κύρια φωτογραφία συνταγής Παστίτσιο με τονάκι
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 1/2 πακέτο μακαρόνια
  2. 700 γραμ. τονάκι Αλοννήσου
  3. 2 κρεμμύδια ξερά
  4. 5 φρέσκιες ντομάτες
  5. 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
  6. 400 γραμ. τυρί μυζήθρα
  7. 1 ματσάκι μαϊντανό
  8. πιπέρι
  9. μπαχάρι
  10. Για την μπεσαμέλ
  11. 1 κιλό γάλα
  12. 14 κουταλιές σούπας αλεύρι
  13. 10 κουταλιές σούπας βούτυρο
  14. 200 γραμ. τυρί ρεγκάτο
  15. 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον τόνο, μπαχάρι και πιπέρι και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν.

  3. 3

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.

  4. 4

    Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 με 7 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε.

  5. 5

    Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια ποσότητα μυζήθρα και στρώνουμε πάνω της τα μισά μακαρόνια

  6. 6

    Στη μέση στρώνουμε την γέμιση και πάλι πάνω της, μακαρόνια και μυζήθρα.

  7. 7

    Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.

  8. 8

    Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.

  9. 9

    Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς.

  10. 10

    Προσθέτουμε και το γάλα με αργούς ρυθμούς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

  11. 11

    Χαμηλώνουμε την φωτιά και τέλος βάζουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.

  12. 12

    Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα

  13. 13

    Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα την στρώνουμε και αυτή στο ταψί.

  14. 14

    Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με τυράκι

  15. 15

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

kounelaki
kounelaki @cook_8452318
Πάρα πολύ καλή η συνταγή,την έχω πάρει από το νηστικό αρκούδι και από τότε την φτιάχνω συνέχεια.

Από

ΚΕΡΑΣΑΚΙ
ΚΕΡΑΣΑΚΙ @cook_8453613
στις
,ΕΛΛΑΔΑ