί σε όγκο).
-
4
Το αφήνουμε για λίγη ώρα (30' - 1 ώρα) για να σφίξει λίγο.
-
5
Τώρα θα συνθέσουμε!
-
6
Βάζουμε το γάλα σε ένα πλατύ μπολ.
-
7
Βάζουμε και την καρύδα σε ένα πλατύ μπολ.
-
8
Παίρνουμε ένα σαβουαγιάρ, το βουτάμε ελάχιστα στο γάλα (για 1-2 δευτερόλεπτα).
-
9
Παίρνουμε με το κουτάλι μας κρέμα και την απλώνουμε στο νοτισμένο σαβουαγιάρ.
-
10
Παίρνουμε ένα ακόμα σαβουαγιάρ, το βουτάμε γρήγορα στο γάλα και κλείνουμε σε στυλ σαντουιτς το γλυκάκι μας.
-
11
Κυλάμε το παστάκι μας στην καρύδα ώστε να καλυφθεί γύρω γύρω.
-
12
Τοποθετούμε το παστάκι σε μια πιατέλα πασπαλισμένη με καρύδα.
-
13
Συνεχίζουμε τη διαδικασία για όλα τα παστάκια, ενώ στο ενδιάμεσο μπορούμε να τρώμε και λίγη από την κρέμα μας (λίγη, ε, μην την τελειώσουμε όλη και δεν έχουμε για τα παστάκια!)
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)