Πασχαλινά κουλουράκια με δυο βούτυρα
Πεντανόστιμα κουλουράκια με έντονη γεύση βουτύρου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε ζυγαριά, τα 30 γρ. είναι περίπου τρεις κουταλιές της σούπας από το κάθε υγρό.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βγάζουμε τα βούτυρα από το ψυγείο αρκετή ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε για να μαλακώσουν.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τα βούτυρα με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
-
3
Προσθέτουμε τα αυγά και μετά από λίγο το ηλιέλαιο, το γάλα και το εσωτερικό από το μπαστουνάκι της βανίλιας.
-
4
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το Baking powder και το προσθέτουμε στο μίγμα σιγά σιγά. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακιά βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα για να μπορεί πλάθεται.
-
5
Φτιάχνουμε τα κουλούρια στο σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε, τα αλείφουμε με το αυγό που το έχουμε ανακατέψει με λίγο νερό και τα ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια