κύρια φωτογραφία συνταγής Παστίτσιο της μαμάς μου 2

Παστίτσιο της μαμάς μου 2

3 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
1 μεσαίο ταψί
  1. Για τον κιμά
  2. 0.5 κιλό κιμά
  3. σάλτσα
  4. 200 γρ. νερό
  5. λίγο λάδι
  6. αλάτι
  7. πιπέρι
  8. ρίγανη
  9. Για τα μακαρόνια
  10. 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
  11. 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  12. Για τη μπεσαμέλ
  13. 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  14. 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  15. 2 λίτρα γάλα
  16. αλάτι
  17. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.

  2. 2

    Προσθέτουμε σέλινο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, νερό και σάλτσα και βράζουμε για μισή ωρα σε μέτρια φωτιά.

  3. 3

    Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

  4. 4

    Ζεσταίνουμε το γάλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο λίγο από το γάλα που ζεσταίνεται (περίπου 300ml) και ανακατεύουμε καλά ώσπου να έχουμε μια κρέμα.

  5. 5

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη στο γάλα και έπειτα την κρέμα που φτιάξαμε και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Έτοιμη η μπεσαμέλ.

  6. 6

    Βάζουμε σε ένα ταψί μια στρώση μακαρόνια, μια στρώση κιμά και μια στρώση μακαρόνια. Από πάνω ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω στους 220 βαθμούς για μισή ώρα περίπου (μέχρι να ροδοκοκκινίσει).

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Ria87
Ria87 @cook_8497457
στις
,Ελλάδα