Παστίτσιο με τονάκι
Ένα διαφορετικό παστίτσιο
Υλικά
-
1 1/2 πακέτο μακαρόνια
-
700 γραμ. τονάκι Αλοννήσου
-
2 κρεμμύδια ξερά
-
5 φρέσκιες ντομάτες
-
1 ποτήρι χυμό ντομάτας
-
400 γραμ. τυρί μυζήθρα
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
πιπέρι
-
μπαχάρι
-
Για την μπεσαμέλ
-
1 κιλό γάλα
-
3 αυγά
-
14 κουταλιές σούπας αλεύρι
-
10 κουταλιές σούπας βούτυρο
-
200 γραμ. τυρί ρεγκάτο
-
200 γραμ. κεφαλογραβιέρα
-
1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
-
2
Προσθέτουμε τον τόνο, μπαχάρι και πιπέρι και τον τσιγαρίζουμε και αυτόν.
-
3
Προσθέτουμε τις ντομάτες και τη σάλτσα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
-
4
Βράζουμε τα μακαρόνια για 5 με 7 λεπτά περίπου και τα σουρώνουμε.
-
5
Σε ένα ταψάκι απλώνουμε μια ποσότητα μυζήθρα και στρώνουμε πάνω της τα μισά μακαρόνια
-
6
Στη μέση στρώνουμε την γέμιση και πάλι πάνω της, μακαρόνια και μυζήθρα.
-
7
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
-
8
Βάζουμε το βούτυρο να κάψει και σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.
-
9
Ανακατεύουμε καλά και συνεχώς.
-
10
Προσθέτουμε και το γάλα με αργούς ρυθμούς, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
-
11
Χαμηλώνουμε την φωτιά και τέλος βάζουμε τα τυριά και το μοσχοκάρυδο.
-
12
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα
-
13
Μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα την στρώνουμε και αυτή στο ταψί.
-
14
Πασπαλίζουμε το παστίτσιο με τυράκι
-
15
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)