Παστίτσιο με αμυγδαλόκρεμα μανιταριών
Παστίτσιο με μακαρόνια που περίσσεψαν και σπιτική αμυγδαλόκρεμα με μανιτάρια!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εφόσον τοποθετείται σε ταψί μπορεί να μπεί σε προθερμασμένο φούρνο, οπότε μειώνεται ο χρόνος παρασκευής!
Υλικά
-
1,5 πακέτο μακαρόνια (ή όσα σας περίσσεψαν από άλλη μέρα)
-
1 κ.σ. μαργαρίνη
-
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
-
110 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα ωμά
-
110 γρ. κορν φλαουρ
-
xυμό από 1 λεμόνι
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
1 κ.σ. σκόνη σκόρδο
-
1 κ.σ. ρίγανη
-
1 κοφτή κ.σ. αλάτι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας, σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους.Στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μαργαρίνη νηστίσιμη.Τοποθετούμε σε ταψάκι αντίστοιχης επιφάνειας, αφήνοντας να κρυώσουν.
-
2
Φτιάχνουμε την κρέμα μας πολτοποιώντας στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με 1,5 φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφήνουμε μέσα στο μπλέντερ.Έπειτα διαλύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός μανιταριών, σε 1,5 φλιτζάνι χλιαρό νερό.Τα ενσωματώνουμε στο μίγμα του μπλέντερ.Μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (ένδειξη 7) ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να πήζει.Χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας (ένδειξη 5) και συνεχίζουμε την ανάδευση.Οταν θα ειναι αρκετά πηχτό χαμηλώνουμε κι άλλο την εστία στο 3 και αναδεύουμε. Μόλις έχει την υφή που επιθυμούμε, να στέκεται, αποσύρουμε από την φωτιά.
-
3
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τα μανιτάρια μας.
-
4
Ενσωματώνουμε τα μανιτάρια στην κρέμα αμυγδάλου.
-
5
Στρώνουμε την κρέμα αμυγδάλου πάνω στα κρύα μακαρόνια.
-
6
Βάζουμε στον φούρνο και τον ανοίγουμε στους 190 στον αέρα. Ψήνουμε για 30'. Μόλις αρχίσει να ροδοκοκκινίζει είναι έτοιμο! Καλή μας όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια