κύρια φωτογραφία συνταγής Παστουρμάς

Παστουρμάς

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Κοιλη Γη

Πως θα χασετε την ησυχια σας απο γνωστους και αγνωστους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα ειπα οσο πιο αναλυτικα γινοταν.Ξαναλεω, δεν πρεπει να αφησουμε καθολου ακαλυπτο το κρεας, η κρουστα πρεπει να το καλυψει πολυ καλα.Τσιμενι, δυστυχως δεν βρισκουμε στα σουπερ μαρκετς.Παρτε σβαρνα τα μαγαζια με τα βοτανα, μπαχαρικα και παραγγειλτε το. Οσοι μενουν Πειραια, θα το βρειτε σε πεζοδρομο της Γουναρη

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

ολο το σοΐ.... γκρρρρρρρρρ!
  1. 3.5-4  κιλα κιλοτο ή μοσχαρισιο μπουτι χωρις νευρα
  2. 1 κιλο αλατι (ψιλο)
  3. Για την κρουστα
  4. 100 γρ παπρικα γλυκια
  5. 100 γρ ΤΣΙΜΕΝΙ
  6. 20 γρ καρρυ
  7. 2 κουταλιες αλευρι (για ολες τις χρησεις)
  8. 1 κουταλια αλατι (ψιλο)
  9. 0.5 κουταλια βουτυρο
  10. 150 γρ βραστο νερο
  11. 5 σκελιδες σκορδο λιωμενες (οχι πατημενες)
  12. 1 κουταλια ξυδι
  13. 1 κουταλακι κονιακ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαριζουμε το κρεας απο τις πετσες. Να προτιμησουμε το κρεας να προερχεται απο μικρο ζωο (ειναι πιο τρυφερο)

  2. 2

    Παιρνουμε ενα ταψι βαθυ, βαζουμε μεσα ενα πλατυ ξυλο (και παχυ, ετσι ωστε να μην ερθουν σε επαφη τα υγρα του κρεατος καθως θα στραγγιζει) και ακουμπαμε πανω σε αυτο, το κρεας, αφου το εχουμε αλατισει γυρω γυρω πολυ καλα.

  3. 3

    Πανω απο το κρεας, βαζουμε ενα φυλλο αλουμινοχαρτο ή μια λαδοκολλα και τοποθετουμε πανω απο αυτο ενα βαρυ μαρμαρο ή εναν τσιμεντολιθο.

  4. 4

    Το αφηνουμε ΕΞΩ απο το ψυγειο για μιαμισυ μερα, να στραγγιξει καλα, να μην βγαζει υγρα.

  5. 5

    Κατοπιν το σκουπιζουμε (το κρεας) καλα με ενα απορροφητικο χαρτι.

  6. 6

    Φτιαχνουμε την κρουστα ανακατευοντας καλα τα υλικα και προσθετουμε το βραστο νερο. Η κρουστα αυτη πρεπει να γινει οπως ο πουρες.

  7. 7

    Με αυτη την κρουστα, μπλαστρωνουμε (καλυπτουμε) ολη την επιφανεια του κρεατος, προσεχοντας να μην παιρνει το κρεας απο πουθενα αερα (να μην εχει ακαλυπτες επιφανειες, ουτε καν μικρους πορους, γιατι θα μας χαλασει)

  8. 8

    Το κρεμαμε με ενα τσιγκελι (γαντζο) σε μερος με σκια, καλα αεριζομενο, που να ΜΗΝ το βλεπει ηλιος.

  9. 9

    Προαιρετικα (δεν το κανω) μπορουμε να το τυλιξουμε με ενα τουλι για προστασια απο τις μυγες.

  10. 10

    Μετα απο τρεις μερες, μπορουμε να κοψουμε λεπτες φετες και να τις ΤΗΓΑΝΙΣΟΥΜΕ.

  11. 11

    Στις 12 μερες, ειναι ετοιμος (ψημενος) και μπορει να φαγωθει "ωμος"

  12. 12

    Μετα τις 12 μερες, τον βαζουμε στο ψυγειο μεσα σε μια σακουλα.

  13. 13

    ΚΑΘΕ φορα που θα κοβουμε Παστουρμα, καθε φορα θα βαζουμε απο αυτη τη κρουστα (την οποια οση περισσεψει, την φυλαμε σε ενα βαζακι μεσα στο ψυγειο) καλυπτοντας την "γυμνη" επιφανεια του κρεατος

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
Το τσιμενι (Τουρκικη λεξη) ειναι το μοσχοσιταρο.

Από

τσιγαρο
τσιγαρο @cook_8449085
στις
Κοιλη Γη
[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img10.imageshack.us/img10/338/nhjhyusr4.jpg[/IMG][/URL]
Δες περισσότερα