κύρια φωτογραφία συνταγής Παστέλι με μέλι και ινδοκάρυδο
Ζουμερή Ντομάτα
Ζουμερή Ντομάτα @cook_8453432
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Μια υπέροχη συνταγή από ένα βιβλίο με ιδέες για κέικ και γλυκά χωρίς ψήσιμο... Είναι πανεύκολο και έχει τρομερή επιτυχία...

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για φυστικοβούτυρο μπορείτε να βάλετε και ταχίνι... Δίνει ακόμα πιο μεστή γεύση... Επίσης μπορείτε να προσθέσετε αποξηραμένα βερίκοκα, καρύδια ή φιστίκια τα οποία θα προσθέσετε στην επίστρωση στο τέλος μαζί με τα κορνφλέικς και το ινδοκάρυδο.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 φλυτζάνια αλεσμένο μπισκότο
  2. 150 gr. βούτυρο λιωμένο
  3. Για την επίστρωση
  4. 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
  5. 1 φλιτζάνι μέλι
  6. 1 κ.σ. ζάχαρη
  7. 1 φλιτζάνι ινδοκάρυδο
  8. 3 φλυτζάνια κορνφλέικς

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατέψτε το μπισκότο με το βούτυρο.

  2. 2

    Απλώστε και πατήστε το μείγμα σε μια λαμαρίνα (ταψάκι ή πυρέξ) 19x29 εκ. και βάλτε το στο ψυγείο όση ώρα ετοιμάζετε την επίστρωση.

  3. 3

    Για την επίστρωση, ανακατέψτε σε κατσαρόλα το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, το μέλι και τη ζάχαρη. Ζεσταίνετε ανακατώνοντας τα συνεχώς χωρίς να βράσουν, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε και ανακατέψτε τα κορνφλέικς και το ινδοκάρυδο.

  4. 4

    Απλώστε την επίστρωση, πατήστε την και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να πήξει. Κόψτε το γλυκό σε κομμάτια.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

karavour
karavour @Irini311979
πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή. Απλά την άλλη φορά που θα το φτοιάξω θα παραλείψω τη βάση γιατί δε μου άρεσε. Το πάνω μέρος ήταν τέλειο.

Από

Ζουμερή Ντομάτα
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ