Παστίτσιο Οριεντάλ
Είναι ένα εύκολο και διαφορετικό στην όψη Παστίτσιο..
Λίγα μυστικά ακόμα
Η διαφορά είναι ότι δεν εχει στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Επίσης οι διαδικασίες μπορούν να αλλάξουν με βάση τις συνήθειες σας...π.χ. η μπεσαμέλ με τον τρόπο που σας αρέσει....κτλ..o)
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τις πέννες ελαφρά.
-
2
Τις αδειάζουμε στο πυρέξ και ρίχνουμε ενα κουταλάκι βούτυρο.
-
3
Στο τηγάνι τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τον κιμά και έπειτα ρίχνουμε όλα τα υλικά με μισό ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για κανένα 20 λεπτό.
-
4
Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα κρατώντας μισό ποτήρι και το ζεσταίνουμε με το βούτυρο.
-
5
Στο ποτήρι με το κρύο γάλα ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει.
-
6
Όταν ζεσταθεί καλά αδειάζουμε το αλεύρι με το γάλα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια.
-
7
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκο μοσχοκάρυδο.
-
8
Μόλις πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και στο τελος ρίχνουμε τον κρόκο και μια χουφτα γραβιέρα.
-
9
Ρίχνουμε το τυρί και τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με τα μακαρόνια. Τέλος ρίχνουμε την μπεσαμελ την αδειάζουμε από πάνω.
-
10
Την στρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί.
-
11
Ελάχιστο βούτυρο ή ελαιόλαδο απο πάνω και έτοιμο.
-
12
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην αντίσταση για περίπου μισή ώρα..
Σχόλια