Πασχαλινά αυγοκούλουρα
Κουλουρακια με αυγα μετα την νηστεια τοσων ημερων, μονο για το Πασχα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτη η συνταγη μεσα στην απλοτητα της βγαζει καταπληκτικα κουλουρακια που εμεις τα λεμε αυγοκουλουρα και τα φτιαχνουμε μονο το Πασχα, ετσι για να τα διαχωριζουμε απο τα αρωματικα κουλουρακια ολης της χρονιας. Ειμαστε σιγουροι για την επιτυχια τους και το καλο τους ψησιμο αν ειναι ελαφρια. Και βεβαια, το πρωτο κουλουρακι, ειναι στρογγυλο με ενα σταυρο στη μεση, ειναι του Χριστου και οταν ψηθει το βαζουμε στα εικονισματα να αντικαταστησει το περσινο. Και προσοχη, το περσινο δεν το πεταμε αλλα το τριβουμε να το φανε τα πουλακια. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.
Υλικά
-
2 ποτηρια νερου γαλα
-
2 ποτηρια νερου φυτινη
-
2 ποτηρια νερου ζαχαρη
-
2 φακελλακια αμμωνια
-
10 αυγα
-
αλευρι οσο παρει για απαλη ζυμη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπαμε πολυ καλα την φυτινη με τη ζαχαρη και προσθετουμε τα αυγα ενα ενα.
-
2
Ζεσταινουμε το γαλα, μεχρι να γινει χλιαρο.
-
3
Κρατωντας το πανω απο τα αλλα υλικα, ριχνουμε μεσα την αμμωνια και ανακατευουμε συνεχως καθως φουσκωνει και χυνεται.
-
4
Προσθετουμε ζυμωνοντας το αλευρι μεχρι να εχουμε μια ζυμη απαλη που να μην κολλαει.
-
5
Πλαθουμε τα κουλουρακια μας κοτσιδουλες, τα αλειφουμε με χτυπημενο αυγο και ψηνουνε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)