Παστουρμαδόπιτα

Bαθμολογία: 4.3333
       
 
6 ψήφοι
Sitronella, 06.03.07

Περιγραφή

Ακόμα και αν δε σας αρέσει ο παστουρμάς, πιστεύω πως αυτή η πίτα θα σας αρέσει πολύ.
Παστουρμαδόπιτα

Τι χρειαζόμαστε:

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Πίτες με κρεατικά
Μέθοδος: Φούρνου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Φτιάχνουμε τη ζύμη για την πίτα και την ανοίγουμε (μπορούμε βέβαια και να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη σφολιάτα). Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας και απλώνουμε το ένα φύλο. Στρώνουμε πάνω τον παστουρμά μας (ανάλογα με το πάχος της φέτας και την όρεξή μας, βάζουμε περισσότερο ή λιγότερο).
Βήμα 2
2) Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες και αν τη θέλουμε πιο πικάντικη την πίτα, ρίχνουμε από πάνω λίγο από το τσιμένι του παστουρμά.
Βήμα 3
3) Βάζουμε τη μπεσαμέλ.
Βήμα 4
4)

και μετά από πάνω στρώνουμε τα τυριά.

Βήμα 5
5) Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλο μας και κλείνουμε την πίτα. Κάνουμε με το πιρούνι μερικές τρύπες ώστε να φύγει ο ατμός και ψήνουμε στους 180°

Σχετικές συνταγές

Παστουρμαδοπιτάκια Παστουρμαδοπιτάκια
4.6667
       
       
(3)
Παστουρμαδοπιτάκια 2 Παστουρμαδοπιτάκια 2
4.75
       
       
(4)
Παστουρμάς 2 Παστουρμάς 2
5
       
       
(2)
Παστρουμαδόπιτα Παστρουμαδόπιτα
4.8889
       
       
(36)

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 13-10-07  
    Εγώ θα'λεγα αν κάποιος δε θέλει μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος σε πίτες (που κάνουν πιο αφράτη τη γέμιση μαζί με τα αυγά ή και χωρίς αυτά) να δοκιμάσει να βάλει μπόλικο ανθότυρο για να δέσει η υπόλοιπη γέμιση. Το κάνω σε διάφορες πίτες, κοτοτυρόπιτα, σπανακόπιτα ΚΑΙ κολοκυθόπιτα (χα χα χα) και η γέμιση "ψηλώνει", αφρατεύει και δένει όμορφα ενώ οι θερμίδες μειώνονται (και το ανθότυρο δεν είναι αλμυρό, άρα ενδείκνυται και για όσους προσέχουν την υγεία τους). Ο παστουρμάς σε πίτες πηγαίνει παραδοσιακά με κασέρι. Μπορεί να γίνει λοιπόν σκέτο κασέρι-παστουρμάς-ντομάτα ή να προστεθεί η μπεσαμέλ ή το ανθότυρο ανάλογα με τα γούστα και το στόχο.
    #
    Σχόλιο από kostas, 7-11-07  
    koritsia ego perno tin sfoliata ke vazo kato migma apo ntomatakia konservas afou ta exo perasi sto blender, apo pano pastourma ke apo pano fetes gouda ke klino me sfoliata ke ginete super :)
    #
    Σχόλιο από NTINA, 7-11-07  
    Την ιδια κανω και εγω Κωστα,μονο που ειναι το φυλλο μου κρουστας,και το τιλιγω τριγωνα η φλογερες,υπαρχουν πολλες εκδοσεις της πιτας αναλογα με τα γουστα
    #
    Σχόλιο από cicelik, 11-1-08  
    παιδιά επειδή ζώ στην Τουρκία θα σας πω ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι καταπληκτική εκτός από την μπεσαμέλ που δεν πάει με τίποτα στον Παστουρμά. Επίσης δοκιμάστε αντί για γκούντα ή οτιδήποτε άλλο τυρί ένα πολύ καλό κασέρι που να είναι αρκετά μαλακό και να λιώνει όπως τα άλλα και από πάνω αφου ψηθεί η πίτα ή τα μπαστούνια ή τα τρίγωνα λιγο γιούρτι στραγγιστό. Θα με θυμηθείτε.
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 11-1-08  
    Κασέρι ψηφίζω κι εγώ, κι όσο για το γιαούρτι... ΠΑΝΤΑ μέσαααα (χτυπημένο και με λίγο φρ.δυόσμο, μιαμ!)
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 6-4-10  
    Πολυ ωραια συνταγη!
    Εγω παντα βαζω τις φετουλες του παστουρμα για λιγο,πριν να τις στρωσω μεσα στο γαλα.Δοκιμαστε το!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-4-10  
    Επειδή την ξαναέφτιαξα αυτό το Πάσχα και την τσακίσαμε οικογενειακώς, να πω πως σε αυτή την εκδοχή της παστουρμαδόπιτας η μπεσαμέλ ταιριάζει πολύ. Αυτό γιατί κρατάμε το τσιμένι πάνω στον παστουρμά και δεν το αφαιρούμε (εγώ πάντα βάζω και λίγο έξτρα, από αυτό που πέφτει όταν κόβουμε τον παστουρμά, πάνω στις ντοματούλες). Η μπεσαμέλ λοιπόν κάνει την πίτα να μην είναι τόσο βαριά και να αντέχεται το κάψιμο, αλλά κρατάει και τη μυρωδιά του παστουρμά, ενώ κάνει την πίτα αφράτη και παχιά.
    Όλα φυσικά είναι θέμα γούστου.
    tzoulitsa τι πετυχαίνεις με το να βάζεις τον παστουρμά στο γάλα; Γίνεται πιο ήπια η γεύση ή κάτι άλλο;
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 7-4-10  
    Sitronella,χρονια πολλα!
    Αυτο που πετυχαινω ειναι πιο αφρατος ο παστουρμας και καπως ηπιοτερη ηγευση του
    #
    Σχόλιο από fragola, 7-4-10  
    Τέλεια! Και η μπεσαμέλ του πηγαινε πολύ! Μόνο που έκανα μικρό ταψί και δε μας έφτασε! Αύριο θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 4-1-11  
    Τα πιρουνάκια είναι από τους συνδαιτυμόνες μου μιας και εγώ δεν την δοκίμασα για ευνόητους λόγους. Πολύ εύκολη, ασυνήθιστη και νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από ansou, 4-1-11  
    Την φτιαχνω παντα την Πρωτοχρονια-λεγεται και πιτα Καισαρείας!Ειναι ασυγκριτη σε γευση και την τρωνε ακομη κι οσοι δεν πολυ-συμπαθουν τον παστουρμα.Δεν εχω βαλει ποτε μπεσαμελ.
    #
    Σχόλιο από andria12-45, 6-9-13  
    Πολύ ωραία συνταγή!!! Συγχαριτήρια!! Το τσιμένι τι είναι??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-9-13  
    Το τσιμένι είναι το μείγμα μπαχαρικών που έχει γύρω γύρω ο παστουρμάς.
    #
    Σχόλιο από Kostas M, 10-12-13  
    Πόση ώρα ψήνουμε τη πίτα; Στον αέρα ;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-12-13  
    Το πόση ώρα δε μπορώ να στο απαντήσω με σιγουριά, καθώς ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Σε μένα παίρνει καμιά ώρα. Θα πρέπει να ροδίσει ωραία.
    Εγώ έχω φούρνο με γκάζι οπότε δεν έχω αέρα ή αντιστάσεις, μπορείς να το βάλεις όπου θέλεις, όπου έχεις συνηθίσει ή όπου ψήνει ο φούρνος σου καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από mariatzimakopoulou, 4-1-14  
    η μπεσαμέλ δεν ταιριάζει κορίτσια εδώ,αυτή η πίτα είναι πολύ απλή και γίνεται καταπληκτική με ντοματούλα,παστουρμά και τυρί που λιώνει,το καλύτερο για μένα είναι το μετσοβόνε.

    12 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Athanasia, 13-10-07  
    Εγώ θα'λεγα αν κάποιος δε θέλει μπεσαμέλ ή κρέμα γάλακτος σε πίτες (που κάνουν πιο αφράτη τη γέμιση μαζί με τα αυγά ή και χωρίς αυτά) να δοκιμάσει να βάλει μπόλικο ανθότυρο για να δέσει η υπόλοιπη γέμιση. Το κάνω σε διάφορες πίτες, κοτοτυρόπιτα, σπανακόπιτα ΚΑΙ κολοκυθόπιτα (χα χα χα) και η γέμιση "ψηλώνει", αφρατεύει και δένει όμορφα ενώ οι θερμίδες μειώνονται (και το ανθότυρο δεν είναι αλμυρό, άρα ενδείκνυται και για όσους προσέχουν την υγεία τους). Ο παστουρμάς σε πίτες πηγαίνει παραδοσιακά με κασέρι. Μπορεί να γίνει λοιπόν σκέτο κασέρι-παστουρμάς-ντομάτα ή να προστεθεί η μπεσαμέλ ή το ανθότυρο ανάλογα με τα γούστα και το στόχο.
    #
    Σχόλιο από kostas, 7-11-07  
    koritsia ego perno tin sfoliata ke vazo kato migma apo ntomatakia konservas afou ta exo perasi sto blender, apo pano pastourma ke apo pano fetes gouda ke klino me sfoliata ke ginete super :)
    #
    Σχόλιο από NTINA, 7-11-07  
    Την ιδια κανω και εγω Κωστα,μονο που ειναι το φυλλο μου κρουστας,και το τιλιγω τριγωνα η φλογερες,υπαρχουν πολλες εκδοσεις της πιτας αναλογα με τα γουστα
    #
    Σχόλιο από cicelik, 11-1-08  
    παιδιά επειδή ζώ στην Τουρκία θα σας πω ότι η συγκεκριμένη συνταγή είναι καταπληκτική εκτός από την μπεσαμέλ που δεν πάει με τίποτα στον Παστουρμά. Επίσης δοκιμάστε αντί για γκούντα ή οτιδήποτε άλλο τυρί ένα πολύ καλό κασέρι που να είναι αρκετά μαλακό και να λιώνει όπως τα άλλα και από πάνω αφου ψηθεί η πίτα ή τα μπαστούνια ή τα τρίγωνα λιγο γιούρτι στραγγιστό. Θα με θυμηθείτε.
    #
    Σχόλιο από Athanasia, 11-1-08  
    Κασέρι ψηφίζω κι εγώ, κι όσο για το γιαούρτι... ΠΑΝΤΑ μέσαααα (χτυπημένο και με λίγο φρ.δυόσμο, μιαμ!)
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 6-4-10  
    Πολυ ωραια συνταγη!
    Εγω παντα βαζω τις φετουλες του παστουρμα για λιγο,πριν να τις στρωσω μεσα στο γαλα.Δοκιμαστε το!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 6-4-10  
    Επειδή την ξαναέφτιαξα αυτό το Πάσχα και την τσακίσαμε οικογενειακώς, να πω πως σε αυτή την εκδοχή της παστουρμαδόπιτας η μπεσαμέλ ταιριάζει πολύ. Αυτό γιατί κρατάμε το τσιμένι πάνω στον παστουρμά και δεν το αφαιρούμε (εγώ πάντα βάζω και λίγο έξτρα, από αυτό που πέφτει όταν κόβουμε τον παστουρμά, πάνω στις ντοματούλες). Η μπεσαμέλ λοιπόν κάνει την πίτα να μην είναι τόσο βαριά και να αντέχεται το κάψιμο, αλλά κρατάει και τη μυρωδιά του παστουρμά, ενώ κάνει την πίτα αφράτη και παχιά.
    Όλα φυσικά είναι θέμα γούστου.
    tzoulitsa τι πετυχαίνεις με το να βάζεις τον παστουρμά στο γάλα; Γίνεται πιο ήπια η γεύση ή κάτι άλλο;
    #
    Σχόλιο από tzoulitsa, 7-4-10  
    Sitronella,χρονια πολλα!
    Αυτο που πετυχαινω ειναι πιο αφρατος ο παστουρμας και καπως ηπιοτερη ηγευση του
    #
    Σχόλιο από fragola, 7-4-10  
    Τέλεια! Και η μπεσαμέλ του πηγαινε πολύ! Μόνο που έκανα μικρό ταψί και δε μας έφτασε! Αύριο θα την ξαναφτιάξω!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 4-1-11  
    Τα πιρουνάκια είναι από τους συνδαιτυμόνες μου μιας και εγώ δεν την δοκίμασα για ευνόητους λόγους. Πολύ εύκολη, ασυνήθιστη και νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από ansou, 4-1-11  
    Την φτιαχνω παντα την Πρωτοχρονια-λεγεται και πιτα Καισαρείας!Ειναι ασυγκριτη σε γευση και την τρωνε ακομη κι οσοι δεν πολυ-συμπαθουν τον παστουρμα.Δεν εχω βαλει ποτε μπεσαμελ.
    #
    Σχόλιο από mariatzimakopoulou, 4-1-14  
    η μπεσαμέλ δεν ταιριάζει κορίτσια εδώ,αυτή η πίτα είναι πολύ απλή και γίνεται καταπληκτική με ντοματούλα,παστουρμά και τυρί που λιώνει,το καλύτερο για μένα είναι το μετσοβόνε.

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από andria12-45, 6-9-13  
    Πολύ ωραία συνταγή!!! Συγχαριτήρια!! Το τσιμένι τι είναι??
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-9-13  
    Το τσιμένι είναι το μείγμα μπαχαρικών που έχει γύρω γύρω ο παστουρμάς.
    #
    Σχόλιο από Kostas M, 10-12-13  
    Πόση ώρα ψήνουμε τη πίτα; Στον αέρα ;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 13-12-13  
    Το πόση ώρα δε μπορώ να στο απαντήσω με σιγουριά, καθώς ο κάθε φούρνος είναι διαφορετικός. Σε μένα παίρνει καμιά ώρα. Θα πρέπει να ροδίσει ωραία.
    Εγώ έχω φούρνο με γκάζι οπότε δεν έχω αέρα ή αντιστάσεις, μπορείς να το βάλεις όπου θέλεις, όπου έχεις συνηθίσει ή όπου ψήνει ο φούρνος σου καλύτερα.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...
    Κάνε το... φύλλο, φίλο!
    Ξέρετε τι λείπει περισσότερο από την κουζίνα τω...
    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Κάνοντας την πίτα σας... ζωγραφιά!
    Οι πίτες είναι ένα ελληνικό ορεκτικό (ή και κυρ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΕΦΗ ΠΙΤΕΣ
    Ένα βιβλίο 362 αγαπημένων συνταγών, του/της efh_dimitris
    φαγητά
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της Conna
    Αγαπημένα ορεκτικά
    Ένα βιβλίο 36 αγαπημένων συνταγών, του/της Sitronella
    Πιτουλες και ζυμαράκια
    Ένα βιβλίο 120 αγαπημένων συνταγών, του/της Πριγκιπισσα