Παστίτσιο με πουρέ
Είναι ένα διαφορετικό παστίτσιο με πουρέ πατάτας, ένα φαγητό που το κάνουν στην Κωνσταντινούπολη και που δοκίμασα από ένα βιβλίο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Από το βιβλίο Όλη η Ελλάδα στο πιάτο σας! Πολίτικη Κουζίνα των εκδόσεων Φυτράκη Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη η συνταγή, ελέγξτε το κεφαλοτύρι και χρησιμοποιείστε φρυγανιά χωρίς γλουτένη.
Υλικά
-
2 1/2 κιλά πατάτες
-
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
5 αυγά
-
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
-
2 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
-
1/2 φλυτζάνι λάδι
-
1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
-
3 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένετε τις πατάτες, τις βράζετε σε αλατισμένο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις πολτοποιείτε.
-
2
Ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τα 3 αυγά χτυπημένα, το μισό τυρί και ανακατεύετε.
-
3
Σωτάρετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτετε τον κιμά, τα ανακατεύετε. Ρίχνετε τις ντομάτες τριμμένες, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
-
4
Τα σιγοβράζετε, ώσπου να μείνουν με λίγη σάλτσα.
-
5
Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά, τα προσθέτετε στον κιμά και αφήνετε να κρυώσει το μίγμα.
-
6
Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά. Απλώνετε τον μισό πουρέ, ρίχνετε τον κιμά και πάλι πουρέ.
-
7
Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στους 200 βαθμούς για 40'.
-
8
Αφήνετε να κρυώσει λίγο το παστίτσιο, το χαράζετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)