Πασχαλινά Κουλουράκια 2
Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια της μαμάς μου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι της μαμας μου της Νιτσούλας και εδώ και χρόνια το Πάσχα τα απολαμβάνουμε όλοι.Καλό είναι να προσθέσουμε πρώτα τα δύο πακέτα αλεύρι και το τρίτο σταδιακά.
Υλικά
-
1 κιλό βούτυρο φρέσκο Ολλανδίας
-
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
-
8 αυγά
-
6 βανίλιες
-
4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
-
3 κιλά αλεύρι (Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια και ξεχωριστά τους κρόκους των αυγών.
-
2
Σε ένα μπώλ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη, προσθέτουμε τις βανίλιες και το μπέικιν πάουντερ, το ασπράδι και τους κρόκους αυγών και συνεχίζουμε να τα δουλεύουμε στο μίξερ έως ότου γίνουν αφράτα.
-
3
Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα και βάζουμε τα κουλουράκια αφού τα έχουμε φτιάξει σε διάφορα σχήματα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμαίνο φούρνο.
Σχόλια (9)