Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου By Flora

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο από το ψυγείο
  3. 150 γρ. ζάχαρη
  4. 80 γρ. μέλι
  5. 2 γρ. μαχλέπι σκόνη
  6. 2 γρ. αλάτι
  7. 1 κάψουλα βανίλια
  8. ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  9. 3 μεγάλα αυγά
  10. 100 γρ. γάλα
  11. 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  12. 750 γρ. αλεύρι
  13. Για το άλειμμα
  14. 1 χτυπημένο αυγό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε και τα δυο Flora με τη ζάχαρη, το μέλι, μαχλέπι, αλάτι, λεμόνι ξύσμα και τη βανίλια, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.

  2. 2

    Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.

  3. 3

    Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.

  4. 4

    Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.

  5. 5

    Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.

  6. 6

    Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Sintages_Flora
Sintages_Flora @cook_8492771
στις
,
Όπου συνταγή με βούτυρο… Flora!
Δες περισσότερα