Παστός γάβρος
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να παστώνουμε μικρα ψάρια.
Υλικά
-
1 κιλό γαύρο χοντρό
-
2 χούφτες χοντρό αλάτι
-
2 κ. σ. ζάχαρη
-
1 μπουκάλι ξύδι
-
Μετά την ωρίμανση
-
Δάφνη
-
κόκκους πιπεριών διαφορους
-
4-5 κόκκους μπαχάρι
-
ρίγανη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τον γαυρο απο τα κεφάλια και τα εντόσθια.
-
2
Τον στρώνουμε, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικα και κατα διαστήματα ανακινούμε το δοχείο. Αφήνουμε μια μέρα έξω.
-
3
Αν κάνει ζέστη το βράδυ τα βάζουμε στο ψυγείο.
-
4
Τ' αφήνουμε 2 με 3 μέρες να ψηθούν.
-
5
Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε τη ραχοκοκκαλιά και στρώνουμε τα φιλετακια μας. Σκεπάζουμε με σπορέλαιο και προσθέτουμε τα μυρωδικά μας, το μπαχάρι, τη δάφνη και τη ρίγανη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια