Παστίτσιο με λαχανικά της Αργυρούς - Συγκλονιστικό

Μαγειρεύτηκε 11 φορές
tatianakie
tatianakie @cook_8486847
,Ελλαδα

Την είδα πριν λίγες μέρες στο πρωινό του ΑΝΤ1 που την έφτιαξε η Αργυρώ και είπα να τη δοκιμάσω..... Επαθα πλάκα! Δεν έχω ξαναφάει νοστιμότερο παστίτσιο! Είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ζυμαρικά είναι άβραστα. Η σάλτσα μας πρέπει να είναι πολύ ζουμερή για να βράσουν καλά τα ζυμαρικά, μαζί και με το ζουμάκι που θα βγάλουν και τα λαχανικά παίρνουν όλες τις μυρωδιές και γίνονται πεντανόστιμα!Το αλάτι μπαίνει στη σάλτσα και στη μπεσαμέλ, και θέλει αλατάκι μπόλικο εφόσον είναι ανάλατα τα λαχανικά και τα ζυμαρικά. Βέβαια αυτό έχει να κάνει και με τις συνήθειες του καθενόςΚάντε το! Εγώ ξανά παστίτσιο με κιμά δεν κάνω!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
8 άτομα
  1. 12 φύλλα λαζάνια εγώ έβαλα 500γρ. ριγκατόνι
  2. 3 έγχρωμες πιπεριές – όχι πράσινη - εγώ έβαλα κίτρινη, πορτοκαλί και Φλωρίνης
  3. 2 μελιτζάνες
  4. 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  5. 0.5 φλυτζάνι κεφαλοτύρι
  6. Για τη σάλτσα
  7. 1 κιλό ντομάτα χοντροκομμένη
  8. 1 σκελίδα σκόρδο
  9. 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  10. αλάτι
  11. πιπέρι
  12. μαϊντανός και λίγη ρίγανη
  13. Για τη μπεσαμέλ
  14. 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  15. 0.5 πράσο ψιλοκομμένο
  16. 3 κ.σ. αλεύρι γεμάτες
  17. 750 γρ. χλιαρό γάλα
  18. 0.5 φλυτζάνι κεφαλοτύρι
  19. αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν καλά.

  2. 2

    Βράζουμε τη σάλτσα περίπου δέκα λεπτά με το λάδι το αλάτι, πιπέρι και τη σκελίδα σκόρδο που τη βάζουμε ολόκληρη απλά για να δώσει το άρωμά της.

  3. 3

    Στα δέκα λεπτά βγάζουμε τη σκελίδα σκόρδο και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.

  4. 4

    Απλώνουμε στο ταψί πρώτα μπόλικη σάλτσα, μετά τα ζυμαρικά άβραστα, ύστερα τα λαχανικά και τέλος τυριά

  5. 5

    Το κάνουμε αυτό 2 φορές, 2 στρώσεις δηλαδή με την ίδια σειρά.

  6. 6

    Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλσοτάρουμε καλά στο βούτυρο ή στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο πράσο για να μαλακώσει

  7. 7

    Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια για να ψηθεί καλά.

  8. 8

    Στη συνέχεια κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε καλά για να δέσει η κρέμα και να μην έχει σβώλους.

  9. 9

    Αφού ρίξουμε όλο το γάλα την βράζουμε λίγο μέχρι να πήξει, όχι πολύ όμως, ρίχνουμε το κεφαλοτύρι μέσα και αφού την ανακατέψουμε λίγο να δέσει και το τυρί την περιχύνουμε πάνω από την τελευταία στρώση στο ταψί φροντίζοντας να φτάσει σε όλα τα σημεία.

  10. 10

    Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για μία περίπου ώρα, ανάλογα και με το φούρνο μας, εγώ επειδή έκοψα λίγο μεγάλα τα κομμάτια των λαχανικών το έψησα μία ώρα κι ένα τέταρτο. Γίνεται θεϊκό!

Αντιδράσεις

Cooksnaps (11)

Σχόλια (58)

nanat
nanat @cook_8488018
Μου τρέχουν τα σάλια!! Μπορείς να μου πεις πόση ώρα σου πήρε η προετοιμασία;

Από

tatianakie
tatianakie @cook_8486847
στις
,Ελλαδα
Μου αρέσει να δημιουργώ και η μαγειρική είναι δημιουργία με πολλά ωφέλη! Είμαι λάτρης της γεύσης και δεν διστάζω να δοκιμάσω κάτι που δεν το εχω ξαναφάει) ούτε επίσης διστάζω να κάνω αλχημείες για να βγάλω κάτι νόστιμο!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε