Παστέλι με μέλι και φύλλο κρούστας
Υλικά
-
200 γραμ. φύλλα κρούστας
-
200 γραμ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη
-
1 φλιτζάνι μέλι
-
300 γραμ. σουσάμι
-
4 κουτ. σούπας μαύρη ή καστανή ζάχαρη
-
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
-
ηλιέλαιο για το ταψί
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβετε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος σε οκτώ λωρίδες και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά. Στη συνέχεια τα τρίβετε με το χέρι για να σπάσουν σε ακανόνιστα κομμάτια.
-
2
Ζεσταίνετε το μέλι και ρίχνετε την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ψημένα φύλλα κρούστας. Ανακατεύετε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα.
-
3
Στρώνετε ένα φύλλο αντικολλητικής λαδόκολλας σε ένα ορθογώνιο ρηχό ταψί με διαστάσεις περίπου 30 Χ 30 εκατοστά και το αλείφετε με ηλιέλαιο για να ξεκολλήσει ευκολότερα το παστέλι.
-
4
Αδειάζετε το μείγμα από τη κατσαρόλα στο ταψί, το αφήνετε να κρυώσει και το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια