κύρια φωτογραφία συνταγής Παστίτσιο με σπανάκι
Elefteria
Elefteria @cook_8450398
,Ελλαδα

Ένας διαφορετικός τρόπος να σερβίρετε το σπανάκι και να πείσετε τους μικρούς μας φίλους να... δοκιμάσουν!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την εμπνεύστικα μια μέρα που έφτιαχνα σπανακόπιτα και μου περίσεψε λιγη γέμιση και μια που θα έφτιαχνα και παστίτσιο ειπα να δοκιμάσω να σε μια γωνίτσα. Μπορουμε να αντικαταστίσουμε το κρεμύδι με φρέσκα κρεμυδάκια και πράσο και να βάλουμε και λίγο τυρί φέτα στη γέμιση.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 Minutes
6-8 ατομα
  1. 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά ή πέννες
  2. λίγο βούτυρο
  3. Γεμιση
  4. 1 κίλο σπανάκι
  5. 1 μεγάλο κρεμύδι ψιλοκομένο
  6. 1 ματσάκι μάιντανο ψιλοκομένο
  7. 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομένο
  8. αλάτι
  9. πιπέρι
  10. ελαιόλαδο
  11. Μπεσαμέλ
  12. 100 γρ.βούτυρο
  13. 100 γρ.αλεύρι
  14. 1 lt γάλα
  15. αλάτι
  16. πιπέρι
  17. μοσχοκάριδο
  18. λίγη φρυγανιά τριμένη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το λάδι με το κρεμύδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να μαραθεί.

  2. 2

    Προσθέτουμε το σπανάκι, μαζί με τα νερά που κράτησε από το πλησιμο, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαραθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε τέλος το μάιντανο, το άνιθο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε επανω άλλα 5 λεπτά.

  4. 4

    Το στραγγίζουμε και είναι έτοιμο.

  5. 5

    Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό από το σπανάκι αφού προσθέσουμε όσο νέρο χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι. Προσέχουμε τα μακαρόνια να είναι altente.

  6. 6

    Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.

  7. 7

    Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια.

  8. 8

    Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ενώ δεν σταματάμε να ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Τη βάζουμε και πάλι στο μάτι και ανακατεύουμε μεχρι να δέσει. Άλατι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και... έτοιμη και η μπεσαμέλ.

  9. 9

    Βάζουμε τη μπεσαμέλ από πάνω και αφού την πασπαλίσουμέ με λιγή φρυγανιά τριμένη την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Αντιδράσεις

Από

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
στις
,Ελλαδα
Με λένε Ελευθερία, και ζω στην συμπρωτεύουσα, την Θεσ/νίκη.Είμαι 35 χρονών και έχω μια κόρη στα 7 και έναν γιο σχεδόν 5 χρονών.Τα τελευταία 6 χρόνια δεν εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μας όσο καλύτερα μπορώ.Με την κουζίνα μπλέχτηκα πολύ μικρή από ανάγκη, μιας και έπρεπε να φάμε και δεν είχαμε μανούλα. Αλλά και από όσο θυμάμαι πάντα μου αρεσε να βλέπω τους άλλους να μεγαλουργούν.Παρόλα αυτά η μαγειρική είναι το χόμπι μου. Αν και πάσχω λίγο στο στολισμό, το όνειρο μου είναι να ετοιμάζω μπουφέδες για παρτυ και όχι μόνο.Το κακό είναι ότι, ότι κάνω εξαφανίζετε στο λεπτό και ως αποτέλεσμα τα έχουμε τα κιλακια μας και εγώ και ο σύζυγος, στα παιδιά ακόμη το ελέγχο.Κάπως έτσι βρήκα και γω το σαιτ και λόγο δουλειάς του άντρα μου (ταξιτζής) λείπει πολλές ώρες από το σπίτι, σε αντίθεση με μένα που είμαι όλη μέρα μέσα, κόλλησα.
Δες περισσότερα