Παστίτσιο υγείας με πένες

George_vou
George_vou @cook_8520012
,Ελλαδα

Το παστίτσιο με πένες είναι μια διαφορετική συνταγή για όλους όσους θεωρούν την κουζίνα μια καθημερινή πηγή ενέργειας στην οποία εκφράζονται. Ένα παραδοσιακό πιάτο με λιγότερα λιπαρά και όμορφη παρουσίαση στο οποίο χρησιμοποιούμε τα απόλυτος βασικά για την συνταγή του καθώς και λιγο χημό απο τον απόχημοτή μας για την δίκη μας πινελιά στη σάλτσα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Σε περίπτωση που έχετε αποχυμωτή ψυχρής σύνθλιψης, τότε τα αποτελέσματα της σάλτσας θα είναι αξεπέραστα!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
6 άτομα
  1. Συστατικά για τον κιμά
  2. 400 γρ μοσχαρίσιου κιμά
  3. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 1 ποτήρι του τσαγιού κόκκινο κρασί
  6. 1 κ.τ.γ πελτέ τομάτα
  7. 3 τομάτες περασμένες στον τρίφτη ή μέσα απο τον αποχυμωτή μας
  8. 2 δαφνόφυλλα
  9. 1 ματσάκι μαϊντανό
  10. 1 ασπράδι αυγού
  11. 1 κύβο λαχανικών
  12. αλάτι Ιμαλαΐων
  13. πιπέρι απο τρίφτη
  14. Συστατικά για την μπεσαμέλ
  15. 180 γρ αλεύρι
  16. 100 γρ βούτυρο
  17. 1.5 λίτρο γάλα
  18. παξιμάδι τρίμμα
  19. φέτα []
  20. αλάτι Ιμαλαΐων
  21. πιπέρι απο τρίφτη
  22. Συστατικά για μακαρόνι πέννες
  23. αλάτι
  24. φέτα []

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το τηγάνι σε ζέστη φωτιά και ρίχνουμε 2 κ.λ.σ ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με την σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη (γιατι στο τέλος θα την βγάλουμε), αφήνουμε για 2 λεπτά να τσιγάριστουν και προσθέτουμε τον κιμά μας, σπάμε τον κιμά ομοιόμορφα στο τηγάνι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί μαζί με τα υπόλοιπα για 3 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού ένα κ.λ.γ πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό μαζί με ένα ποτήρι του τσαγιού αραιωμένο τον κύβο μας σε ζεστό νεράκι.

  2. 2

    Ξεπλένουμε τις τομάτες μας και τις περνάμε απο τον αποχυμωτή, κρατάμε το ζωμό απο τις τομάτες και ξεχωριστά τον φλοιό της με αποτέλεσμα να έχουμε την πάστα της τομάτας και το χυμό της ξεχωριστά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το φλοιό της τομάτας απευθείας στον κιμά μας ανακατεύουμε και αλατοπίπερονουμε, αφήνουμε να πάρουν μια βράση και προσθέτουμε τον χυμο της τομάτας. Ρίχνουμε 2 φύλλα δάφνης και λιγο μοσχοκάρυδο.

  4. 4

    Το αφήνουμε για 20 λεπτά και στο τέλος ρίχνουμε ένα ασπράδι απο αυγό, σβήνουμε το ματι και ανακατεύουμε να πάει το ασπράδι ομοιόμορφα σε όλο το μίγμα του κιμά.

  5. 5

    Βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό και τα βγάζουμε 3 λεπτά απο τις οδηγείες που αναγράφονται επάνω στη συσκευασία. Τα σουρώνουμε και ξεκινάμε την μπεσαμέλ.

  6. 6

    Σε ένα σκεύος τύπου κατσαρόλας βάζουμε το γάλα μας να ζεσταθεί και ταυτόχρονα σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε το βούτυρο να λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και αφού ζεσταθεί το γάλα ξεκινάμε να το ρίχνουμε στο σκεύος με το βούτυρο και το αλεύρι, ανακατεύουμε γρήγορα για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ, προσθέτουμε τριμμένο παξιμάδι και τον κρόκο απο το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο μας. Τέλος ρίχνουμε τριμμένη φέτα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

  7. 7

    Σε ένα γυάλινο πυρέξ βάζουμε μια στρώση μακαρόνι πέννες ρίχνουμε τριμμένη φέτα και στρώνουμε απο πάνω το μίγμα του κιμά ξανα μακαρόνι, φέτα, κιμά και τέλος ρίχνουμε την μπεσαμέλ.

  8. 8

    Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς, έτσι βάζουμε το γυάλινο πυρέξ μας για 45 λεπτά μέχρι να δούμε τη μπεσαμέλ να ροδιζει.

Αντιδράσεις

Από

George_vou
George_vou @cook_8520012
στις
,Ελλαδα