κύρια φωτογραφία συνταγής Πασχαλινά Κουλουράκια 2

Πασχαλινά Κουλουράκια 2

Φραγκίσκα
Φραγκίσκα @cook_8453594
,Ελλάδα

Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς μου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι της μαμας μου της Νιτσούλας και εδώ και χρόνια το Πάσχα τα απολαμβάνουμε όλοι.Καλό είναι να προσθέσουμε πρώτα τα δύο πακέτα αλεύρι και το τρίτο σταδιακά.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 κιλό βούτυρο φρέσκο Ολλανδίας
  2. 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  3. 6 βανίλιες
  4. 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  5. 3 κιλά αλεύρι (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και ξεχωριστά τους κρόκους των αυγών.

  2. 2

    Σε ένα μπώλ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, το ασπράδι και τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μίξερ έως ότου γίνουν αφράτα.

  3. 3

    Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια αφού τα έχουμε φτιάξει σε διάφορα σχήματα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμαίνο φούρνο.

Αντιδράσεις

Σχόλια (9)

Πρασινομάτα
Πρασινομάτα @cook_8453137
΄Ενα κιλό βούτυρο ; Δεν είναι υπερβολικό καλή μου ;

Από

Φραγκίσκα
Φραγκίσκα @cook_8453594
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα