Παστίτσιο σουφλέ της Αργυρώς

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
6 ψήφοι
sweeney, 13.06.08
Παστίτσιο σουφλέ της Αργυρώς
photo: tasa.x

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. πεννες
  • 1/2 λιτρο νερο
  • 6 αυγα
  • 500 γρ. φετα
  • λιγο μοσχοκαρυδο
  • 1 πιπερια ή αν δεν σας αρεσει η πιπερια στη γευση μπορειτε να βαλετε κατι της αρεσκειας σας οπως μπεικον
  • λιγο πιπερι
  • 1 κουτ. σουπας βουτυρο
  • 1 1/2 λιτρο φρεσκο γαλα
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Με διάφορα τυριά
Μέθοδος: Φούρνου
Ειδικές περιστάσεις: Για μπουφέ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Τριβουμε τη φετα μεστο ταψι.
  2. Σπαμε τ'αυγα σε ενα μπολ και ριχνουμε το γαλα πανω τους σιγα σιγα ενω τα χτυπαμε.
  3. Προσθετουμε και το νερο.
  4. Μετα τα ριχνουμε στο ταψι με τη φετα και ανακατευουμε ολα μαζι τα υλικα.
  5. Μετα ριχνουμε τις πεννες ωμες και προσθετουμε τις πιπεριες ή το μπεικον απο πανω.(το μπεικον το εχετε τσιγαρισει πρωτα).
  6. Βαζετε επισης μπολικο πιπερι και μοσχοκαρυδο και ανακατευουμε ολα τα υλικα καλα.
  7. Τελος ριχνουμε απο πανω κυβακια μικρα βουτυρο.
  8. Το ψηνουμε στους 180 βαθμους. Πανω κατω για 50'.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μακαρονια δεν χρειαζονται βρασιμο σε κατσαρολα. Τα βαζετε ωμα στο ταψι και ψηνονται μια χαρα διοτι βαλαμε νερο. Ευκολη, γρηγορη και νοστιμη συνταγη απτα χερακια της Αργυρως.

Σχετικές συνταγές

    8 Όλα

    #
    Σχόλιο από Στέφη, 18-6-08  
    το έκανα σήμερα σε χρόνο ρεκόρ
    που δεν ήξερα τι να φάμε! έξοχο παιδιά!!!
    νΌμως δεν είχα πένες και έβαλα τορτελινια!!! Έξοχο!!
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 24-4-09  
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 18-10-09  
    Καλούτσικο το παστίτσιο αλλά δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα κιόλας. Κάπως άνοστο θα' λεγα. Δεν νομίζω ότι το θα ξαναφτιάξω σύντομα.
    #
    Σχόλιο από stelia, 19-3-10  
    Μπράβο sweeney!!! Πολύ ωραίο το φαγάκι σου, γρήγορο, εύκολο, εμφανίσιμο και ελαφρύ. Εγώ έβαλα 4 αυγά αντί 6 και πολύ λιγότερο βούτυρο. Αντί για πένες έβαλα βίδες. Τα 5 πηρουνάκια δικά σου με πολλή αγάπη.
    #
    Σχόλιο από marileta, 4-5-11  
    Λυπάμαι για το αρνητικό σχόλιο που θα κάνω αλλά το φαγητό ήταν σκέτη αποτυχία.Εντελώς άνοστο αν και πρόσθεσα μαζί με την φέτα και παρμεζάνα. Η έλλειψη αλατιού ήταν εμφανής και τα αυγά πάρα πολλά τελικά.Κρίμα τα υλικά γιατί φάγαμε με το ζόρι όσο φάγαμε και το υπόλοιπο κατέληξε στα σκουπίδια.
    #
    Σχόλιο από roulaz, 20-6-12  
    Λοιπόν,συγχωρήστε με αν κάνω λάθος κ πρόκειται για άλλη συνταγή αλλά αυτή τη συνταγή την είδα από Αργυρώ στην tv κ μέσα είχε κ κιμά που τον έκανε με λάδι,κρεμύδι,σκόρδο,κονιάκ,ντομάτα,μαιντανό κ αλατοπίπερο.Τον άφησε σπυρωτό δίχως ζουμάκι.Εγώ έριξα κ λίγη κανέλα.
    Αντί για 500γρ φέτα έβαζε 250γρ φέτα κ 250γρ γραβιέρα. 1 κεσεδάκι γιαούρτι,μοσχοκάρυδο,6 κούπες γάλα κ 2 κούπες νερό.
    Χτύπησε τα αυγά κ το γάλα στο βαθύ ταψί που θα το έψηνε,μετά το γιαούρτι κ έριξε κ τα τυρια. Αφού τα ανακάτεψε καλά,έριξε μέσα κ τον κιμά,τα μακαρόνια άβραστα κ με το χέρι τα ανακάτεψε πάλι όλα απαλά να πάνε παντού ομοιόμορφα κ έριξε σε 4-5 μεριές από πάνω βουτυράκι για να δώσει χρώμα στο ψήσιμο.
    Αυτή τη συνταγή την έχω κάνει ξανά κ ξανά γιατί αρέσει σε όλη την οικογένεια πολύ.Το καλό είναι πως δεν λερώνεις άλλο σκεύος εκτός από του κιμά κ το ταψί που το ψήνεις.
    Δοκιμάστε το έτσι κ θα με θυμηθείτε!!!!
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 1-10-13  
    Από τα πιο γρήγορα ,εύκολα και νόστιμα φαγητά που έδειξε η Αργυρώ. Το κάνω πολύ συχνά με ότι έχω στο ψυγείο και μας αρέσει πολύ.Αξίζει πολύ περισσότερα πιρουνάκια!!!
    roulaz αυτή η συνταγή που αναφέρεις εσύ είναι άλλη,επίσης πολύ ωραία και εύκολη,Ψευτοπαστίτσιο την είχε αναφέρει η Αργυρώ.
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 4-6-14  
    ..ηταν ελαφρώς άνοστο το φαγητό!Λυπάμαι..

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Στέφη, 18-6-08  
    το έκανα σήμερα σε χρόνο ρεκόρ
    που δεν ήξερα τι να φάμε! έξοχο παιδιά!!!
    νΌμως δεν είχα πένες και έβαλα τορτελινια!!! Έξοχο!!
    #
    Σχόλιο από Stefanie, 24-4-09  
    #
    Σχόλιο από Chloe Τ., 18-10-09  
    Καλούτσικο το παστίτσιο αλλά δεν μπορώ να πω ότι τρελάθηκα κιόλας. Κάπως άνοστο θα' λεγα. Δεν νομίζω ότι το θα ξαναφτιάξω σύντομα.
    #
    Σχόλιο από stelia, 19-3-10  
    Μπράβο sweeney!!! Πολύ ωραίο το φαγάκι σου, γρήγορο, εύκολο, εμφανίσιμο και ελαφρύ. Εγώ έβαλα 4 αυγά αντί 6 και πολύ λιγότερο βούτυρο. Αντί για πένες έβαλα βίδες. Τα 5 πηρουνάκια δικά σου με πολλή αγάπη.
    #
    Σχόλιο από marileta, 4-5-11  
    Λυπάμαι για το αρνητικό σχόλιο που θα κάνω αλλά το φαγητό ήταν σκέτη αποτυχία.Εντελώς άνοστο αν και πρόσθεσα μαζί με την φέτα και παρμεζάνα. Η έλλειψη αλατιού ήταν εμφανής και τα αυγά πάρα πολλά τελικά.Κρίμα τα υλικά γιατί φάγαμε με το ζόρι όσο φάγαμε και το υπόλοιπο κατέληξε στα σκουπίδια.
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 1-10-13  
    Από τα πιο γρήγορα ,εύκολα και νόστιμα φαγητά που έδειξε η Αργυρώ. Το κάνω πολύ συχνά με ότι έχω στο ψυγείο και μας αρέσει πολύ.Αξίζει πολύ περισσότερα πιρουνάκια!!!
    roulaz αυτή η συνταγή που αναφέρεις εσύ είναι άλλη,επίσης πολύ ωραία και εύκολη,Ψευτοπαστίτσιο την είχε αναφέρει η Αργυρώ.
    #
    Σχόλιο από κωσταντινα, 4-6-14  
    ..ηταν ελαφρώς άνοστο το φαγητό!Λυπάμαι..

    0 Ερωτήσεις

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από roulaz, 20-6-12  
    Λοιπόν,συγχωρήστε με αν κάνω λάθος κ πρόκειται για άλλη συνταγή αλλά αυτή τη συνταγή την είδα από Αργυρώ στην tv κ μέσα είχε κ κιμά που τον έκανε με λάδι,κρεμύδι,σκόρδο,κονιάκ,ντομάτα,μαιντανό κ αλατοπίπερο.Τον άφησε σπυρωτό δίχως ζουμάκι.Εγώ έριξα κ λίγη κανέλα.
    Αντί για 500γρ φέτα έβαζε 250γρ φέτα κ 250γρ γραβιέρα. 1 κεσεδάκι γιαούρτι,μοσχοκάρυδο,6 κούπες γάλα κ 2 κούπες νερό.
    Χτύπησε τα αυγά κ το γάλα στο βαθύ ταψί που θα το έψηνε,μετά το γιαούρτι κ έριξε κ τα τυρια. Αφού τα ανακάτεψε καλά,έριξε μέσα κ τον κιμά,τα μακαρόνια άβραστα κ με το χέρι τα ανακάτεψε πάλι όλα απαλά να πάνε παντού ομοιόμορφα κ έριξε σε 4-5 μεριές από πάνω βουτυράκι για να δώσει χρώμα στο ψήσιμο.
    Αυτή τη συνταγή την έχω κάνει ξανά κ ξανά γιατί αρέσει σε όλη την οικογένεια πολύ.Το καλό είναι πως δεν λερώνεις άλλο σκεύος εκτός από του κιμά κ το ταψί που το ψήνεις.
    Δοκιμάστε το έτσι κ θα με θυμηθείτε!!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Βράζω σωστά τα μακαρόνια
    Αληθεύει πως το να βράσουμε σωστά τα ζυμαρικά μ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Ζυμαρικά
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της nikouli
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 191 αγαπημένων συνταγών, του/της kika13
    ΕΦΗ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 268 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    ΖΥΜΑΡΙΚΑ
    Ένα βιβλίο 86 αγαπημένων συνταγών, του/της murto
    Καλομαγειρέματα
    Ένα βιβλίο 116 αγαπημένων συνταγών, του/της linmak88