Πασχαλινά κουλουράκια βουτύρου By Flora
Υλικά
-
200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο σε θερμοκρασία δωματίου
-
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο από το ψυγείο
-
150 γρ. ζάχαρη
-
80 γρ. μέλι
-
2 γρ. μαχλέπι σκόνη
-
2 γρ. αλάτι
-
1 κάψουλα βανίλια
-
ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
-
3 μεγάλα αυγά
-
100 γρ. γάλα
-
8 γρ. μπέικιν πάουντερ
-
750 γρ. αλεύρι
-
Για το άλειμμα
-
1 χτυπημένο αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε και τα δυο Flora με τη ζάχαρη, το μέλι, μαχλέπι, αλάτι, λεμόνι ξύσμα και τη βανίλια, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει.
-
2
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
-
3
Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ για 5 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόχαρτο ψησίματος.
-
4
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.
-
5
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά.
-
6
Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια