Παστίτσιο με σπανάκι
Ένας διαφορετικός τρόπος να σερβίρετε το σπανάκι και να πείσετε τους μικρούς μας φίλους να... δοκιμάσουν!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την εμπνεύστικα μια μέρα που έφτιαχνα σπανακόπιτα και μου περίσεψε λιγη γέμιση και μια που θα έφτιαχνα και παστίτσιο ειπα να δοκιμάσω να σε μια γωνίτσα. Μπορουμε να αντικαταστίσουμε το κρεμύδι με φρέσκα κρεμυδάκια και πράσο και να βάλουμε και λίγο τυρί φέτα στη γέμιση.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε το λάδι με το κρεμύδι στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να μαραθεί.
-
2
Προσθέτουμε το σπανάκι, μαζί με τα νερά που κράτησε από το πλησιμο, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε να μαραθεί.
-
3
Προσθέτουμε τέλος το μάιντανο, το άνιθο, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και κλείνουμε το μάτι. Το αφήνουμε επανω άλλα 5 λεπτά.
-
4
Το στραγγίζουμε και είναι έτοιμο.
-
5
Βράζουμε τα μακαρόνια στο ζωμό από το σπανάκι αφού προσθέσουμε όσο νέρο χρειάζεται, αλάτι, πιπέρι. Προσέχουμε τα μακαρόνια να είναι altente.
-
6
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί.
-
7
Ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια στο ταψί και από πάνω απλώνουμε τη γέμιση. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μακαρόνια.
-
8
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα ενώ δεν σταματάμε να ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει. Τη βάζουμε και πάλι στο μάτι και ανακατεύουμε μεχρι να δέσει. Άλατι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και... έτοιμη και η μπεσαμέλ.
-
9
Βάζουμε τη μπεσαμέλ από πάνω και αφού την πασπαλίσουμέ με λιγή φρυγανιά τριμένη την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια