Παστίτσιο με καλαμάρια
Είναι νηστίσιμο και πολύ νόστιμο. Μπορεί να γίνει με νηστίσιμη ή με μπεσαμέλ ή με πουρέ πατάτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ το έχω φτιάξει και με την μπεσαμέλ και με τον πουρέ και είναι πολύ ωραίο. Για την μπεσαμέλ οι αναλογίες αυτές είναι για ένα μέτριο ταψί. Αν βγεί λεπτή μπορείτε να φτιάξετε διπλή δόση.
Υλικά
-
700 γρ. καλαμάρια
-
600 γρ.μανιτάρια
-
1/2 κούπα τριμμένο κρεμμύδι
-
1/4 κούπας λάδι
-
700 γρ.ντοματάκια πολτοποιημένα
-
2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
-
2 κουταλιές κέτσαπ
-
λίγο τριμμένο μπαχάρι
-
λίγο μοσχοκάρυδο
-
αλάτι και πιπέρι
-
λίγες σταγόνες TABASCO
-
0.5 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
-
1.5 κούπα φυτική κρέμα (VEGETABLE CREAM)
-
2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό
-
1/2 κιλό μακαρόνια Νο5
-
2,5 κούπες τριμμένο φυτικό τυρί
-
Λίγη τριμμένη φρυγανιά
-
Για την μπεσαμέλ
-
7 κουταλιές της σούπας βιτάμ
-
10 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
4 ποτήρια νερό
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πάρτε έτοιμα καθαρισμένα καλαμάρια και κόψτε τα σε πολύ ψιλά κομματάκια να γίνουν κιμάς. Αφήστε τα να στραγγίσουν καλά.
-
2
Βάλτε σε κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά κι ανακατέψτε τα ώσπου να φύγει το νερό τους.
-
3
Στραγγίστε τα μανιτάρια κι αλέστε τα στο μπλέντερ να γίνουν κιμάς.Τηγανίστε τα ελαφρά σε λάδι.
-
4
Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Προσθέστε τα καλαμάρια και τα μανιτάρια.
-
5
Ρίξτε μέσα τη ντομάτα, τον πελτέ, την κέτσαπ, το TABASCO, το μπαχάρι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
6
Σιγοβράστε ώσπου να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
-
7
Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε το μαϊντανό.
-
8
Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε την κρέμα κια το κορν φλάουρ και βράστε τη να πήξει ελαφρά.
-
9
Ρίξτε και ανακατέψτε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
-
10
Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και ρίξτε μέσα λίγο λάδι. (Το λάδι βοηθάει να μην κολλήσουν τα μακαρόνια).
-
11
Στραγγίστε τα κι ανακατέψτε τα με την κρέμα και 2 κούπες τυρί.
-
12
Λαδώστε ένα ταψί και ρίξτε μέσα τα μακαρόνια και από πάνω τα καλαμάρια.
-
13
Ανακατέψτε καλά να πάει το μείγμα παντού.
-
14
Βάλτε σε μία κατσαρόλα το βιτάμ και αφήστε το να λιώσει.
-
15
Μόλις ζεσταθεί ρίξτε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα για ένα λεπτό.
-
16
Ρίξτε το νερό και ανακατέψτε την κρέμα ζωηρά,σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πήξει.
-
17
Κατεβάστε από την φωτιά,ρίξτε κι ανακατέψτε το μοσχοκάρυδο λίγο αλάτι και πιπέρι.
-
18
Ρίχνετε την μπέσαμέλ πάνω από τα μακαρόνια. Προσθέστε το υπόλοιπο τυρί και λίγη τριμμένη φρυγανιά.
-
19
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε τα έτοιμα φακελάκια και αντί για γάλα να ρίξετε νερό.Ή μπορείτε αντί για γάλα να βάλετε το γάλα σόγιας ή πάλι αντί για γάλα να αραιώσετε COMPLETE.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)